reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Siemka;)

U nas noc super, Lenka przesypia coraz wiecej jednym ciągiem. Ja do szczepien podchodze jak Goska i tak bede szczepic. My dzisiaj jedziemy na troche do Poznania bo moj D musi byc w firmie a pozniej do rodzicow bo w sobote chrzciny:)

kurde zimne juz noce sa nawet moj D sie w nocy przykryl.

Milego dnia!!

reklama
Grzanka masz rację noce chłodne, mój M śpi w koszulce i się przykrywa, ja to różnie, bo mi szybko robi się duszno, więc raczej zamykam okno, jak już marznę:)

Mychunia ja się śmieje, bo nasza wcale nie jest większa, bo to wysokie, ale słupek:) ale powiem, że ilość tego wszystkiego jest duża:)

A ja dzisiaj uczesałam się i umalowałam i poczułam się bardzo kobieco, hmm chyba trochę ostatnio zaniedbałam się, aż mój M spojrzał na mnie bardziej z pożądaniem:) jednak w ciąży można wyglądać seksownie wystarczy zadbać o siebie jak wcześniej było normą:) czekamy na fotografa, mój M wisi na tel, przecież ma wolne:)

Co do szczepień na rota i pneumokoki to są one na parę szczepów, a szczepów jest mnóstwo.

Mnie to chce się śmiać z teścia. Co roku szczepi się na grypę i 2 zimy z rzędu przechodził grypę :D i to dość długo.

A co do szczepień, to zastanawiam się nad tą szczepionką łączoną (5w1). Na SR pediatra nas przekonywał, że jest bezpieczniejsza niż jakby szczepić osobno. No i ta jest bez rtęci.

I wiem, że absolutnie nie dam zaszczepić dziecka w 1. dobie życia, a po jakiś 2 tyg minimum.

Ludziku - ja rodziłam w takiej na ramiączkach bawełnianej, ciekawe czy i tym razem się zmieszcze. Do tej pory ja mam i używam. Plamy miała jak od rzeźnika ale uwierz mi wszystko pięknie zeszło w 1 praniu.

Co do miejsca nad łózeczkiem to ja bym dała też lampke led i małą półeczkę na drobiazgi byś miała pod ręką.

No ostatnio codziennie coś mnie angażuje na dłużej, że ledwo nadrabiam podczytujac co któryś post....

Jak nie zakupy, to przetwory. Leczo do słoików robiłam z moim tempem 5 godzin. Ale mam 11 słoików :D Jeszcze trochę chcę powekowac i pomrozic.

Wybraliśmy i zamówiliśmy materac, łóżeczko (co zmienia się w tapczanik), wózek, mebelki i trochę dupereli. A ciężko nam było się zdecydować i dogadać.

Miałam się oszczędzać, ale odkąd się ruszam i coś robię, to paradoksalnie nie mam prawie wcale twardnien brzucha o dziwo. Tylko, że ręce i stopy puchną i bolą.

Ludzik - aaaa, to już tak blisko u Ciebie! Szok.

Cyntia, tak już blisko:) ale u Ciebie to też lada chwila:) ja tez jak zaczęłam się ruszać to brzuszek przestał twardnieć, albo ja już na to tak już nie zwracam uwagi:)

NO my w przyszłym tygodniu tez zamówimy wózek:)

Mamo Tomeczka, wiem o jakich naklejkach mówisz, nie musisz wrzucać zdjęć. Ja bardziej o takich jednokolorowych myślałam, motylach, bo nad łóżkiem mamy taka: naklejki dekoracyjne ścienne, motyw 181 - NAKLEJKI PILA KM STUDIO, i myślałam, żeby coś w tym temacie, ale to jeszcze zobaczymy:)

Iwo też o półeczce myślałam, ale M boi się, że kiedyś coś za ciężkiego położę i półka spadnie - mój M ma różne problemy:) a lampki już wstępnie oglądałam, muszę pomyśleć.

Po sesji zadowoleni:) zobaczymy wyniki, ale fajnie się bawiliśmy:) więc zdjęcia też pewnie będą piękne:) fotograf powiedział, że postara się z nimi uporać do porodu - zastrzegł tylko żebym mu z półtora tygodnia jeszcze dała:) :)

Cześć dziewczyny, ja tylko na chwilkę, prawdopodobnie nadrobię Was dopiero w poniedziałek :-(

pamiętacie suselka? Była z nami na staraczkach, dziś weszłam na ovufriend i widzę test ciążowy + :-)

także każda z nas się doczeka upragnionego plusika na teście ciążowym :tak:

pozdrowionka

reklama
Czesc kochane! Licze ze tak jak ewka mnie jeszcze pamietacie ;-)

Po wszystkich przejsciach, poronieniach a potem dlugim okresie staran, stwierdzonej nieplodnosci i wielu innych przykrych historiach; znow mam te cudowne dwie kreseczki!! :-) mam wielka nadzieje ze tym razem to bedzie to, ale tez strasznie sie boje ze znow sie nie uda.

Zastanawialam sie czy jest sens tu do was po tak dlugim czasie wpasc, zajrzalam, przeczytalam wpis ewki i sie wzruszylam. potem zajrzalam na ovufriend zobaczylam gratulacje od ewki i MamyTomeczka (i Ani :-)) i znow sie wzruszylam ;-) no i stwierdzilam ze musze tu wpasc!

Wielkie gratulacje dla wszystkich kochanych staraczek ktore juz urodzily i buziaki dla waszych maluszkow!!

Do góry