reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Cyntia nie panikuj, będzie dobrze, ważne, że nie ma rozwarcia, odpoczywaj, a donosisz do końca września:) Cyntia, ale jazda samochodem i słuchanie w wygodnej pozycji w szkole rodzenia to chyba nie jest przeciwskazane, no chyba reżim łóżkowy??. Ja mam oszczędny tryb życia prowadzić to zrezygnowałam z ćwiczeń, spacerów do sklepu, ale generalnie ruszam się z domu.

Phobe super, ze mała się posłuchała i obróciła i ja akurat rozumiem ten stres związany z cesarką.

Benfica podobno najlepsze są elektryczne firmy Medela. Przynajmniej takie proponowały położne w szkole rodzenia, a i moje dwie koleżanki polecają. Ja mam dostać go po nich w spadku.

A my dziś gości mieć będziemy:) przyjdą znajomi z dzieciakami:)

reklama
Witajcie!
Nie miałam wczoraj jak pisać bo z mężem się zagadałam.

mamoTomeczka no plamy z wózka nie puściły :-( Zapach to ja jeszcze też czuje więc muszę namoczyć ją tylko w płynie do płukania no i faktycznie, mam mydło to przesmaruje te plamiska. Swoją drogą mogłabym kupić gondolę, bo to koszt ok 120zł no ale tak szczerze to szkoda mi kasy, bo przecież ta co mam nie jest aż taka zła (chodzi o te plamiska i zapachy :confused2:) No a druga sprawa to na wiosne już się z budą pożegnam i będzie spacerówka więc nie chce kombinować. Wole stówkę wydać na coś innego.
Też zapisałaś sie do bractwa kłód?:-DKurde, wszelkimi sposobami będę chciała tego uniknąć ale co mi wyjdzie to zobaczymy. Przyszła mi wczoraj kołyska która docelowo ma być w sypialni, już ją złozyłam zeby zobaczyć czy pasi no i wsio gra :-) Jedynie kolor spełnia dużo do życzenia, pisałam, ze ma być fioletowy a jest fioletowo różowy z tym, że ten róż to na upartego jasny fiolet :sorry: Nie chce już się bawić w odsyłanki, kupię jakieś wstążki fioletowe ciemne i doszyję coś, będzie git :tak:
Co do wstawania syna to nie chce mu aż tak zabraniać żeby przed 8 nie wstawał. To i tak dobry chłopia, bo jak wstaje to drzwi zamyka i sobie siedzi w pokoju. Mi jakoś tak przykro się robi jakby miał tam nie wiadomo ile siedzieć więc max 30-40min poleżę i wychodzę.
Z meblami to powiem Ci, że sąsiedzi mają i są spoko. Ja kupiłam meble drewniane - ławka i dwa fotele + stolik. Za kwotę 350zł chyba, no ale co z tego jak trzeba było raz że składać, dwa impregnować, a trzy i to POWAŻNE TRZY - nie można tego złożyć i w sumie uzywa się stolika jedynie a reszta graci się w garażu :confused2: Krzesła mamy plastikowe. Nie przemyślałam zakupu i wyszłam jak zabłocki na mydle.
Jak nocka??

iwo udanego urlopu, pogode macie nie? :happy:

Cyntia placki były? :-) Też bym zjadła ale jakoś mnie odrzuca od smażonego i czegoś w tłuszczu :sorry:Odsączam je zawsze, papierem obwijam, a i tak świadomość mnie męczy ze zjem i zaraz utyje :zawstydzona/y: Ech mam problemy nie.....
Powiedz, dlaczego boisz sie tego leku??
Co do zakupów to tak jak dziewczyny piszą, internetowo tez jest git :tak:

benfica, a to Gabryś teraz do żłobka śmigał? Aaaa no to miałas faktycznie luzik. Synu mój wraca do przedszkola od poniedziałku tzn może, a nie musi ale on chce i ja też :sorry:Porobię sobie wszystko w domu na spokojnie, on się wybawi więc i wilk syty i owca cała :rofl2: W tym czasie będziesz sama z chłopakami czy będzie ktoś jeszcze u Ciebie??

Phoebe no to super wieści masz! :-) Mała faktycznie nie duża no ale to dziewczyneczka, więc musi byc drobniutka :tak:Przynajmniej wiesz, rodzić będzie lepiej bo mi rośnie klocek co nie jest dla mnie wizją fajną bo znów cięcia, nacięcia i szycia :confused2: Jak się czujesz, jak chłopaki??

Ludzik, udanego dnia z gośćmi :tak:W jakim wieku dzieciaki??

Malusiolka
gdzieś przepadła??

------
Ja mam dziś dzień urzędowy. Dopije kawe zaraz i lece się zbierać bo muszę się dzisiaj nalatać z papierami. Pogoda znów jak dla mnie kiepska bo duchota straszna :zawstydzona/y:
Wczoraj na wizycie doktorka się zdziwiła, że Młody taki duzy jak na ten wiek ciąży no ale wszystko u niego git, płyny też git. Zapisała mi w karcie datę 23 wrzesień bo mówi, zeby się nikt nie zdziwił jak przyjadę rodzić w tym czasie :tak:
Następną wizytę mam 26,08

Dobra, zawijam sreberka i uciekam, miłego dnia!

Ludzik - no właśnie mam reżim lozkowy. Wstawanie tylko do toalety. I leżenie, by dziecko nie uciskalo na szyjkę. Plus leki przeciwskurczowe.
Leżakować to mam od szpitala, od 21 tc. Ale mogłam costam robić i ostatni miesiąc wychodziłam troszkę. A macica stawia mi się cały czas i sobie nawet robiłam podsmie****ki, że się do tych skurczy przyzwyczaiłam. Tak skrócona szyjka to niby jest od 36 tc.
Dam radę. Wyleze to.

Cyntia no to jak reżim łóżkowy to leż:) Dasz radę, mojego M siostrę straszyli, że szyjka się tak skraca, ma leżeć, a do 37 donosiła, więc Wam też się uda:)

Agamemnon dzieciaki 5 i 2 latka:) fajni są, my z nimi na wakacjach byliśmy.
Trzeba się ruszyć, bo nie zdążę nic znowu ogarnąć:)

agamemnon kawał chłopa :-)

benfica ja też uwielbiam placki ziemniaczane :-)

cyntia nie dobrze, ale leż i na pewno to pomoże :-)

właśnie się dowiedziałam, że koleżanka w 25 tyg urodziła bliźniaczki i póki co są jeszcze w szpitalu w Krakowie, ale teraz już mają po 1,5 kg, a urodziły się z wagą 600 g każda...

Phoebe super wiadomości :-D

Agamemnon - boję się wpływu na dziecko, bo on obniża ciśnienie. A z zakupów, co musiałabym zobaczyć na żywo, to został mi wózek, komoda i jakiś regał - ale to muszę jechać na koniec Szczecina. Będziemy myśleć później.
A placki były :) A później opiernicz od ginekologa, że tyle przytyłam (15 kg), więc przechodzę na kaszę :p
Synek rzeczywiście ładnie waży, ale Ty chyba mało przytylas z tego co kojarzę. Może on taki długi?

Phoebe - super, że maleńka się odwróciła :) Grzeczne dziecko :)

Cześć dziewczyny. Wybaczcie, że tak rzadko do Was zaglądam i rzadko cokolwiek piszę, ale mam teraz 3 dzieci (kuzyn do Kuby przyjechał na wakacje) a od godziny 17.00 4 dzieci bo siostra się pokłóciła ze swoim mężem i się przeprowadziła do nas :sorry: także mam urwanie głowy :-( mam nadzieję, że kiedyś ten koszmar się skończy bo momentami to wysiadam fizycznie :-( dobrze, że chociaż Karinka jest grzeczna i pozwala dużo zrobić wokół reszty dzieci, naje się i ładnie śpi 2-3 godzinki więc mam czas żeby ogarnąć dom, ugotować obiad, zrobić pranie i wyprasować :tak:. No to tyle u mnie, jak pozbędę się "dzieciorów" :-D to na pewno będę częściej zaglądać, a na chwilę obecną wakacje pełną parą :cool:

pozdrawiam Was kobitki :-D:-)

Ewka to niezły zwierzyniec masz teraz w domu:) szybkiego powrotu do normalności:)

Cyntia nie przejmuj się gadaniem ginekologa, co do wagi. Jak mamy mało tyć, jak karzą nam się dużo odpoczywać. Oszczędzać się, a my z nudów jemy, bo ile można czytać i pić wodę:)

Mama Tomeczka moj brat mieszka w Hamburgu i ostatnio przywiozl mi te kropelki. Teraz bedzie po 15 sierpnia wiec jakbys potrzebowala daj znac, przywiezie a ja Ci wysle pocztą.

Milego dnia Laski:)

Ja sobie wlasnie siedze i sie relaksuje. Mąz jeszcze spi a Lenka po jedzonku tez zasnela:)

reklama
mamoTomeczka no u nas worki sako w szkole rodzenia miałyśmy, więc w sumie je da się położyć i prawie, że leżeć:) a zamiast odkurzacza możesz też spróbować suszarkę:) też szumi, więc może uspokoi - a zawsze urozmaicenie z dźwiękiem:) mój M tez się zastanawia nad rachunkiem, bo u nas cały czas chodzi wiatrak, ale cóż jego żona ma się czuć dobrze, aby dziecku było dobrze, więc przecierpi to jakoś:)

No nie u mnie znajomych selekcja była już dawno, po studiach i teraz jakoś grupa się trzyma. Chociaż Zosia może pewne rzeczy pozmieniać:)

Do góry