reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

mamaTomeczka espumisan ma teraz 2 wersje i ta nowa ma aż 100mg/ml simeticonu, więc najwięcej... nawet więcej niż sab simplex i lefax ;-) ja próbowałam spuszczać mleko przed karmieniem, ale to nic nie dawało... :confused2: mam jedynie nadzieję, że za jakiś czas nauczy się panować nad wypływem, w końcu smoczki w butelkach też się zmienia na te z coraz większą dziurką... obym do tego czasu się nie poddała... myślę, że teraz jak Gabryś będzie w domu to się samo ustali jak się karmimy... bo czas muszę mieć dla obu.. :sorry:

mamaTomeczka, agamemnon no lipiec był jeszcze żłobkowy ;-) Gabryś nie chodził na pełen etat tylko na 5godz, ale to i tak bardzo dużo dawało :tak: teraz od piątku będziemy sami w trójkę... cieszę się, ale boję się, bo Grześ jest rączkowy i ma długie okresy czuwania i wtedy nie ma szans żeby się całkowicie zająć Gabrysiem... :confused2: teraz nie śpi od 9:30 myślę, że do około 14-15 :eek: no i jeszcze ten cyc...

ludzik, mamaTomeczka znajomi... ja mam kontakt z jedną koleżanką z liceum, ona studiowała ze mną i pracuje ze mną, plus jeden kolega z liceum, z resztą ludzi, w tym ze studiów baaardzo sporadycznie... najwięcej z pracy, bo tam wysyp dzieci, więc się razem trzymamy... :rofl2:

Cześć :happy:
Mój ślubny dziś wyjechał... :confused2: Grześ wisi na cycu... :sorry: on nie chce smoczka - po co, skoro ma dwa... :sorry: a ratowałby nas ten smoczek czasem... :confused2: mój małż się zaoferował, że nauczy Grzesia smoczka i: za pierwszym podejściem naszykował smoczek i go sparzył, za drugim - po kilku dniach - stwierdził, że Grześ chyba jest głodny... :nerd: trzeciego jeszcze nie było... :eek:

Ostatnia edycja:
reklama
MamaTomeczka - teraz już za późno, ale mąż będzie w Niemczech koło 8 sierpnia i moglibyśmy Ci sprowadzić ten Sab Simplex i bym wysłała. Też o nim słyszałam.

No właśnie... niby to nasze 2-gie dziecko, a mój małż czasem zachowuje się jakby niemowlaka pierwszy raz na oczy widział :eek: przy Gabrysiu miał chyba więcej zapału i cierpliwości... :nerd: ale widzi też, że Grześ nie tylko je i śpi... więc się stara... tylko on mało jest w domu i jak się zaczyna starać, to już musi iść :confused2: albo nie zaczyna, bo go nie ma... no ale cóż - takie czasy...

---------------------------------
edit: mamaTomeczka espumisanu 100 podaje się max 15 kropli, a 1 ml to 25 kropli, ale to i tak wychodzi, 60mg/na jedno podanie, więc i tak więcej na raz ;)

Ostatnia edycja:
Mówisz - masz :) co prawda jest to fotka ze szpitala, czyli ma ze 2,5tyg mniej niż teraz, ale w zasadzie to wygląda tak samo :) jak mój małż wróci, to wstawię więcej :)
DSC_0044.jpg

A ten Bobotic forte to jakiś nowy? Ja przy Gabrysiu używałam Bobotica, ale tej starej wersji i też był ok ;) a najpierw miałam sab simplex i szału nie było ;)
Mój A jakoś też za dużo przy Grzesiu nie robi, czasem zmieniał pieluchę w nocy, ale tak to robił, że go wybudzał, że wolę sama :szok: moje dziecię teraz śpi :nerd: trochę za wcześnie, bo potem idziemy na plac zabaw, a ja wolę jak wtedy śpi, bo wtedy mogę się skupić tylko na Gabrysiu... :nerd: ooooooooooo skrzeczy już :-p

Załączniki

• DSC_0044.jpg
    DSC_0044.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 24
Hej dziewczynki zalegam pid parasolem. Jak na wypoczynek to więcej się ruszam niż w domku. Pogoda piękna. Moi w wodzie siedzą. Ja tylko nóżki moczę :) wracamy w niedziele.

Cyntia - jestem pewna że Adrianek nie wyjdzie przed wrzesniem.15kg dla ciebie chudzino to mało
Ja obstawiam 8 na plusie u siebie.

Mama Tomeczka - przykro z tymi znajomymi. W sytuacjach takich jak strata pracy czy choroba poznaje się na kogo można liczyć. Ps. Uznania dla męża. Ja po cichu liczę że mój też będzie wychodził z inicjatywą.

Ewka - buziole :-*

Wszystkim maluszkom życzę by brzuszki nie doskwierały a mausiom chwili wytchnienia.

Agamemnon - boję się wpływu na dziecko, bo on obniża ciśnienie. A z zakupów, co musiałabym zobaczyć na żywo, to został mi wózek, komoda i jakiś regał - ale to muszę jechać na koniec Szczecina. Będziemy myśleć później.
A placki były :) A później opiernicz od ginekologa, że tyle przytyłam (15 kg), więc przechodzę na kaszę :p
Synek rzeczywiście ładnie waży, ale Ty chyba mało przytylas z tego co kojarzę. Może on taki długi?
No ogólnie ponoć brzucho ma normalnej wielkości więc nie jest utuczony :-pNo zobaczymy, ja nie mała, mąż tym bardziej więc mają po kim chłopaki słuszną wagę ;-)
No a ja przytyłam 8kg - dla mnie jako tako, zobaczymy z jaką wagą skonczę. Ty 15kg ale szczuplas byłas zanim zaszłaś nie?

ewka serdecznie Ci współczuję! No chyba, że lubisz w domu takie zamieszanie. Ja bym towarzycho pogoniła w trzy litery. Siostra na długo tak??

mamoTomeczka właśnie widziałam katalog z Biedry i musze się wybrać po kilka rzeczy. Dzisiaj zajechałam do Pepco i co? i prawie stówka poszła no ale kupiłam sobie kapcie do szpitala, piżamę, dla B kilka śpiochów po 3zeta :confused2: I pare jeszcze innych gadzetów i kasa została. No cóż.....
Co do znajomych to tak właśnie jest, że się towarzystwo kruszy no ale takie życie, nic nie poradzisz.

ech benfica, czyli trafił Ci się synu co to z cyca zrobił i smoka i jedzenie, szczerze to współczuję bo wiem ze słyszenia, jak to potem kiepsko jest :sorry:
Widziałam zdjęcie - całuśnik! :-)

----
Właśnie popadało i pogrzmiało i co? Wylazło zakichane słońce :wściekła/y: No już mogłoby sobie odpuścić i jeden dzień zniknąć z horyzontu. Przyszedł mi dzisiaj podgrzewacz do butelek i jedzenia, fajny bajer :happy: Ech już się nie mogę doczekać, żeby użyć :sorry:

mamoTomeczka nie żebym była wścibska ale co Ty masz dzisiaj tyle czasu by na forum siedzieć, hę? Coś dziecku zrobiła? :-p:rofl2:

reklama
znajomi się trochę spóźnią, więc mam chwilkę:)

Oj czytam o tych kroplach, bo bym nie zapomniała jakby moje dziecie miało z tym problemy to będę już wiedziała czego w aptece szukać:)

a ja Wam muszę powiedzieć, że mój M to chyba trochę inny jest:) bo on chętnie karmi dzieci, na wakacjach chłopaków jak go poprosili to wykąpał, chrześniakiem gdyby nie "złote" rady teściowej też by bez problemu się zajmował:) i zobaczymy czy będzie taki chętny do wszystkiego przy swoim, ale jakoś wydaje mi się, że tak:)

Agagmemnon zazdroszczę tego deszczu u Nas wczoraj tylko postraszyło, a nic nie spadło poszłam na chwile do sklepu i chyba już w ogóle odpuszczę sobie spacery, bo myślałam, że zemdleję po drodze. Teraz siedzę przy wiatraku i odpoczywam:)

Do góry