reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

phoebe, agamemnon noc była niezła... ;-) Grześ usnął za szybko, więc myślałam, że będą jazdy, a on obudził się o 2.30 na jedzenie, później o 5.30 i 7, ale to o 7 to było raczej w celu pociumkania ;-) on nie chce smoczka, który czasem by mnie ratował... :sorry2: teraz nie śpi, ale nawet odkurzyłam i umyłam podłogę :sorry2::cool2:

malus to powodzenia jutro u lekarza, żeby same dobre wiadomości dla Was miał :*

mamaTomeczka żyjecie?

Dziewczyny macie jakiś pomysł jak zmusić dziecko, by układało głowę na różne strony a nie na jedną? Grześ jest lewostronny, już ma lekko odgniecioną główkę, ale jak go przekładam na prawo, to zaraz się przekręca i nie pomagają żadne podpórki, bo i tak jakoś tą głową wymanewruje, że ląduje na swojej ulubionej stronie... :dry: podobno jest jakiś sposób podnoszenia dziecka... ludzik może Ty coś wiesz na ten temat? :confused::confused:

reklama
Benfica a masz poduszke do karmienia rogala? Ja z nia spalam w ciazy a teraz Mała na niej spi czasami. I tam glowa jest na prosto. Na poczatku Lenka miala glowe tylko na prawo a teraz juz na lewo tez kladzie.

grzanka nie mam... ale może faktycznie o niej pomyślę? Bo naprawdę nie mogę Grzesia przekonać do tej drugiej strony... :confused: On się jeszcze nie interesuje niczym, tak to bym mu powiesiła jakieś zabawki po prawej, nawet zrobiłam taki obrazek czarno-biały, bo podobno na początku takie kontrasty niemowlęta interesują, ale jeszcze Go nie rusza... :confused:

A u nas chyba zaraz jakaś burza będzie, bo chmury nadeszły, wiatr się zerwał :szok: chyba nici z placu zabaw... :dry: o, już leje... :dry:

Benefica co do główki to tak, musisz mu z jednej strony kłaść zwinięty np ręcznik czy coś takiego - no i tutaj trzeba dbać oto aby mu go poprawiać, możesz próbować zawsze małego kłaść tak, aby okno było po tej stronie w która on nie chce obracać głowy. Sposobów podnoszenia nie znam, ale generalnie najlepszy sposób to jest ręcznik lub specjalne poduszki z bokami, a pod główką jest płasko. Jeśli mały potrafi odwrócić główkę w druga stronę to generalnie nie ma problemu i nie trzeba iść do lekarza tylko trzeba podkładać mu pod jedną stronę coś zwiniętego, ale jeśli nie robi tego w ogóle to od razu lepiej iść i niech on zleci rehabilitację. Ty też musisz dbać oto, aby zawsze mówić do niego z jednej i drugiej strony, podchodzić do niego częściej ze strony w którą nie lubi się obracać. można spróbować dawać mu pierś też tak, aby zawsze główkę musiał przekręcać w stronę której "nie lubi".

a ja poszłam oddać krew, i udałam się na małe zakupy:) kolejne rzeczy wykreślam z listy rzeczy do kupienia:):) cieszy mnie to:)

a tutaj macie bardzo fajny poradnik ze sposobami noszenia dziecka, może tutaj znajdziecie rozwiązania:
http://www.ndt-bobath.pl/wp-content/uploads/2013/11/Poradnik-opieki-i-pielegnacji-malego-dziecka.pdf

Ostatnia edycja:
A u nas dziewczyny przełom, Lena od dzisiaj je z piersi bez nakladki:) tak z ciekawosci sprobowalam i zassała:) nawet karmienie na siedzaco nam wyszlo bo do tej pory tylko na lezaco chciala jesc. I po jedzeniu jest jakby spokojniejsza tfu tfu tfu mam nadzieje ze to nie przypadek. Ale sie ciesze jak glupia:)

MamaTomeczka - możesz spróbować cos takiego:

WINDI Kateter Rektalny dla Niemowląt na Kolkę Gazy (4432633982) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

sposób teściowej Malusiolki w wersji XXI wiek ;-)

Nawet nie chce mi się komentować tego typu rzeczy :zawstydzona/y:

Grzanka no to super :-)

benfica, Ludzik dobrze prawi :tak: Musisz czymś zablokowac główkę, ja dawałam ręcznik zwinięty bądz kocyk. Z tym podnoszeniem to jest tak, zeby brac dziecko na przeciwną stronę niż odwraca główkę. Czyli jak patrzy w prawo to brać na lewe ramie itp

Ja walcze z moim zbuntowanym, wrednym i wiecznie znudzonym synem :zawstydzona/y:No szlag mnie trafia jak cały pokój w zabawkach i innych, a jemu sie nudzi. Jak wymysle zabawe to i tak za chwile komentuje ze cos jest nie tak, wiec mi moje chęci opadają i w konsekwencji z zabawy nici, o własnie tak było przed chwilą.
Zamiast myśleć i zamartwiac sie jak to bedzie jak urodzi sie Błażej, to ja myśle co tu zrobić zeby wredy syn przestał byc wredny i marudny bo inaczej go udusze :baffled:
ratunku:-(

Grzanka - ale super!!! Cycajcie na maxa!!!
Agamemnon - czemu nie? w ten sposób pomagają dzieciom podczas kolek w szpitalu :tak:
Kochana zostały ci 2 m-ce, zazdroszczę!!!!

No właśnie u mnie za 5 dni studniówka!!!!!!!!!!!!

Agamemnon zostało nam 2 miesiące:) to co która pierwsza na porodówkę Ty czy ja??:)

Agamemnon, ja też mam obiekcje do używania takich rzeczy, chociaż są powszechnie stosowane:)

reklama
Ludzik - się okaże, sesesese :-D Ja mam według OM na 1.10, ale według ostatniego USG termin jest koło 20 września. Lekarz kazał się tym terminem z USG nie sugerować, ale liczę, że załapię się jeszcze na wrzesień :cool2: Choć przy ostatnich bolesnych skurczach marzę, by do tego września w spokoju dotrwać.

A co z Emalią? Wszystko u niej ok? Dawno już przestała się odzywać....

Czekam za wynikami toxo i mam stresa. Mocz super. Morfologia spadła, buuuuuuu.

Edycja: nie przechodziłam toxo w ciąży :)

Ostatnia edycja:
Do góry