reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Plan zrealizowałam, co do prasowania, ubranka poukładane ładnie w szafie, a do tego wyprasowane koszulki M:) wiec plan zrealizowany, do tego ugotowany gulasz:) nie mam już siły, ale jestem szczęśliwa, bo się udało:)
Gratulejszyn :-)

Ja byłam zerwać fasolkę, mam całą miche więc jutro będę się zajadać bo nie chce mi się do słoików robić. Poza tym wyczytałam i będę robić leczo do słoików jutro ale musze kupić pomidory i paprykę. Mam tyle cukinii, że szkoda mi jej zmarnować no ale robić mi się tego też nie chce :zawstydzona/y:

reklama
Cześć dziewczyny. Melduję się po długiej nieobecności :zawstydzona/y: wybaczcie, że tak rzadko do Was piszę, ale nie mam czasu :-( czasami zdążę przeczytać Wasze posty i zazwyczaj jak klikam "odpowiedz" to albo mała krzyczy albo Kuba mnie gdzieś woła, albo mąż coś potrzebuje :wściekła/y: normalnie nie mogę się ostatnio ogarnąć. Są wakacje i siostra podesłała mi swoją córę na wakacje na kilka dni, w piątek zaś ma przyjechać kuzyn Kuby na kilka dni i tak co chwila mi ktoś podrzuca jakiegoś dzieciaka i trudno mi się jakoś z tym wszystkim uporać :-( eh...

mika, natkusia
gratuluję maluszków :-)

no i po pisaniu, mała się obudziła i piszczy trzeba lecieć. Postaram się Was nadrobić i w miar możliwości coś pisać :tak:

pozdrawiam Was gorąco :-) i wszystkie dzieciaczki proszę ucałować od forumowej cioci :-D

Ja przy Gabrysiu też miałam sab simplex, dawałam przed każdym karmieniem po 15 kropli, ale jakoś nie było szału... potem kupiłam bobotic i było ok... teraz dla Grzesia skusiłam się na ten nowy espumisan, bo on ma chyba najwięcej tej substancji czynnej, ale też nie ma szału :baffled: chyba zainwestuję i kupię jutro te kropelki BioGaia...

Jak Grześ usnął dziś o tej około 15, to później miał jedno czuwanie ale krótsze niż zawsze wieczorem, więc aż się boję nocy :sorry2: pewnie się obudzi około 1-3 i będzie po spaniu :sorry2:

Hello!
Jutro ostatni dzien szkoly yeeee wakacje :D
Niby do szkoly mam blisko zeby odprowadzic syna ale jestem wyczerpana, ciesze sie bardzo ze jutro ostatni raz wstaje o konkretnej godzinie!

Cyntia mnie tez bolalo jak mala wyciskala glowke kolo zeber, a miala tak bardzo dlugo, teraz jest zupelnie inaczej i mam nadzieje ze jednak posluchala i sie obrucila, Ty jeszcze masz troche czasu bo teoretycznie dziecko obraca sie do 35 tyg, a zdarza sie ze tuz przed porodem fiknie koziolka.

Agamemnon placilas karta czy przelewem?Bo wiem ze w uk wszystkie transakcje karta sa ubezpieczone, nie wiem jak to jest w PL. Maz raz cos zakupil przez strone internetowa ( chyba to byly glosniki) zaplacil karta, kase pobrali i cisza. Probowal do nich dzwonic na poczatku dowiedzial sie ze niby nie ma tych glosnikow na stanie ale beda za kilka dni i zeby dzwonic pozniej juz nikt nie odbieral. Poczytal ze wiele osob tak miala z ta strona, byl to normalny sklep internetowy, nie aukcje. Zadzwonil do banku, dostal od kuzyna specjalny numer do oddzialu banku ktory sie zajmowal wlasnie przekretami. Oni wszystkim sie zajeli, nie wiem w jaki sposob ale obylo sie bez policji. Po miesiacu lub dwoch pieniadze byly na koncie. Troche to trwalo, ale warto sie dowiedziec czy cos takiego nie obowiazuje tez w PL. Od tamtej pory placimy tylko PayPal.

Mikaaa u nas sporo osob ma podobne wozki z doczepianym dodatkowym siedzeniem. Ten co planujesz kupic tez ma doczepiane czy przymocowane na stale? Tak tylko z ciekawosci pytam.

Natkusia slodziak z Wojtusia, ale strasznie malutki sie wydaje.

Dziewczyny dajcie znac jak tam wasze maluszki, czy sie uspokoily i brzuszki/ kupki juz w porzadku? Jak nocka minela?

Ciagle czekam na telefon lub list na usg, polozna smsa mi pisala i pytala czy juz cos wiem a tu cisza... Od piatku juz mogliby dac znac.

Witam się przy kawce :cool2:
Wczoraj dostałam smska od kumpeli z pracy ze urodziła synka waga 4830 :szok::szok: :szok: bez znieczulenia i siłami natury.
Na ostatnim usg waga była 3900 to można się było spodziewać większego dziecka ale że prawie 5kg! Ja naprawde uważam że przy takich gabarytach to CC jest bezpieczniejsze dla matki i dziecka. Dobrze że szcześliwie się skończyło.....

Iwo zgadzam się, ale z drugiej strony jak ładnie idzie akcja i rozwarcie to lekarze wiedzą co robią... chyba.... cały czas mam taka nadzieję, że trafiając do szpitala przede wszystkim liczy się nasze dobro,a nie kalkulacje finansowe.

Ja powoli się ruszam, bo dziś do laboratorium, potem muszę odebrać paczkę i potem do domku, i chciałabym to wszystko przed 12 zrobić, nie chcę w upałach po mieście chodzić. M mi proponował, że auto mi zostawi, ale już nie czuję się pewnie za kierownicą.

Phoebe no to długo czekasz już na to USG, jednak co by nie mówić o Polskiej służbie zdrowia to chyba ta opieka "około" porodowa jest inaczej i lepiej zorganizowana. (porównuje z kilkoma znajomymi, które korzystały z państwowej opieki przed porodem.)

Miłego dnia:)

Hej!
I ja przy kawce się witam, nie dawno wstaliśmy :happy2:

Phoebe nie płaciłam PayPalem. No musze zajechać na Policję ale zawsze COŚ wypadnie i koniec. Muszę się zebrać. Szczerze, to nie liczę bym kase odzyskała. A nawet już mi się gadać nie chce na ten temat bo dupa ze mnie wołowa straszna :no:
Kurcze, długo strasznie czekasz na ten telefon:dry: Może sama zadzwoń czy nie??

iwo kurde duże chłopisko sie urodziło :-) U mnie w szpitalu wiem, ze jak na usg waga większa niż 4kg to robią sami CC i w sumie dobrze. Choć może jest to tez uzależnione od gabarytów mamy bo jak i kobitka słusznych rozmiarów to i sama sobie da rade ;-)

Ludziku, powodzenia w labo! Co będziesz robic??

Kobitki jak tak Wasze dzieciaczki??Jak nocki??

Ja zaraz śmigam na ogródek zerwać ogórki i cukinię. Wymyśliłam, ze zrobię na zimę leczo do słoików. Może też jakąś sałatkę ale już taką bez pasteryzacji bo idę na łatwiznę :-p

No duże dzieciątko. Dziwne, że taka rozbieżność. Przy takiej wadze,mimo że okropnie boję się cesarki, to bym chciała na piśnie, że mi odmawiają.
Moja kuzynka zeszłą jesienią też urodziła siłami natury dziecko 5 kg. Ale ponoć tam to ona się uparła na SN.

A co do wagi, to na SR gin nam mówił, że obecnie za normę uznaje się wagę 3,5-4,3 kg.

Ostatnia edycja:
Agamemnon normalnie morfologia i badanie ogólne moczu, raz na miesiąc to robię:), więc damy radę:) zobaczymy czy anemia się zatrzymała w miejscu:) miałam szybko wyjść, ale jakoś mi nie wyszło się zebrać ze wszystkim, za moment wyczłapię się z domu:)

reklama
MamaTomeczka, jak Oliwka się urodziła, to też miałam u niej problem z gazami. Nic nie pomagało. W końcu teściowa wzięła stary termometr ten rtęciowy i włożyła lekko małej w pupe i pomogło. Może warto spróbować?

Natkusia, cieszę się, że wszystko w porządku. Co do zazdrości, to normalne. Michas przez dwa lata był sam, a tu nagle wszystko się zmienia. U nas Oliwka niby tuliła, całowała Roksanke i pomagała mi przy niej, a jak miałam karmić Roksanke, to nie pozwalała w pewnym momencie chciałm przejść na butelkę, ale Roksanka nie chciała. W końcu Oliwce to przeszło. Taka zazdrosna była nawet jak jej bardzo dużo czasu poswiecalismy. Zmiana i to duza była jak Roksanka się urodziła. Teraz jedna ma 4, a druga za 3 tyg 2 latka i ładnie się bawią.

Denerwuje się jutrzejszym dniem. Jutro idziemy do lekarza na wizytę kontrolną z dziewczynkami. Mam nadzieję, że lekarz będzie mieć dla nas dobrą wiadomość. Na dodatek mnie coś łapie. Gardło zaczyna boleć, lekki kaszel i coś mnie w środku boli. Biorę leki aby zapobiec chorobie, ale na razie nic nie pomaga :/

Agamemnon, jeżeli masz numer, konta, numer produktu, albo jakiekolwiek dane, to policja może odzyskać dla Ciebie pieniądze. Owszem może, ale nie musi. Możliwe, że więcej osób oszukała ta osoba i większe szansę będą. Moje męża prawie 3 lata temu jak zakładał działalność chcieli oszukać. Ktoś na maila wyslal wiadomość, że trzeba zapłacić 115zl i M wysłał, ale odesłali mu i po 2 tygodniach znowu chcieli i M zdenerwował się, że po co wysyłają jak znowu trzeba wysyłać. Wysłał. W Poprzednim roku policja przyszla do męża i okazało się, że M został oszukany i razem z nim około 200 osób. Wezwali M na przesłuchanie i po jakimś czasie kasę odzyskał, bo złapali tego kolesia.

Do góry