reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Agamemnon zostało nam 2 miesiące:) to co która pierwsza na porodówkę Ty czy ja??:)
No niech będzie sprawiedliwie, że razem :-)

Cyntia, ja termin wpisany w suwak mam z usg bo z om mam na 2,10 ale z doświadczenia już jednego kieruje się terminem z USG bo w tym dniu urodził się H (wtedy termin om 28.09 a usg 11.09 )

reklama
Agamemnon - u Ciebie od tych pierwszych USG chyba pokazywało wcześniejszy termin, tak jakbyś miała wcześniej owulkę.
Mnie dopiero teraz termin się zmienił :D

Chcę zrobić dziś zakupy do torby szpitalnej. Siedzę na allegro i już mam dość. Mózg mi od tego paruje.... A ile to kasy.

Czy u Was w szpitalach fartuch ochronny dla męża też jest płatny? W szpitalu, w którym chcę rodzić kosztuje 35 zł - przegięcie o_O

Agamemnon - u Ciebie od tych pierwszych USG chyba pokazywało wcześniejszy termin, tak jakbyś miała wcześniej owulkę.
Mnie dopiero teraz termin się zmienił :D

Aaaaa no to okej, rozumiem. No u mnie od 1 usg był 22-23 wrzesień :tak:
Co do fartucha to nie wiem, H rodziłam sama. Muszę teraz spytac położnej bo planuje z M no ale co mi z planów wyjdzie to zobaczymy :sorry2:

Co do torby szpitalnej to w biedrze są (u mnie są) takie miniaturki kosmetyków. Kupiłam sobie bo po co targac duży szampon albo żel pod prysznic?

Grzaneczko, to nieźle zdzierają z ludzi kasę. Dwa razy miałam poród rodziny, moje siostry, szwagierka, znajome rodziły i nigdy nikt nie wspomniał o opłatach rodzinnych, czy o tych fartuchach i każda miała poród z mężem.

No dokladnie. Kiedys byla oplata 150 i nazywalo sie za porod rodzinny ale pozniej sie okazalo ze to nielegalne, bo powinno byc za darmo. Wiec zeby to obejsc wprowadzili oplate za odziez ochronną:)

No dokladnie. Kiedys byla oplata 150 i nazywalo sie za porod rodzinny ale pozniej sie okazalo ze to nielegalne, bo powinno byc za darmo. Wiec zeby to obejsc wprowadzili oplate za odziez ochronną:)

aa no to już wiem. U mnie w szpitalu jest opłata za salę do porodu rodzinnego :tak: Czyli jak zwał tak zwał aby kase zebrać :-p No i też u mnie jest tak, że nie zawsze sala jest wolna więc jak się trafi to jest okej, jak nie to zonk :baffled:
Wiem na pewno, że wykupię pojedynczą salę po porodzie

reklama
no, a u mnie termin z USG cały czas się przesuwa, więc zobaczymy co to będzie:) Przy prędkości rośnięcia Zosi to zaraz się okaże termin jeszcze szybszy:p z

A ja powoli tez muszę zabrać się za zakupy:) Na razie do torby mam wkładki laktacyjne, 1 biustonosz i podkłady poporodowe:0 trochę mało:) no muszę kosmetyczkę spakować:)

Do góry