reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Hejo!

Iwo moj pierwszy syn tez sie urodzil praktycznie silami natury i bez znieczulenia, wazyl 4750, na koncu uzyli vacuum(proznociag), bo juz nie dawalam rady, prosilam o cesarke ale nie sluchali. Na nastepny dzien przyszedl moj ginekolog i byl zdziwiony ze udalo mi sie bez cc urodzic, bo jak stwierdzil widzial ze jest duzy, ale mi nawet slowem nie wspomnial...

Ludzik ogolnie nie narzekam na opieke tutaj, z tym ze u mnie nic szczegolnego sie nie dzialo/dzieje. Porod natomiast o wiele bardziej mi sie podobal w UK niz w PL. Mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie. Masz juz wyniki?

Malusiolka skoro dziewczynki lepiej sie czuja, jedza juz ladnie to nie masz sie co denerwowac, wszystko bedzie ok. Dobrze ze do kontroli idziesz bedziesz miala pewnosc ze sa doleczone.

Benfica to Grzes ladnie Ci spi. Zawsze tak ma?

Grzanka gratuluje sukcesow z karmieniem!

Agamemnon nie wiem co jest ale moj starszy ma tak samo. O ile mlodszy zawsze sobie znajdzie jakies zajecie, czy to rysuje, bawi sie play doh albo zabawkami (ostatnio na kartkach narysowal samoloty i auta i sie nimi bawil), tak starszy caly czas narzeka ze nie ma co robic i mu sie nudzi. Jedynie jak ma dostep do komputera to jest w raju, ale niestety nie bedzie siedzial i gral calymi dniami tylko dlatego ze nie umie sobie znalezc zajecia. A jakie fochy czasem ma jak musi konczyc granie!

U nas porod rodzinny za darmo, tak samo jak w wodzie. Po porodzie wyladowalam na sali gdzie byly bodajze 4 lozka ale wszystkie oddzielone od siebie zaslonkami, takze czulam sie jak sama. Z reszta w ciagu 12 godzin wybylam ze szpitala takze bylo mi wsio ryba.

Zapomnialabym, dzisiaj mi sie snilo ze dostalam list ze szpitala z termnem usg, data byla na dzien poprzedni! Obudzilam sie wkurzona, bo myslalam ze to prawda :)
Na szczescie przyszedl prawdziwy list i date mam na poniedzialek na 16:30. Juz sie nie moge doczekac.

reklama
Phoebe no to się doczekałaś listu :-) Ja w poniedziałek mam wizytę tak więc będzie to dobry dzień :tak:
Co do zachowania dziecka no to nie pocieszyłaś mnie :dry:Ja mam nadzieje, że mu przejdzie o to faktycznie jest typowy bunt 6latka bo nie wyobrażam sobie z dwoma jęczącymi dzieciakami w domu siedzieć :baffled: Toż ja osiwieje do cna.

Dobra, tym razem za pobraniem kupiłam taką kołyskę wraz z takim wyposażeniem własnie ale kolor fiolet
Kołyska Dziecięca + Materac + Pościel. Komplet !!! (4410283397) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
:happy2:

Gasze kompa i czas poleżeć chwile, a potem spać. Młody nawala mnie już od godziny aż mi brzuch podskakuje.
Dobranoc!

phoebe no niestety nie zawsze :sorry2: u Grzesia spanie to loteria, np. teraz jeszcze nie śpi od 18:30 :szok: lulamy go i nic :cool2: jedyny pewniak, to spanie na spacerze z Gabrysiem od 15 :cool2: i oby to chociaż zostało :cool2: super, że doczekałaś się listu :tak:

ludzik szykuj torbę, szykuj :-D

agamemnon
u nas to jest tak:
- mama pobawimy się...
- dobrze, a w co chcesz się bawić?
- wymyśl...
więc ja mu wymyślam z 10 zabaw i na wszystkie jest nie :confused::nerd: i taka nasza zabawa :dry::shocked2:

Nie wiem czy nam się uda w końcu usnąć :dry: do tego moje (.)(.) to dwa flaczki :baffled:

Dobrze poszłam za ciosem zamówione 2 koszule do karmienia, majtki jednorazowe, więc w torbie rzeczy przybywa:) Ile ja mam ze sobą tych wkąłdek laktacyjnych zabrać, jak często to się zmienia, bo mam trochę w domu, jakieś 20, to starczy do szpitala?? zawsze będę mogła M wysłać to mi przywiezie. I parę drobiazgów dla malucha zakupione, takie bzdury jak nożyczki, szczotka itd...:)

Wyniki mam, leukocyty spadły, a anemia taka jak była to jest:) więc jak jutro powie mój lekarz rewelacji nie ma, ale dobrze, że nie spada dalej:) Ważne, że z moczem okej.

Jutro wieczorem wizyta, zobaczymy czy nic się nie dzieje z szyjką itd.

Miłej spokojnej nocy:)

Karola - ja na bolące piersi polecam zaś Lansinoh. Jest drogi ale bardzo dobry i nie trzeba go zmywać przed karmieniem :)
Phoebe - ja nie mam porównania, gdzie się rodzi lepiej ale wiem, że tutaj rodzi się rewelacyjnie :) położne miłe, uśmiechnięte i złego słowa nie powiedzą :) dzięki temu swój poród wspominam bardzo pozytywnie... ja miałam trochę komplikacji w ciąży i też byłam pod super opieką... raz musiałam o nią powalczyć z moim GP ;p

dzisiaj byliśmy w Londynie aby wyrobić małemu paszport... strasznie się stresowałam bo na zdjęciu Gabriel spał... co prawda Hania też pierwszy paszport miała z zamkniętymi oczami - ale i tak mnie to stresowało, że mu odrzucą... koleś nawet nie skomentował ;p 28 sierpnia wyślą mi paszport do domu :D uff

Witam

Ludzik -
u mnie leukocyty spadły a ostatnio były minimalnie powyżej normy. Za to hemoglobina leci i bez żelaza sie nie obejdzie:-(cukier po 2 h tez wyszedł za duży wiece pewnie diabetolog mnie czeka. Na razie tylko zmieniłam dietę na taką zbliżona do cukrzycowej.

Phoebe - do poniedziałku tylko kilka dni i bedziesz wiedziała na czym stoisz. A z tymi snami to własnie często odzwierciedlają nasze obawy a potem jest na odwrót.

Mama Tomeczka - jak pamiętam u nas po czopku to i ja cała w kupie byłam :-D ale za to jaka radośc że dziecku ulżyło.
Co do łożeczka to chyba kupię tańsze tylko z moskitierą i przewijakiem.

Agamemnon - fajna ta kołyska :tak: a co do oszustki to może i nie odzyskasz kasy ale zawsze spróbowa c warto. Kto wie ile osób do tej pory naciągnęła :wściekła/y::wściekła/y:

Moja młoda tez tylko XBOX albo tablet, a jak proponowałam że zapisze ją do klubu osiedlowego na zajęcia to stanowczo odmawia. Przecież widzę że jej się nudzi :baffled:

Iwo u Nas leukocyty to już podchodziły pod 14tys, a teraz tylko 11:) więc teraz jesteśmy trochę powyżej normy, a co do anemii ja mam od gdzieś 15 tygodnia ciąży i od wtedy jestem na żelazie Biofer. I teraz spadło nam do 3,33 mln erytrocytów i generalnie tak się mniej więcej trzymamy od 3 badań - więc mój lekarz powie,że dobrze, że nie spada dalej. No to trzymam kciuki, co by zmiana diety pomogła i pewnie będziesz powtarzać znowu test. Dużo ponad normę Ci wyszło??:)

MamaTomeczka Biustonosz naprawdę fajny, super mięciutki:)

Agamemnon musisz iść na policję, bo może zaraz na allegro czy innym portalu znowu będzie babka próbowała kogoś oszukać!!!

A ja ostatnio nie mogę się do niczego zmobilizować z rana, mam długi czas rozpędu, a dzisiaj nie ma słońca i wygląda jakby było "chłodno":) - cieszę się z pogorszenia pogody:) Mój M otworzył dziś szafę Zosi i mówi, sporo tego już ma, a jeszcze się nie urodziła:)

Miłego dnia życzę.

Dzien dobry:)

U nas noc dzisiaj poczatkowo kiepska. Chyba 2 godziny Lenke usypialismy i nic, nie chciala zasnac. W koncu ja wzielismy do lozka bo bylismy zmeczeni, troche pomarudzila ale zasnela po 1 i spala do 5.30 :)

Mama Tomeczka nasza Lenka tez ciagle pierdzi ale kupkę ostatnio robi co dwa dni srednio i chyba to ją męczy.

Dzisiaj jedziemy na usg bioderek to podpytam lekarza.

Dziewczyny potrzebuje Waszej rady. W sierpniu robimy chrzciny, podwojne razem z moim bratem, ktoremu urodzil sie w marcu synek. Ja bede chrzestna Hubcia i nie wiem co mu kupic.. Chcialam ubranko na chrzest, ale juz dostali od kogos. Myslalam tez o lancuszku ale to chyba na komunie zostawie. Macie jakies pomysly?

Milego dnia:*

reklama
Ludziku - po 2 h obciążenia 75g wyszło mi 161 a powinno max 140

Grzanko - a nie lepiej jakiś praktyczny prezent np. krzesłko do karmienia może jest coś czego potrzebują?

Do góry