reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Dziewczyny jest źle szukamy kliniki aby ją przenieść bo rezonans wykazał że lewa półkula całą zajęta i prawa już jest przez nią uciskama, :-:)-( żadne leki nie pomagają a lekarze do tej pory nie wiedzą co to za wirus lub bakteria to wywołuje

Prosimy o modlitwę

Benefica trzymam kciuki na synka niech wraca do zdrowia

reklama
Mona az mnie ciarki przeszly!!!!
To straszne:-:)-:)-:)-(
Mam nadzieje ze znajdziecie szybko klinike ktora bedzie wiedziala jak jej pomoc!!!!!
Co to za cholerstwo???!!!

Też mamy taka nadzieję szukamy jakiś dojść aby ją szybko przenieść a to łatwe nie jest w naszym państwie, najgorsze jest to że nie wiedzą jaka to choroba a lekarze nie chcą przyjmować bez diagnozy bo nie wiedzą czy na neurologie czy na zakaźny ją kierować

Jesteśmy rozbici

IWO ja w Michaśkowej ciazy mialam 3cm bez akcji a potem wody mi odeszly :tak:

KAROLA MIKA jak tam dziewuszki? :-D

Ja juz bym chciala Wojtusia tulic.. nie umiem sie doczekac ;-)

MONA przykro sie to czyta :-( to jest po prostu straszne! Trzymam mocno &&&&&

Ostatnia edycja:
dzień doberek!

wczoraj wizyta u Gina, Gin patrzy w kartę ciąży, uuuu dziś termin, to dziś tak Panią zbadam, że Pani urodzi :-D rozwarcie na 2 cm, Gin mówi a teraz pokaże Pani jak odczuwa się rozwieranie szyjki macicy, i fru mi paluchy w szyjkę :szok: Przyjemne to nie było ale w sumie nie bolało, w tym samym czasie Mała zaczęła bardzo mocno napierać główką na szyjkę i to było dziwne uczucie :sorry2:. Diagnoza z wczoraj- wg Gina na dniach urodzę :-D

po wizycie-> pobolewanie w podbrzuszu wieczorem i lekkie plamienie. W nocy Córcia cały czas napierała na szyjkę, silny kujący ból szyjki co jakiś czas.

Dziś obudziłam się o 4 rano i sobie myślę, staż zakończony :tak: chłodny wietrzyk wpada przez okno, ptaszki śpiewają... i tak sobie myślę: co za piękny dzień na rodzenie!!!! I po chwili zaczęły się skurcze :szok::szok::szok: :-D:-D:-D

teraz skurcze są różnie ale tak co ok 10-15 min. Chyba zaczyna mi odchodzić czop, tzn tak myślę, nie jestem pewna, brązowe glutki i sporo śluzu momentami podbarwionego na różowo. :confused:

idę zjeść lekkie śniadanko, sprawdzić czy wszystko mam w torbie i czekam na dalszy rozwój zdarzeń :tak:

Karola - czyżby udało ci się zaplanować datę urodzin co do dnia!!!!!!!!!!!!:szok: Masz rację piękny dzień - w sam raz na Wasze pierwsze spotkanie.

Mona - strasznie mi przykro, wiem co odczuwasz bo ja 2 m-ce bujałam się z gorączkującym dzieckiem po lekarzach i szpitalach :-( i nigdzie nie umieli postawić diagnozy. Niestety w takich przypadkach gdzie nie ma książkowych objawów choroby lekarze boją się postawić diagnozę gdyż to straszna odpowiedzialność. W przypadku bratowej niestety zagrożone jest życie i nie mogą zwlekać. Ale bądzcie dobrej myśli.

Jak tam dziewczynki się czujecie? Ja mam dzień chilloutowy. Jutro obiecałam córce ze po zawiezieniu zwolnienia pojdziemy do TOYS R US, niby pooglądać ale wiecie jak się skończy :-)

Karola trzymamy kciuki za szybki poród! Dzisiej piękny dzień

Dzisiaj mam wizytę muszę powiedzieć mojej gin o tych bólach w pachwinach bo już chodzenie sprawia mi ból:-(

Stres swoje robi :-(niestety

hej dziewczyny
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif

ja po bardzo źle przespanej nocy
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif
zapowiadali burze, a oddychać nie było czym i ani kropelka nie spadła
do tego komar mnie pogryzł
realmad2.gif.pagespeed.ce.lNT9dwfExo.gif

ale po 4 moje dziecię zaś mnie uraczyło kopniaczkami
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif

na dworze w końcu lepiej, bo ponad 20 stopni w cieniu już jest, ale wieje... szkoda, że w domu dalej duszno

Mona
oby lekarze szybko zdiagnozowali chorobę i mogli pomóc... kciuki za wizytę ;*

karola
za szybki poród ;*

reklama
przez prawie całą ciążę powtarzałam, że najbardziej mnie urządza urodzić minimum dzień po terminie :tak: (bo jak już wspominałam pechowo się złożyło, że termin zakończenia stażu pokrył mi się idealnie z terminem porodu).

Córcia grzeczna i widać zdyscyplinowana bo posłuchała Mamy i grzecznie siedziała w brzuszku :tak: ot taka nasza niepisana umowa :tak: grunt to porozumienie międzypokoleniowe, hehe

zjadłam śniadanie, naszykowałam sobie kanapkę (ponoć przydaje się po porodzie), podlałam kwiatki na balkonie, umyłam włosy, pooglądałam TV, naładowałam telefon, co by tu jeszcze porobić? skurcze co 7-9 min czasami dość mocno bolesne :baffled:

w sumie jak planować to już na maxa, nie? mężu wróci do domu z pracy dopiero koło 14.30 a poza tym o 13.54 kończy się na Allegro ważna aukcja dla mnie, którą mam zamiar wygrać :rofl2: no więc jeszcze trochę tu z Wami pobędę ;-)

(p.s chyba mam głupawkę :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:)

Do góry