reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Ewka - koleżanka bierze na chrzestną siostrę, która nie ma Bierzmowania i wtedy to nie jest chrzestna, a świadek Chrztu. Rozwodnikiem to sobie chyba może być - chodzi o to czy teraz żyje z inną kobietą, no tak zawsze myślałam. Kumpela chciała bym była chrzestną, ale na pewno nie mogę, bo mam ślub tylko cywilny (mogłabym być tym świadkiem).

MamaTomeczka - no to teraz będę zaglądać parę razy dziennie, by sprawdzać czy już Ania się wykluła :D Wklej jeszcze fotkę brzusia :)
A co do szycia, to ja dopiero zaczęłam z szyciem kombinować ;)

reklama
Hej hej!

Jeju z wrazenia spac nie moge!
Dzisiaj koncze 37tc i po 8tug lezenia plackiem wstaje z lozka!!! Aaaaaa :-D
Dzisiaj jeszcze Michalowi wyprawiamy urodziny :-)

mamaTOMECZKA no to trzymam &&&&& zeby to bylo to :-):-)

MALUSIOLKA najlepszego dla M :tak:

Ja z chrzcinami nie pomoge..

Milego dnia!

MamoTomeczka kciukasy, co by się okazało,że w taką ładną sobotę Mała chce wyjść na świat ( jakby to mój mąż powiedział "kulturalnie, co by nikt się nie stresował i z pracy po rodzącą żonę nie pędził":))

Natkusia tylko nie zacznij od razu biegać dzisiaj, bo zamiast urodzinek to będziesz rodzić:) ale super, że dotrwałaś, ciąża donoszona i teraz już będzie dobrze:)

MamoTomeczka, dzięki za cenną uwagę, ale i tak my wózka w domu trzymać nie będziemy i mała tylko na spacery będzie w nim wychodzić, więc mam nadzieję, że gondola nie śmierdzi:) a na dworze zapachu kół nie będzie czuć. Musimy poczekać na kasę, więc to wrzesień będzie tym optymalnym czasem.

A co do chrztów to na pewno zależy od księdza, ale generalnie w większości przypadków wiem, że najistotniejsze jest dostać kartkę ze spowiedzi , a tutaj to chyba liczy się nasza szczerość. I chyba też w mniejszych społecznościach Ci księża są bardziej restrykcyjni. A tak generalnie, jeśli rodzice żyją w "grzechu", a do tego wybieramy jeszcze chrzestnych żyjących w "grzechu" to jaka jest waga tego sakramentu?? Pytanie retoryczne, bo sama mam luźne podejście do instytucji kościoła i sakramentów, ale zastanówmy się czy chrzest nie jest trochę robiony dla rodziny. U nas już trwa dyskusja kiedy ochrzcimy Zosię i kto będzie chrzestnymi (problem gigantyczny) - a ja się zastanawiam czy chcę, aby to było w brzydki listopadowy lub grudniowy dzień, a może dopiero jak będzie mieć pół roku, na wiosnę.

Dzisiaj dzień wieszania szafek, które trzeba powiesić przed narodzinami Zosi, czyli wicie gniazda, mój M nie jest szczęśliwy, ale wie, że mi zależy:)

MamaTomeczka, to mogą sączyć się wody. Jedź do szpitala sprawdzić. Jak dobrze pójdzie Ania może być na świecie do jutra :D Kochana, mocno zaciskam &&& :* Dobrze, że masz Iwo numer, to będziemy na bieżąco z Wami :)

Natkusia, dziękuje:* Jakby co to pisz. &&&& obys dzisiaj na urodzinach jeszcze była. Jutro już możesz rodzić. Jeszcze raz sto lat dla Michasia:* Fajnie byś miała jakby Wojtus teraz się urodził. Urodzinki obu chłopców w jednym dniu. Moja teściowa robiła razem urodziny dla swoich dzieci, bo mój mąż jest z 2.07, a Kasia cztery lata później się urodziła 26.06.

Jakaś dzisiaj nie wyspana jestem. Wczoraj wieczorem jedna mucha wleciała, nie zabiłam jej i mi bzykała do ucha. Nie lubię tego.

hej dziewczyny

Pewnie Was nie nadrobię, ale chociaz trochę postaram się. My od wczoraj wieczorem w domu. Dziękuję Wam za kciuki .To co przeżyliśmy przez ostatnie dni nikomu nie życze codziennie nowe diagnozy, codziennie to gorsze. Psychicznie jestem wymęczona dodatkowo wyglądam strasznie, zmeczona i z anemią. Ale mój skarb jest z nami, już jest dobrze. Tylko test przesiewowy na słuch wyszedł negatywny boję się, bo dostał antybiotyk w szpitalu, który powoduje uszkodzenie słuchu :/ a być może sa to tylko zatkane kanaliki przez maź. Oby to drugie. Ma tez wadę serduszka ale to w następnym tygodniu dowiemy się na ile jest poważna, bo mamy wizytę u kardiologa.

Nadusia u dziadków, nie widziałam już jej tyle czasu, serce mi pęka i strasznie tęsknie, właśnie meżowy do niej pojechał w odwiedziny. My zostaliśmy bo tam dużo ludzi, chcemy Fabiankowi dać jeszcze trochę czasu, bo jest osłabiony po przejściach.
Chyba swojej opowieści z porodówki nie napiszę, bo by kosztowało mnie to za dużo wylanych łez.

A sam Fabianek to czysty skarb, grzeczny bardzo, mało płacze tylko wciąż walczę o jego odruch ssania, z wiązku z tym, że przez pierwsze dni życia spędził w inkubatorze dostawał butlę, nie może załapać odruchu ssania, ale z nim walczę i jest coraz lepiej.

MamaTomeczka &&&&&&& mocno zaciskam

reklama
Wiikki, kochana miło że napisałaś :* Jak nie chcesz nie pisz opowieściach z porodówki. Najważniejsze, że jesteście już w domu i z Fabiankiem coraz lepiej. Caly czas jesteśmy z Wami :* &&&&& za małego :* Moglabys jak będziesz mieć czas pokazać dla cioć Fabianka?

Do góry