reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

hej dziewczynki - dziękuje za dobre słowa, jakoś wczoraj w tych nerwów się popłakałam na noc
Wizytę mam we wtorek ciekawa jestem co mi ginka powie:shocked2: chcemy w ostatni tydzień lipca wyjechac do Jastarni i chciałabym być na chodzie;-)

Agamemnon - miłego spotkania z emkiem

Ludziku - ja na razie mam tylko ubranka, spiworek do spania i rożek. Dziś byłam u rodziców i znalazłam pościel do łóżeczka z 4 zmianami :szok: także na dzień dobry Alusia zamiast misiów otrzyma kucyki pony :cool2:
Czekam aż emek złoży mi częśc segmentu dla Alusi o ile przez te 3 lata wytrzymał w piwinycy ( hehe nosa miałm że kiedyś sie przyda) no i kuchnie pomaluje. A potem to już mogę szukać reszty.

Mycha - fajnie ze zajrzysz do PL, autkiem jedziecie?

reklama
Agamemnon 2 tyg tez strasznie szybko Wam zleca, a lepiej gdyby sie dluzyly. Zapowiada sie ciekawie, wyjazd nad morze, oby pogoda dopisala. Moje lozeczko juz od konca maja stoi w domu tylko jeszcze nie zlozone ale to sie w weekend zmieni:)
Kochana mysle o tym wozku 403 Forbidden

Karola kilka razy mialam podobny bol do Twojego, zawsze jak sie za bardzo narobilam, tylko ze mi przechodzilo po max dwoch dniach. Nie przeciazasz sie za bardzo? Moze cos dzwigasz, za bardzo sie schylasz?

Mikaaa niestety hormony buzuja, jeszcze troche i bedzie lepiej.

Mycha a nie macie statusu rezydenta? Pamietam ze mieszkasz gdzies za granica ale przez skleroze nie pamietam dokladnie gdzie, czy to byla Norwegia, Belgia czy Szwecja. My dla malej bedziemy wyrabiac angielski paszport, bo z polskim za duzo zachodu mielismy ostatnio.

MamaTomeczka trzymaj sie kochana i odezwij jak nabierzesz sil. Swoja droga znowu mialas nie przespana noc?

Rozmawialam z kolezanka dzisiaj i sie okazalo ze ona tez jak byla w ciazy to jej mala byla ustawiona posladkowo, chcieli jej dac do podpisania papiery ze dadza jej jakies dragi i mala sprobuja przekrecic przez brzuch, nie zgodzila sie bo w rodzinie miala przypadek, ze podczas takiego przekrecania udusili dziecko pepowina. Radzila zebym tez sie na to nie godzila, pewnie ma racje, chociaz i tak mam cicha nadzieje ze mala sie odwroci lub moze juz odwrocila, bo jak miala czkawke to czulam ja na dole brzucha a nie na gorze. Podobno tutaj nawet nawet nie zakladaja szwow po cesarce, tylko przyklejaja jakis plaster i lezy sie dwa dni. Slyszalyscie moze cos o tym?

Karola kilka razy mialam podobny bol do Twojego, zawsze jak sie za bardzo narobilam, tylko ze mi przechodzilo po max dwoch dniach. Nie przeciazasz sie za bardzo? Moze cos dzwigasz, za bardzo sie schylasz?

kochana ja praktycznie nic nie robię, jedyne co robię to są posiłki i czasami podleję kwiatki na balkonie ale nie za często bo mama na mnie krzyczy, żebym 2 litrowej butelki nie dźwigała, tak więc zakupów nie robię, pranie wiesza mi mama no chyba, że uda mi się zrobić pranie cichaczem to sama je wieszam na suszarce na balkonie, mąż odkurza i sprząta więc ogólnie nikt nie pozwala mi się przepracować :-D

moja Córa właśnie zaczyna imprezę w brzuchu, szczyt jej codziennej aktywności przypada właśnie na godz 22-23 :tak:
nóżki próbuje prostować tak, że stópki wychodzą mi po lewej stronie brzucha a pupcia z prawej, najmniej przyjemne jest jak majstruje łapkami w dole brzucha bo wtedy szyjka kłuuuuje, w sumie to nie wiem czy to od łapek czy zwyczajnie kręci się i główką naciska na szyjkę i stąd ten kujący ból :confused:

Ostatnia edycja:
Agamemnon 2 tyg tez strasznie szybko Wam zleca, a lepiej gdyby sie dluzyly. Zapowiada sie ciekawie, wyjazd nad morze, oby pogoda dopisala. Moje lozeczko juz od konca maja stoi w domu tylko jeszcze nie zlozone ale to sie w weekend zmieni:)
Kochana mysle o tym wozku 403 Forbidden
Podoba mi się! :tak:Kolor ten co na zdjęciu?? Pewnie jest lekki, bynajmniej wygląda.
Pogoda ma być więc oby zdrowie dopisało no i moja warga po depilacji doszła do ładu :-p

Rozmawialam z kolezanka dzisiaj i sie okazalo ze ona tez jak byla w ciazy to jej mala byla ustawiona posladkowo, chcieli jej dac do podpisania papiery ze dadza jej jakies dragi i mala sprobuja przekrecic przez brzuch, nie zgodzila sie bo w rodzinie miala przypadek, ze podczas takiego przekrecania udusili dziecko pepowina. Radzila zebym tez sie na to nie godzila, pewnie ma racje, chociaz i tak mam cicha nadzieje ze mala sie odwroci lub moze juz odwrocila, bo jak miala czkawke to czulam ja na dole brzucha a nie na gorze. Podobno tutaj nawet nawet nie zakladaja szwow po cesarce, tylko przyklejaja jakis plaster i lezy sie dwa dni. Slyszalyscie moze cos o tym?
Uuuu no to ja tez bym się nie zgodziła na to :szok:
Co do plastrów to dają, owszem. To jest namiastka szwów. Potem trzeba uważać, zeby skóra się nie rozeszła jak coś źle się zrośnie ale wydaje mi się, ze nie robili by tego gdyby to nie było pewne. Spokojnie, Mała ma czas zeby się przekręcić :tak:

No i małżowina śpi i pochrapuje obok :-)Obudził mnie o 4 więc ja nie śpię :confused2:

Agamemnon - masz już osobistego przytulasa w domu:laugh2: a gdzie nad to morze?

Phoebe - na leki sie nie gódź w PL obracja rećznie pod usg

jak sobie czytam o tym odwracaniu to intensywnie mówię do Zosi, że fajnie by było jakby nie wypieła się na świat i jednak odwróciła się główką:) nich nie bierze przykładu z tatusia. za dwa tygodnie wizyta, to będzie 30tyd, to zobaczymy. Mi się wydaje, że już się ułożyła, bo zdecydowanie mocniej kopie na górze, a na dole to takie łaskotanie. No, ale trzymajmy kciuki:) Phobe mi też brzmi dziwnie w ogóle całe odwracanie dziecka, a plastry u Nas tez się stosuje w różnych operacjach. Trzeba po prostu trochę bardziej uważać co by rana się nie rozeszła:)

Agamemnon TY nie spałaś, bo mąż chrapał, a ja bo mała się chyba siłowała z pęcherzem i jak o 4 poszłam do toalety to już później leżałam, a rano M chciał się przywitać z malutką i jak położył rękę to tak mała po chwili zaczęła się chwalić jak to ona silna, że już w ogóle nie dała mi zasnąć.

Karola u mnie mała też szaleje mniej więcej w tych samych godzinach, a Ty już byś mogła udać się na porodówkę i przynajmniej byś się już nie męczyła:)

Iwo u nas z tej wyprawki też nie ma wielu rzeczy (ja kupiłam ubranka, kocyki, ręcznik, no i fotelik, a dostałam - smoczki, butelkę, śpiworki), ale większość wybrana, więc tylko będzie trzeba do sklepu pojechać. Wózek chyba ten: - MOONLIGHT : Moonlight zestaw 2w1, ale to go w pierwszym tygodniu września zamówimy, czeka się 3 tygodnie, więc powinien na nas czekać jak wrócimy ze szpitala:) a od przyjaciół mamy odebrać - cały wór ubranek, laktator, zabawki, matę edukacyjną, leżaczek) teraz najważniejsze jest łóżeczko i materac, co by maluch miał gdzie spać:) a właśnie kto już zgłębiał sprawę materacy, jaki najlepiej kupić i nie stracić majątku:)

Ludziku - Piekny zwłaszcza ten pierwszy kolor :tak: Ja rezygnuje z pompowanych koł i amortyzatorów na rzecz wagi poniżej 10 kg, Większość czasu bedę zdana na siebie więc muszę być realnie w stanie taszczyć wózek.

ps. kojarzycie Agawę ze staraczek? - rozpoczeła Marcówki 2015:-)

Iwo ja generalnie nie mam gdzie dźwigać, do bloku żadnych schodów, winda, a jak będzie trzeba podnieść to jakoś dam radę:) jednak dookoła mam takie tereny na spacery, że najlepsza są na nie pompowane koła i amortyzatory:)

Jessooo tylko mnie nie bić :p Witam Kochane :**
W koncu zalatwilam wszystko zwiazane z chrzcinami, jutro wielki dzien :)
Do tego odebralam lapka uff :)
Moje dziecko spi cala noc, malo placze, smieje sie i gada, dzisiaj pobil rekord 10.5h :o ma 5800g i 60cm :D
Marchewka, Ewka gratulacjeeee :)
Karola :o jak ten czas zlecial, teraz i Ty zobaczysz Malude :)
Natkusia Ty już tez mozesz rodzic :)
Maluś, Kinia :**** Kinia wlasnie, jak Malenka??
co do wozkow to moj lekki a amortyzatory i pompowane kola ma :p nie narzekam, spisuje sie niezawodnie :)
Próba generalna przymierzenia ubranka przed chrzcinami zaliczona :p
Wgl trafilismy na super ksiedza, dalismy Mu kase na kościol a ten oddal nam polowe :o i powiedzial ze jak podamy mu date na przyszly rok to pomoze zalatwic wszystko w sprawie slubu :p
Pozdrawiamy Cioteczki :** czekamy też na kolejnych kolegow/kolezanek dla Stasia :)
Zobacz załącznik 632445 Zobacz załącznik 632446 Zobacz załącznik 632447

reklama
Cześć laseczki :-) udało mi się dostać do komputera :-) w końcu... he he he młody ma teraz wakacje, a ostatnio pogoda nie ciekawa więc kompa okupował ;-) pytałyście czy Kuba pomaga przy małej i szczerze Wam powiem że jestem w ogromnym szoku bo myślałam, że będzie zazdrosny, a tu wręcz przeciwnie młody jest bardzo opiekuńczy i dużo pomaga przy małej. :tak: jestem bardzo zadowolona :tak:

madziulek Staś jaki już duży :-)

karola jak tam? Szykujesz się już? :-) teraz czas na Ciebie :tak:

pozdrowionka :-)

Do góry