reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

ewka my wyszliśmy jak Grześ miał 2tyg, ale dlatego, że dłużej byliśmy w szpitalu, a potem był brzydki deszczowy tydzień... ale jak już wyszliśmy to na 2godz i teraz już długo jesteśmy na dworze :-D

grzanka może jej za mocno leci i dlatego się złości :confused: ja to mówię, że Panu Bogu nie tylko starość się nie udała, ale karmienie dzieci też... bo tyle jest często problemów, że chyba dlatego mamy często szybko się poddają - tak jak ja przy Gabrysiu... :confused2:

Cześć :happy:

My dziś byliśmy w ogródku, oczywiście nie obyło się bez ulewy i mini burzy, ale wypad się udał... :tak: Grześ od rana miał dziś dzień żarłoka, teraz trochę przystopował ;-) a ja znów w jednej piersi mam rzekę mleka a w drugiej średnio :confused: a już było ok i nie wiem, czemu tak się znów zrobiło :confused2:

reklama
EwkaCudowna córeczka!!:tak::-)

Grzanka Moze faktycznie za szybko jej leci, bo ja tez mam pelno mleczka i moja tez sie czasem denerwuje jak jej tak szybko leci i puszcza cyca a tam tryska po buzi po wszystkim;-)

Benfica Twoj Grzes juz miesiac?! :szok: Ale ten czas leci!

Trzymam kciuki za reszte ciezarowek! Rozpakowujcie sie dalej ładnie:tak:

A u nas jakos sie kreci, na szczescie wszystko w porzadku, malutka nadal spokojna, usmiecha się słodko, jestem zakochana po uszy ;-):-) W ogóle jest bardzo podobna do Lenki jak była mała, ciekawe co będzie dalej :-) Uciekam spać, dobranoc:-)

Mycha, fajnie że z małą wszystko w porządku. Moja młodsza córka też była grzeczna, ale do czasu :p Teraz mam w domu dwa łobuziaki, ale za to kochane :D Mamy wesoło.

Dziewczyny, jutro robię z mężem i z dziewczynkami wycieczkę do Trójmiasta :D Rano jedziemy i wieczorem wracamy. Trzeba zapomnieć o problemach i miło spędzić czas. Można też powiedzieć, że to taki urodzinowy wypad, bo M w środę ma urodzinki. Chce mu na środę jakiś pyszny obiadek zrobić, torcik i muszę zastanowić się nad prezentem :) Miłej niedzieli :*

Cześć dziewczyny!

Kurde, coś nas z synem zaczyna atakować. On od rana kichająco smarkający i ja tez :baffled: W dodatku z jakimś bólem gardła wstałam. No ale pogoda teraz właśnie taka zdradliwa, że hej. Słońce potrafi przygrzać ale wiatr już nieco chłodniejszy. No trudno, od tego sie nie uchroni. Muszę zapodać nam jakąś sporą dawkę wit C i innych malinowych syropów i cos z tego będzie :tak:
Wiecie, odezwała sie ta babeczka od kołyski, napisała ze w szpitalu z synem leży (6 miesiecy) i po prostu potrwa to ok 3tyg i jesli chce to moze mi odesłać kasę na konto. Hmm no az tak mi się nie spieszy, myślę, że poczekam bo też nie lubię się bawić w odsyłanie, przesyłanie, co Wy na to :confused:
Druga sprawa która mnie wkurza to moja waga :angry:Wczoraj rano miałam mniej o 300g jak dzisiaj, a wcale wczoraj sie nie objadałam wrecz przeciwnie, nie jadłam kolacji jedynie brzoskwinie i podziubałam słonecznika i już 300g wieciej??!! Dzisiaj normalnie trzymam diete, zobacze jak to wyjdzie jutro na wadze. Bo jak ja mam tak codziennie po 300 przybierać toż będę wyglądac jak słonica :no:

Malusiolka, udanej wycieczki! Zazdroszczę po troszku tak bliskiego kontaktu z morzem no i pogody zyczę! Choc patrze teraz na mój ukochany Rewal i jakoś słoneczka brak.

mycha, ciesze się, że Amelka jest taka grzeczna :tak:Też bym sobie tego życzyła :tak:Najbardziej jednak tego, żebym w ciągu nocy mogła sie wyspać bo znam swój organizm i wiem, ze jak będę łazić niewyspana to jestem zołzowata na maxa :-p

benfica faktycznie, Grześ juz ma miesiąc :szok: Czyjeś dzieci rosną w oczach normalnie. Pamiętam przecież jak rodziłaś , jakby to wczoraj było! :-)

karola, na rwe kulszową cierpi moja koleżanka a do rozpakowania ma jeszcze troszkę czasu. Strasznie się męczy :-(Z tego co wiem, to jak była u gina no to powiedział, ze na to wpływu nie ma, magnez i nospa i koniec.

Cyntia o rany, a co go wzięło, myszy się boi ? :-D Opowiadaj jak to było :tak:

mamoTomeczka co tam u Ciebie??

hej dziewczyny :-)

ja wczoraj poszłam do męża na grilla na stawy i po kiełbasce wyszła mi zaś taka wysypka na rekach, że masakra :wściekła/y: jeszcze śłońce i wiatr podrażniły ją :baffled: ja już nie wiem co mogę jeść żeby było dobrze :-(

mojemu tak się wędkarstwo w tym roku spodobało, że za tydzień zaś idzie na zawody :-D:-D:-D

Hej Kochane - my jesteśmy u rodzinki wywiezlismy młodą na wakacje. Ja będę wracać bo emek się zresetował.
Za to byłam na ciuszkach i znowu upolowałam cudeńka dla Alusi :)

Pewnie wam nie pisałam że młoda była w pt na konsultacji i włączyli jej leki. Będzie brała je przez poł roku. Jeśli w tym czasie nic ze stawami się nie powtórzy to choroba nie powinna wrócić. Co 6 tyg mamy robić morfologię by kontrolować OB i CRP no i oczywiście ograniczenie aktywności fizycznej czyli odpadają rolki, rower i basen :( to chyba dla niej największa przykrość.

Agamemnon - ja i młoda też od wczoraj smarkamy :( na bank to wina naszego ślicznego lata.
Powiedz ile ci się przytyło bo wiem że ty troszczysz się o wagę?
Ja jem jeden raz więcej niż normalnie ale żadnych chrupek i minimum słodkiego a mam 7 na plusie. Niby to mniej niż z młodą ale zawsze do przodu :(

Malusiolka - życzę dużo danego wypadu. Wreszcie macie czas dla siebie :) wrzucisz jakaś foteczke?

Mychunia - grill cie uczulił? Na wysypkę to chyba tylko wapno i pianka łagodząca na skórę by nie swedziało.

Karola - chyba musisz ginka posłuchać i pozbyć się kochanego balastu. Kręgosłup natychmiast powinien odetchnąć a rwa pójść w siną dal.

Grzanko - życzę sukcesów w cycaniu. Testuj patenty bo potem będziecie mi doradzać.

A co u reszty słychać? Aga ty bez wywołania się nie odezwiesz?

Iwo - wklej zdjęcia ciuszków :)

Mychunia - może kiełbaska była jakaś gorsza, z glutaminianem, benzoesanem? Ja zareagowałam mega pokrzywką na całym ciele po zjedzeniu zupki z podłej taniej kostki rosołowej (u mnie w domu i od dziecka nie używa się żadnych veget, ani kostek).

Agamemnon - poczekaj z tą babką. Może więcej wody wypiłaś, a wcześniej mniej? U mnie idzie stopniowo w górę, ale też widzę, że nieraz się waha.
A pisałam wcześniej, że przy stole (gdy P. akurat odszedł) powiedziałam mu o tym, że moja mama się obraziła, a ten powiedział, że miała rację i wyszła dyskusja o ślubie. Wczoraj przyszedł na kawę i zaczął mnie przytulać i przepraszać. Mógł bez tego przytulania ;)

Co do wagi to ja mam 10 kg przybytku. Dla mojego wzrostu i wagi wyjściowej, to w sumie powinnam przytyć 16 kg. Ale jakoś mnie to nie martwi, bo jem zdrowo i w normalnych ilościach. Organizm wie co robi. Przecież da się zrzucić, a ciąża to akurat najgorszy moment na dietę odchudzającą. Wkleję za chwilę link do kalkulatora wagi.

Mam: pokazuje dokładnie każdy tydzień Kalkulator przyrostu wagi w ciąży

Ostatnia edycja:
Witam:-)

agamemnon Zdrowka dla Ciebe i synka!:tak:

Malusiolka Udanej wycieczki!:-) My tez uwielbiamy takie wypady i w danii i w polsce mamy blisko morze, wiec wycieczki takie jednodniowe sa super;-) Czasami jak nudno to wsiadamy w auto i jedziemy na rybke na obiadek nad morze, super sprawa:-) Teraz bedziemy jechac na pare dni nad morze, zeby Lenka miala troche wakacji z prawdziwego zdarzenia.;-)
A wiesz, moje dzieci to chyba z natury takie spokojne, bo Lenka tes byla spokojniutka i tak jej zostalo, tyle ze zbyt wygadana jest, ale to chyba po rodzicach;-)

MamaTomeczka Tez sie musze zabrac za szkity, co orawda robilam juz po porodzie, ale znowu by sie zdalo:tak: Nie wiecie jaki to luksus moc sie normalnie schylic i zrobic szkitki i pazurki, ubrac buty jak czlowiek-cos wspanialego:-D

reklama
Witam

U nas niestety kiepski wekeend:/
Wczoraj bylismy na grilu u znajomych z dziecmi po powrocie Amelka w nocy z bolem brzuszka sie obudzila:-( skonczylo sie na wymiotach i biegunce ktora trwa do teraz:-( w sumie tylko biegunka znikla...do tego ponad 38,0 temp. Ma bidulka:/

A dziewczyny wczoraj maz oficjalnie bo wczesniej ja bardziej wymuszalam odpowiedzi na nim lub sama wywnioskowalam ze jesli nieuda sie wyjazd do Dani to staramy sie o dzidziusia,jaka to bylam szczesliwa:-) a jesli pojedziemy to zaraz po powrocie zaczynamy.

Teraz moje sloneczko spi...tak mi jej zal...na szczescie pije mi duzo wody,ale smecty wogole nie chce ruszyc:/

Do góry