reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Natkusia, jak możesz to pozdrów ode mnie dziewczyny i pogratuluj. Z tego co pamiętam galwaygirl miała trudności z zajściem w ciążę. Cieszę się, że się udało. Kochana, moje dziewczynki są też dla mnie wszystkim.

Grzaneczka, cieszę się że. U Was w porządku. Nie wiem co doradzić Tobie z rym karmieniem. Moje córki karmiłam tylko piersią i z butelki dostawał koperek i rumianek. Może Twoja przyzwyczaja się do butelki?

Agamemnon, dziękuje:* Na szczęście po tabletkach M lepiej się czuje i liczę na to, że dziewczynki nie załapią nic.

reklama
witam popołudniowo,
ja juz po wizycie, z dzidzią wszystko ok, nadal dziewczynka :), zdrowa więc jestem przeszczęśliwa. Ja tylko musze iść na kontrolę do kardiologa bo mam coś ostatnio za wysokie tętno

oto moja księżniczka
WP_20140627_006.jpg

Załączniki

• WP_20140627_006.jpg
    WP_20140627_006.jpg
    6,8 KB · Wyświetleń: 50
grzanka mi w szpitalu położne radziły żeby dzieciątko przy piersi nie spało, a jak zasypia po prostu budzić i jak maleństwo jest głodne to powinno ssać. Po około 20min intensywnego ssania dziecko jest najedzone :-) jakby co to pytaj bo dużo rzeczy na temat karmienia się dowiedziałam :tak:

marchew serdecznie gratuluję syncia:tak:
agniecha83 super, że z małą wszystko ok, a co do twojego tętna to lekarz radził pójść na badania?
kasiulka będzie dobrze, musisz być silna &&&
karolka trzymaj się kochana to już nie długo :tak:

wstawiłam zdjęcia mojej Karinki
https://www.babyboom.pl/forum/zawsz...etki-f564/pokazmy-sie-sobie-70441/index6.html
dziewczyny trudno mi nadrobić te stracone dni wybaczcie :zawstydzona/y:

my ok, mąż dostał urlop ale oczywiście wymuszony. Powiedział kierownikowi, że jak chce t może go zwolnić, ale on we wtorek do pracy nie przyjdzie i na drugi dzień dzwonił, że ok i że urlop jest wpisany. Ja jak na razie poruszam się w żółwim tempie ale chodzę :-D raz coś w brzuchu szczyknie a to w krzyżu ale twarda jestem :tak: i chodzę, a w poniedziałek jadę na zdjęcie wszów :-D w odpowiednim wątku opisałam swój poród ;-)

to która następna do golenia?

Ostatnia edycja:
Ewka, jaka śliczna niunia, ahhhhhh, ja juz się swojej nie mogę doczekać :)
Co do tętna to tak, lekarz kazał mi skontrolować. Ciśnienie mam ok, tylko tętno za wysokie, dochodzace nawet do 100 na minute, średnio 90, lekarz powiedział że tragedii jeszcze nie ma ale trzeba kontrolować. Od jakiegoś czasu czuję takie kołatania serca, rodzice mają ciśnieniomierz, tam tez tętno bada i z uwagi na to, że jestem u nich prawie codziennie to sobie sprawdzam i ciągle mam takie. Dzisiaj właśnie położna zanim poszłam na wizytę zwróciła mi na to uwagę, że chyba biegłam do nich, a ja spokojnie przyszłam spacerkiem i jeszcze czekałam prawie pół godziny, zobaczymy...

agniecha a jakie masz ciśnienie? Bo ja też w sumie codziennie sobie mierzyłam ciśnienie w domu i zawsze miałam bardzo niskie 90/60 a puls przekraczał nawet 100, ale lekarz nic mi nie mówił :no: żeby to skontrolować. :confused:

marchew no doczekałyśmy się :-D:-D gratuluję Gabrysia - Gabrysie to super chłopaki, ale rozrabiaki :-D:-D

wiikki
trzymam kciuki, żeby wszystko się wyprostowało :* jak teraz synuś?

grzanka my mieliśmy ten sam problem... Grześ jak tylko poczuł cyca usypiał... :confused2: początki karmienia to była mordęga, bo dosłownie co 10sek musiałam go pobudzać - smyranie w stópkę, w ucho - ale tak energicznie, prawie jak tarmoszenie, w brodę... siedzieliśmy po 40min przy każdym karmieniu, ale w końcu się rozkręcił... ale trochę to trwało, nie od razu, właściwie dopiero od kilku dni jest w miarę ok, bo przez długi czas "ładnie" jadł z jednej piersi, a przy drugiej przysypiał... i teraz wcale nie ssie intensywnie przez 20min tylko czasem tak a czasem przez 10min i ładnie mi przybiera, waży już 4400g - a ze szpitala wyszliśmy niecałe 2600g :-D:-D ja nie jestem jakąś super fanką karmienia piersią, a skoro mi się udało rozkręcić syna i laktację, to Tobie też się uda :*

phoebe oj te nasze babskie hormony... chociaż ja też nie lubię, jak ktoś daje dziecku coś bez mojej wiedzy/zgody... najgorzej jest z babciami i dziadkami... :confused2:

karola Tobie już niewiele zostało :*

agniecha, ewka niskie ciśnienie i wysokie tętno to normalne w ciąży ;-);-)

reklama
też tak czytałam że tętno takie jest normą w ciąży, tylko ja co jakiś czas mam duszności i kilka razy zdarzyło mi się zemdleć więc może gin dlatego chce żebym to sprawdzila

Do góry