reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

mamaTomeczka dobrze zrobiłaś mówiąc mu co czujesz :tak: niech teraz wszystko przemyśli i sam podejmie z Tobą rozmowę :tak:
natkusia no przyjdzie w końcu ten dzień :tak: a ja coraz bardziej to przeżywam :zawstydzona/y: boje się coraz mocniej :-(

nie wiem co miałam napisać dziewczyny :-( ostatnio jakoś brak weny :-( nic mi się już nie chce codziennie gdzieś muszę jechać, a to do urzędu, a to na ktg, gin, badania od samego rana, później odbiór wyników też trzeba zasuwać a to zebranie w szkole wymyślą ehh ostatnio się śmiałam, że mi wody w aucie odejdą :-D i zacznę rodzić na drodze :-D bo wciąż w trasie jestem i coś załatwiam.

kinia jak tam?
kasiulka daj znać jak się czujesz Ty i mała.

natkusia no to niecałe 3 tygodnie Ci zostały :tak:

reklama
Julia, cieszę się, że z Amelką już lepiej :) Kochana, fajnie macie. Nawet nie wiesz jak nam się marzy wyjazd chociaż na weekend. Może za jakiś czas się uda. Oby.

Natkusia, Ty to masz się z Tą ciążą. Dasz radę wytrzymać 18 dni, bo Wojtusiowi dobrze u mamusi :) Kochana, mocne kciuki za donoszenie. Co do moje męża pracy, to odkąd przenieśli go na inne stanowisko to jest i wiele lepiej. Nawet prawa ręką prezes (przyjaciel) chwali mojego męża. Dzisiaj po śniadaniu (10:20) szkolenie ma, a od jutra przez 2 tygodnie wolne w tej pracy, ale za to do drugiej musi chodzić. Dlatego w drugiej robi 2 roboty, aby mógł wziąć chociaż jeden dzień wolnego, np. w poniedziałek, to mamy dwa dni dla siebie, bo we wtorki na działalności przeważnie wolne. Tak to będzie można coś zaplanować. Wczoraj nawet z Phpowka rozmawiał i w pierwszej pracy prawdopodobnie podwyżki będą, bo osoby, które mają na stale umowy mniej zarabiają od tych co dopiero przyszli do pracy. Zdziwiła się ta kobieta i będą walczyć o podwyżki.

MamaTomeczka, od piątku miałam lekko zabrudzony śluz z krwią, ale nawet nie musiałam wkładki używać, ale od wczoraj mam mocniejszy, ale nie zalewa mnie. Nie wiem w takim razie czy się kończy. Dziwne mam te @ od poronienia. Raz zalewa, a raz nie. Poprzednią @ miałam taką, że co chwilę musiałam przebierać tampon. A co do rozmowy Twojego męża z Tobą, to brak słów. Ale pociesze Ciebie. Mój M jak byłam w drugiej ciąży to też mnie olewał. Owszem jeżeli chodziło o zakupy to nie było mowy o tym abym ja je nosiła, bo ciąża zagrożona, ale za to meble sama przestawiałam. Za długo nie chciałam czekać. Ale jeden dzień przed porodem bardzo czuły był i po porodzie zmienił swoje zachowanie. U nas był to strach przed drugim dzieckiem.

Ewcia, wypij karmi jaj będziesz chciała do dwóch dni urodzić :p Mi pomogło.

Cyntia, a jak u Ciebie z twardnieniem brzucha? Nadal występuje? Jak się czujesz?

Agamemnon, uśmiałam się z tych jaj :D Jak się śmiałam, to od razu M co mi jest i jak mu przeczytałam, to myślałam że się posiusia :D A i dodał, że samymi jajami nic się nie da zdziałać :laugh2:

Phoebe, a co z Tobą kochana? Urodziłaś? Dobrze się czujesz? Dawno nie pisałaś i sir martwię.

Ostatnia edycja:
MamaTomeczka znam to niestety przechodziłam kilkukrotnie takie sytuacje, że siostrunia ważna, a to co w domu to ma w d.... . Ze nie pomoże, bo zmęczony, bo ma swoje zajęcia itp. Współczuję Ci i rozumiem sprawę z rozwodem, bo sama o tym myślałam jakiś czas temu.

Cyntia zrezygnowali z badania, bo wyniki krwi lepsze tylko kardiolog ma zastrzeżenia do mojej anemii.

Natkusia nie wcześniej jak w piątek ponoć :-/

Ewka trochę humor kiepski bo myślałam że jutro wyjdę. A tak to spoko.

Ja oczywiście tak na szybko. Maja zdrowa dzisiaj waży 2780g i jest zdrowa. Zoltaczki tez brak. Ja póki co czuje się nie najgorzej, trochę szwy ciągną, ale daje radę ;-) wyjdę może w piątek :-/

Buziaki

Hej Laski. Ja dalej nic nie wiem. Nie chca mi jeszcze zrobic cesarki bo nic sie nie dzieje, zadnych skurczy i rozwarcie 1cm tylko. Ale ordynator powiedzial ze w ciagu 2-3 dni urodze, jak nic nie bedzie sie dzialo to i tak mnie potną. Bez sensu tak tu znowu bede lezec. Co zrobic zeby skurcze wywolac?

Grzaneczko, polewaj sobie brzuch ciepłą wodą, dużo chodzić powinnas i baw się skutkami. Tzn. podszczypuj je, albo ręcznikiem pocieraj. Może boleć, ale po tym powinnas dostać jakiś skurczy. Ja nie miałam skurczy, rozwarcia przy młodszej i tak mi położona doradziła i pomogło.

Malusiolka :* Ty to zawsze o mnie pamiętasz.
Część dziewczyny!
U mnie wszystko ok, ale został mi ostatni egzamin jutro z angielskiego dlatego się nie odzywalam. Jeden za mną tylko czekam na wyniki. Postanowilam jeszcze za tydzień jeszcze jechać na zajęcia i na tym koncze. Czuje się ogólnie dobrze ale nie mogę dużo chodzić bo później mnie dol brzucha boli przy np zginaniu. Muszę to zgłosić chyba położnej, bo jak trochę pochodzenia to nawet jak na łóżku leże i się przewracam z boku na bok to trochę boli, jest to do wytrzymania ale w poprzednich ciazach czegoś takiego nie miałam. Mała wierci się prawie cały czas, jest bardziej aktywna od moich chłopców.
Teściowie się w końcu określili i jednak przypada w sierpniu także jeden problem mniej. Najbardziej nie mogę się doczekać do wakacji które u nas zaczynają się dopiero za miesiąc, bo w końcu będzie można odpocząć.
Tak w skrócie napisalam co u mnie bo na tablecie jestem.
Gratuluje rozpakowanym dziewczynom!!!
Grzanka jak jesteś w szpitalu to poprzytulac się z mężem nie możesz a to mogłoby pomoć na wywołanie, zostają Ci gorące kąpiele i chodzenie po schodach. Innych sposobów nie znam.
Kasiula modlę się żeby było wszystko dobrze u Ciebie i Twojej coreczki.
MamaTomeczka sytuacje masz nie ciekawą, ale mam nadzieje ze maz się ogarnie i wszystko wróci do normy.
Później jak starczy mi czasu to postaram się trochę wnikliwiej odpisać, bo na tablecie nie jest to łatwe.

Malusiolka dziękuje jeszcze raz za pamięć, czytam Was codziennie ale nie mam czasu pisac. Mam nadzieje ze po egzaminach trochę się poprawi. Usciskaj dziewczynki ode mnie:*

reklama
Cześć dziewczyny! Bardzo dziękuję wszystkim za gratulacje :D Tymek jest przecudny . A oto on
Zobacz załącznik 629655 Zobacz załącznik 629657 Zobacz załącznik 629656

Ja się nadal ogarniam, załatwiamy papiery, urzedy, macierzynski itp. Jak będzie chwila to napiszę więcej jak się mamy i jak sobie radzimy
gny8CYYIRoIirlxM66arh4yepUTBOLZNUI1gCwjITAFtR41akwDxuxGl2xAAgRAQE4gOWVBA4hr9usfLmsBaASAIUTgCmhAZAQQ5kvgEnTOIMBwgfALCwhiiJljInCCtFwrEArc4mIbGMGIEysWyG2x48VmHiNGIrmy5cuYE9vIjPgIwoAAOw==

Do góry