reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Ewelina witaj. Miło, że do nas zajrzałaś i zostań z nami.

Byliśmy na krótkim spacerze dzisiaj, ale ledwo co szłam :( ja nie wiem z Nadią w ciąży biegałam, wszystko robiłam i nawet dzień przed porodem byłam na koncercie i czułam się świetnie, a teraz? Po domu chodzić nie mogę, a co dopiero jak się ruszam gdzieś ;/ Wszystko mnie teraz ciągnie... Szukałam dla Nadii sandałek, ale oczywiście nigdzie nie ma takich jak chciałam na jej rozmiar, bo same małe są. Ja szukam takich do biegania, na plac zabaw itp, czyli z rzepami n paluszkach, kostkach i z tyłu, tak żeby można było regulować je. A wszędzie są w jej rozmiarze tylko takie wyjściowe, a ponieważ niuńka ma wysokie podbicie to niestety takie bez zapinania na paluszkach nie mieszczą się jej na nóżkę ;/

reklama
Jestem, syn własnie znów dostał gorączki więc leży i ma zamiar spać.

ewka u mnie dzisiaj pod oknami jakieś cholerstwa się po 3 darły, nie wiem czy lisy czy co :baffled:

julia ja tam też zdania jestem, że nie ma znaczenia jakie mleko dziecko dostaje - jak ma być chore to będzie i już :tak:

benfica, czy ja już pisałam, ze Ci zazdroszcze??:-pJak nie to napiszę: zazdroszcze Ci :rofl2:

mamoTomeczka witaj! Kope lat! Nie stresuj mnie omdleniami, ja nigdy w życiu nie zemdlałam i nie mam zamiaru :tak:Ale faktycznie musze sie pilnować i mieć ciągły dostęp do powietrza.
Nie zazdroszczę delegacji męża, też będę w podobnej sytuacji no ale u mnie inna historia, 700km :baffled:
Zdrówka dla Tomcia! Jak po wizycie??

Kinia polecam sandały adidas akwah!!!! Kupuję je odkąd syn zaczął chodzić, są idealne i spełniają wszystkie Twoje potrzeby, luuknij na nie w necie :tak:
Co do zmęczenia to ja z synem również, skakać mogłam, góry przewalać , a teraz? Jak stare pruchno, masakra :-(Jest już tak źle, że nawet mąż daje mi odpocząć jak jest, zabiera syna i mam godzine na spanie.

ewelinka witaj! :happy: Co u Ciebie??

agniecha, też miałam zejść na podłogę ale musiałam grzdyla pilnować bo spadł juz raz z wyra i nie chciałam zeby sobie krzywde zrobił. Ale to ostatni raz spalismy razem, nie dam się wkręcić drugi raz :no:
Podejście do karmienia w szpitalu mam identyczne! :-)

Hej dziewczyny

Ja znowu ulwielbiałam karmic piersią i jak mały się odstawiał to aż mi było przykro.

mamaTomeczka co za szef co wysyła na złość w delegację, niektórzy nie mają serca

Widze, że już dużo dziewczyn wkracza w ostatni miesiąc, zaraz się będziecie rozpakowywać jedna za drugą.

Agamemnon zaraz zerkne. Póki co udało się w deichamannie kupić takie jak chciałam tylko ciemne, takie sobie wybrała.

Gochson, ale czas leci raz dwa trzy.

Gochson - "starsze" staraczki przechodzą w inny stan, ale reszta właśnie nadchodzi także spoko spoko wątek nie umrze ;-)

Dziewczynki mój kot jest już w połowie ścieżki !!

Przyszedł dziś mój zakupiony kosz Mojżesza (na 5-6 mies chce dać do naszej sypialni a łóżeczko się nie zmieści) i normalnie jestem bardzo zadowolona kupiłam używany za 120zł - wygląda jak nowy

Wiecie może który model nosidełka maxi cosi jest najpojemniejszy?

Ostatnia edycja:
Gochson - własnie dlatego zwołuje ciężarówki :sorry: ktoś musi zmianę warty zrobić, czas by nowe staraczki zawładnęły starym wątkiem. Ale ja nie rodzę póki Aschlee, Blair i Wątpliwości nie ujrzą II kresek.

Gosia - u mnie półmetek za pasem. Emek mówi że blizej niż dalej. W pracy już mam osoby na zastępstwo bo moją działkę 2 osoby mają ogarnąć, jak tak już wszystko planują to mi szkoda na to zwolnienie iść. Ech głupol ze mnie :laugh2:

Agamemnon - uwierz mi że ja tez nie będe taka głupia i do szpitala z laktatorem śmignę. Mleko raczej będę miała to jak bedą problemy z wagą to nie omieszkam butli dawać. Z cyckami pomęcze się w domu. Pamietam że w szpitalu to straszny stres był :crazy:

Ewelinka - fajnie że jesteś daj Maluśce namiary to na listę cię wciągniemy.

MamaTomeczka - ja nadal pełna energii, nie wiem może dlatego że jeszcze ten brzuch nie za duży:rofl2:

Tekla, Grzanka - prosze o raporcik z przygotowań do porodu :-D

MamaTomeczka Kochana będzie dobrze, najważniejsze że udało się zrobić dziś to USG i jutro bedziesz pod kontrolą lekarzy, oni wiedzą co robić,a jak jest mocno owinięta pępowiną to na pewno będą cieli szybciej. Już jest termin bezpieczny także musi być dobrze. Trzymam za to mocno kciuki

Mikaa a co u Ciebie? Cos sie nie odzywasz? A Twoja blizna po cc Ciebie nie boli, co mówią lekarze?

Natkusia a Ty jak tam ?

Kasiula jak sie czujesz? Jak córcia? Wyszłaś już do domu?

Gohson odzywaj sie częściej :)

Ja dziś mam beznadziejny dzień, mimo że mąż w domu był do 16.00 już chyba nie daję rady z Nadusią. Jutro mam być z nią cały dzień i mam nadzieje, że jakoś wytrwam. Wiem, że sama się na to pisałam zachodza tak szybko w drugą ciąże ale ... egh chciałabym już urodzić

reklama
Mama Tomeczka 3maj sie! Musisz byc dobrej mysli! Moze lepiej by bylo jakby Cie zostawili na obserwacji i robili ktg, tak jak u mnie bylo. A zadzwon do ginki swojej i powiedz co na usg wyszlo.

Ach te dzieciaczki nasze - u mnie węzeł na pepowinie, u Ciebie sie owinela, urwisy male.

Iwo jestem:) w pon ide do.lekarza po skierowanie i cc w srode prawdopodobnie:)

Do góry