reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Cześć :-) długo się nie odzywałam, ale ten remont mnie pomału wykańcza jeszcze tyle jest do zrobienia :-( że nie wiem za co mam się łapać :no: jak na razie pokój mam pomalowany, meble uprzątnięte i dziś jadę wybierać nowe mebelki do mojego pokoju :-) niby się cieszę, ale kompletnie nie mam pomysłu co kupić :zawstydzona/y: myślałam o szafie komodzie i stoliku pod tv no nie wiem. Pojadę, obejrzę może coś mi wpadnie w oko :tak: później 2 pokój, ale to już tylko odświeżenie i małe przemeblowanie bo kasiorki niestety brak.

julia &&& za 1 dzień w pracy ;-)

cyntia fajny filmik :tak: zobaczysz później jak maleństwo zacznie się kręcić i wystawiać nóżki albo brzuch stanie w poprzek :-D
maluś wszystkiego naj :tak: spóźnione, ale szczere ;-)
agamemnon ja też mam ten sam problem, kompletnie nie wiem jak ubrać Kubę do szkoły bo rano zimno a później robi się za ciepło. Dziś też jest chłodno więc założyłam mu ciepłą bluzę, ale już widzę jak wysiada z autobusu cały spocony bo oczywiście nie ma czasu zdjąć tej bluzy :no:

Dziewczynki jak samopoczucie? Ja ogólnie dobrze się czuję jutro mam wizytę u gina i dostanę skierowanie na ostatnie usg :-) już nie mogę się doczekać :tak: mam nadzieję, że gin potwierdzi, że to dziewczynka :-D

miłego dzionka :-)

reklama
Witajcie po tej zimnej majówce. U mnie już 11 stopni, ale to zimne 11:)

3 maja mój M poczuł, jak maluch kopnął:) tak się wzruszyliśmy, że zaczęliśmy płakać:) zresztą, jak M przyłoży rękę to za moment maluch się wierci:) - więc wieczorem przed snem wczoraj miał zakaz mnie obejmować, bo w sobotę on zasnął, a ja starałam się zasnąć pomimo turbulencji w brzuchu:)

Maluś wszystkiego najlepszego:)

Wy mówicie, że nie wiecie jak dzieci ubrać, ja sama tez nie wiem jak się ubrać i potem kończy się to katarem.

Już jutro USG i mam nadzieję, że poznamy płeć:) i to już prawie połowa ciąży, ale zleciało:)

Miłego dnia, ja dziś praca, a potem plotki z koleżanką, więc wrócę pewnie późno i padnięta będę, a teraz zmykam, bo jeszcze przed praca muszę badanie krwi zrobić:)

hej dziewczyny :-D

julia trzymam kciuki za pierwszy dzień w pracy :-D

ludzik trzymam kciuki za jutrzejsze usg :tak:ja już się nie mogę doczekać kiedy nasze zacznie kopać :tak:

Cyntia boli jeszcze, ale na szczęście w środę do lekarza idę. Ja tam mam gdzieś co mówią, nasza sprawa jakie imiona wybieramy, a nie innych. Adrian to zupełnie normalne imię i nie ma się do czego przyczepić.

MonaG1985 u nas będzie Maja, a bardzo dobra znajoma urodziła niedawno córeczkę i nazywa się właśnie Jagodka.

Julia trzymam kciuki mocno mocno. Napewno będzie dobrze :-)

Agamemnon ja też nie cierpię zaglądania na siłę do wózka. To nie malpka na pokaz tylko dziecko. Tak samo nie cierpię dotykania brzucha i na to nie pozwalam. Tez zolza jestem :p

Ewka ja mam w środę wizytę, a 14 maja usg ostatnie. Tzn teoretycznie, bo na każdej wizycie u gina mam takie szybkie.

Malusiu wszystkiego najlepszego kochana, spełnienia marzeń. Wczoraj pisałam i w połowie posta wszystko się usunelo, wiec juz drugi raz z tel pisać mi się nie chciało. Dzisiaj Mężu po skierowanie na badania do pracy pojechał i jak szybko pójdzie to w piątek powinien zacząć pracę ;-) ja dzisiaj mam zgage straszną, ale jakoś żyję.

Miłego dnia kobitki ;-)

cześć dziewczynki :)
Mati w przedszkolu a ja zaraz zbieram się do koleżanki na kawusię.
Ja mam 14 maja usg połówkowe, jejku jak ten czas leci, uwierzyć nie mogę, że zaraz już połowa ciąży

Maluś, ja również składam spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe, sto latek i spełnienia najskrytszych marzeń!!!!!!!!!!!!!!

miłege dnia

Wiem , wiem. Dawno nie pisałam. U mnie już połówka pykła. Czas leci, roboty w brud. Pół domu mam rozwalone, bo tatuś chce skończyć remonty zanim dzidziuś będzie. Za dwa tyg idziemy podglądać małego na 3D. ozdrawiam was i przepraszam ,za ciszę :zawstydzona/y:

No i czas się pokazać ;-)

Zobacz załącznik 622650

Hej Wam!!

Maluś - wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Spełnienia marzeń!

A my na majówce byliśmy w Hamburgu u mojego brata, bratowej i malusiego bratanka, który urodził się w marcu:) Taki maluszek słodki:)

Miłego dnia! Ja mam wizytę w czwartek:)

agamemnon żmija na działce :szok: ja na wolności raz w życiu widziałam żmiję... odważna jesteś, że się na nią porwałaś ze szpadlem :tak: ja bym chyba się nie podjęła takiego wyczynu... leżaczek super :tak: ja przy Gabrysiu nie miałam... chyba teraz też odpuszczę, ale faktycznie cudeńko :cool2: fajne takie spotkanie z koleżanką :cool2: i to jeszcze z taką w temacie :tak: u nas w sobotę miałam dwóch trzylatków i niezły sajgon był :szok: wiem co mnie czeka niedługo :sorry2:

wiikki
rozumiem chęć wcześniejszego powrotu od teściów :sorry2: wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej :sorry2: ja najlepiej wypoczywam w domu mimo, że zawsze jest coś do zrobienia :happy2: no ale fajnie, ze wypad się udał :*

mamaTomeczka zdecydowanie łóżeczko toffi :blink: czekolada ładna, ale trochę za smutna, a róż... pewnie jeszcze będziesz nim rzygać dalej niż widzisz :sorry2:

mycha
u Ciebie już ten tydzień, że chyba wszystkie objawy są już zaliczane do normalnych... :sorry2: mnie na przykład ostatnio dość mocno łapią skurcze B-H i powiem Ci, że nie są to już tylko spinki i twardnienie ale konkretne skurcze, z bólami podbrzusza i krzyża... :dry: w zależności od dnia mam je kilka razy dziennie :sorry2: nawet się trochę wystraszyłam, ale w sumie to już pora :sorry2: daj znać co powiedziała położna :*

kinia mnie często ręka drętwieje... :dry:

iwo
trzymam kciuki, żebyście wyszły na komunię, w najgorszym razie przepustka, ale pewnie wyjdziecie :*

malus
najlepsze życzenia urodzinowe :* żeby Wam się tak ułożyło, jak sobie zaplanujecie :*

julia powodzenia w pracy :-D daj znać, jak Ci pierwszy dzień minął, na pewno szybko wpadniesz w wir obowiązków :*

cyntia filmik super, niedługo od tych ruchów będziesz miała łzy w oczach i bynajmniej nie z powodu wzruszenia... :sorry2: Młody tak potrafi teraz wywinąć, że nie wiem czy mnie smyra i mam się śmiać czy mnie boli i mam płakać :-D imię Adrian - super, było też na naszej liście :tak: a że komuś się nie podoba... to da swojemu dziecku tak na imię, jak mu się będzie podobało... :sorry2: ludzie lubią szukać dziury w całym... :cool:

ewka z samopoczuciem to jest tak - jednego dnia mogę góry przenosić, a drugiego jestem flak... :dry: dobrze, że u Ciebie ok :happy2: nie zapracuj się za bardzo przy tym remoncie :*

Cześć :happy2:

Ja się odkopałam po majówce :cool2: u nas też tylko czwartek był ładny a potem co dzień to gorszy... :cool: ale pogrillowaliśmy, nadrobiliśmy spotkania z rodzinką, poobijaliśmy się trochę, więc w sumie to majówka udana :-D ja nie jestem aż taką zwolenniczką super pogody, lubię słońce i spędzanie czasu na dworze, ale jak siedzimy w domu też nie jest źle - ważne, że jesteśmy razem :tak: dziś idę do lekarza, bo kaszel nadal mnie męczy i nie wiem, o co chodzi... :dry: to już ponad 2tyg :dry: no i jak już napisałam, zaczęły mi dość mocno dokuczać skurcze B-H :cool: 14.05 mam pierwsze KTG i jestem ciekawa, co dr powie - dotrzymam do połowy czerwca czy nie :sorry2: Miłego dnia :*

Benfica - toż ty z Mycha już na finiszu :) a pamiętam jak test robiłaś

Emalia - super wyglądasz

Cyntia - ważne że imię się wam podoba. Nie przejmuj się ludźmi. Nie ma sensu.

Agamemnon - to ty rzeczywiście żmija byłaś :) ale za to staruszki miały o czym gadać :)

Julka - powodzenia w pracy!

Moja młoda wymyśliła imiona Alicja i Bartek. Jak dla mnie są ok.
Powiem wam że wczoraj nie wytrzymałam i kupiłam paczkę bodziaków. Jest biało szara- więc neutralna :)

reklama
Hej .
Maluś spóźnione życzonka dla Ciebie
Emaila pokaźny brzuszek jak na te tyg , mój taki malutki tylko chyba a już 29 tydz się zbliża
Cyntia Ludziom to nigdy nie dogodzi zawsze będą mieć coś do powiedzenia jak by to była ich sprawa . Mnie wczoraj z imieniem też poddenerwowali b wymyślili sobie że fajnie dać imię po babci albo prababci ale ja od razu powiedziałam że mi się to wcale nie podoba i na pewno bym nie dała żadnego imienia po babkach .
Benfica o ty już tuż tuż i do porodu , fajnie też bym już chciała urodzić i mieć pewność że wszystko ok jest

Ja dziś po wizycie na nfz więc nic się nie dowiedzialam ciekawego tyle ze wyniki ok są bo robiłam ostatnio a i lekarz mówił że mały brzuszek trochę ale przejdę się prywatnie na usg do innego lekarza więc mi pomierzy wszystko

Ostatnia edycja:
Do góry