reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Hej.:-)

MamaTomeczka No to super, ze udalo sie wam dostac prywatnie. Pewnie da jakas masc, oby szybko pomogla!

Emalia Super brzusio i Ty świetnie wyglądasz!:-)

Maluś Jak tam po urodzinkach?:-)

Benfica No dokładnie, teraz juz wszystkie objawy zalicza się juz do normalnych. Byłam u położnej, no i się potwierdziło, że mała jest niziutko. Byłam tego pewna, bo czuje ja bardzo nisko, jakby miała mi z tego brzucha zaraz wyskoczyc. Ewidentnie na szyjke naciska, az pachwiny bolą i w ogóle cała doopa;-). No, ale nic konkretnego oprócz tego, że jest nisko, co już wiedziałam się nie dowiedziałam. Mała waży ok 2600 także już ładnie. No i mamy czekać, to tyle... A co do skurczów BH, to wczesniej tylko twardniał mi brzuch czasami, a teraz już bolesne się te skurcze zrobiły, na tyle, że jak śpie to potrafie się obudzić, ale puszcza. No zobaczymy co to będzie. Ja najbardziej bym chciała do 15go donosić, czyli 10 dni i moge rodzić, ciąża będzie już donoszona, waga już jest fajna, więc po 15stym niech sie dzieje co chce.;-)
Ja tez nie wiem jak ma się szyjka bo tu nie badają, więc na dobrą sprawe może i jakieś rozwarcie jest, bądź szyjka krótka, ale to już się raczej nie dowiem dopóki w szpitalu nie wyląduje;-)

reklama
Agniecha to 14 maja obie będziemy miały usg :) tylko Ty połówkowe, a ja to ostatnie :)

Emalia brzusio okrąglutki ładny :) o to super, na 3d fajne widoki są. Nie zazdroszczę teraz tego całego rozgardiaszu z remontem, ale za to efekt pewnie będzie świetny :)

Benefica no proszę to może jak już tak często masz B-H to najwyższy czas przygotować się, że maleństwo może wcześniej przyjść. Całe szczęście u Ciebie już coraz mniejsze ryzyko niedonoszenia :)

mamaTomeczka biedny ten Twój synuś, mam nadzieję, że w końcu dentysta coś pomoże, bo szkoda dzieciaka :( nikt nie lubi bólu zęba, dziąseł ani nic takiego. Fajne mebelki.

Kasiula ja nie wiem co Ci lekarze z tymi brzuchami, moja koleżanka do końca 6 miesiąca nie miała wcale brzucha, później miała mały, a córka jej zdrowa, dorodna i duża dziewczyna.

Mycha Ty już też możesz rodzić :)

Hej hej ją też będę miała 14maja o 18.15;-)może też już polowkowe bo będzie to 18tc i 3dz
Przepraszam że rzadko się udzielan;-)ciężko wbić się w temat;-) wy się dłużej znacie;-)

monaG nie przejmuj się, my się tyle znamy a tez często się zapomina co której napisać... :sorry2: wchodź i pisz co Ci do głowy przyjdzie i będzie ok :happy2:

mycha no ja to bym chciała jeszcze z miesiąc ponosić... :sorry2: a najlepiej do połowy czerwca... :sorry2: bo mamy jeszcze trochę spraw do załatwienia... :sorry2: mój brzuch jeszcze się trzyma wysoko, więc szansa jest :cool2: zwłaszcza, że przy Gabrysiu na tym etapie już łaziłam z rozwarciem 1-1,5 cm, a teraz nic - szyjka trzyma :tak: choć wiem, że to nie jest aż taki wyznacznik... :cool2: zobaczymy co będzie na ktg, ale to jeszcze ponad tydzień...

kasiula z tym brzuchem to faktycznie chyba trochę lekarze robią rabanu... u mnie też niby za mały, a okazało się ok, tylko stres niepotrzebny... :*

No i poniedziałek minął... ale przede mną zabiegany tydzień... :sorry2: całe szczęście, że pozytywnie zabiegany...:tak: byłam dziś u lekarki z tym moim kaszlem i mam iść do laryngologa niby z zapaleniem krtani i tchawicy, choć sama stwierdziła, że raczej nie ma powodu do niepokoju, ale niech laryngolog zajrzy tam głębiej i się wypowie... :cool:

Dzięki kobietki

Powiem wam że mój wczoraj mnie powalił na łopatki mówi że śniło mu się że nasze dziecko nie chce być Mają i słuchajcie rzucił mi propozycje Wenus. Letycją Amanda i Laura ;-) na końcu Nadia i po dłuższej dyskusji nie mając wielkiego pola do wyboru zgodziłam się na NADIA OLIWIA G;-)ale trzeba mu przyznać że bardzo pomysłowy jest prawda?

Nas czeka w ta niedzielę komunia męża syna z pierwszego małżeństwa ;-) mam trochę nerwy muszę ubrać coś czerwonego aby uroków mi nie rzucili;-)

My na chłopaka imienia nie mamy czarna dziura nastawiam się na dziewczynkę ostatnio siusiaka nie było widać;-)

Komunia zleci z była żona mam dobry kontakt chyba lepszy jak mój mąż on jak ma z nią rozmawiać to zaraz jest krzyk ;-)tylko jej rodzina do tej pory nie może zaakceptować mnie więc muszę ich jakoś omijać;-)

MonaG nie przejmuj się, my czasami też piszemy o pierdołach, albo co się u nas dzieje - spokojnie możesz pisać o wszystkim i o niczym :)

Benefica ale żeś się kobieto załatwiła z tym kaszlem....

mamaTomeczka, ale Tomek dostał coś przeciwbólowego chociaż na to? Ja też tak wyglądam, że straszę. Ja to znowu strasznie blada jestem i mam wory pod oczami straszne.

MonaG Nadia bardzo ładne - moja córcia tak ma :p, Laura też niezłe, ale z tą Wenus to po prostu padłam. O Letycji też nigdy nie słyszałam, nie wiedziałam, że takie imię jest. No proszę to ważny dzień dla chłopca (dużo kasy, albo prezentów dostanie :D). Dobrze, że chociaż z byłą żoną dobrze się dogadujesz i nie podkłada Ci żadnej kłody pod nogi. A rodzinka to zawsze ma jakieś ale.

Ja dzisiaj sama z młodą urzęduję. Mąż pojechał zrobić badania do pracy i ponoć mu się tam cały dzień zejdzie... Trochę lipa, bo myślałam, że zrobi jakieś zakupki obiadowe, ale najwyżej młodej usmażę naleśniki, ona uwielbia je, więc problem z głowy.

Kinia - nie mogę narzekać na konakty z eks męża, z moim eks i ojcem mojego syna nie mam praktycznie żadnego kontaktu:) my jesteśmy w ogóle rodzina poczwarkowa- moje, twoje a teraz nasze dziecko;):-):-)to masz dobrze jak mu naleśniki podejdą mój tylko mięso uznaje;) typowy facet;) ale mam żeberka dzisiaj to upiekę z ziemniaczkami i będzie spokój;) a jeśli chodzi o komunię- robimy w lokalu ona płaci za swoich gości my za swoich;) kupiliśmy mu tableta- bo kasy jej nie damy :0 wiem ,że młody nic by z niej nie miał:no:

reklama
Mama tomeczka nie żebym miiała coś do imion po babciach czy coś ale nie lubię takiego narzucania jak mi się nie podoba żadne imie po żadnej babce to takie głupie gadanie mają moje dziecko i dam imię jakie mi się podoba
Kinia , Benfica , mi się wydaje że wcale ten mój brzuch nie jest mały ja jestem drobna to i brzucha ogromnego nie będę miała , ale jednak mnie zestresował i dzis umówię się prywatnie na usg do innego lekarza bym byla spokojna

Do góry