myszka 2829 miło słyszec o swoim lekarzu takie słowa. Ja też tak uważam, że ona jest lekarzem z powołania. Konkretna i mądra, a przy tym bierze 40 zł za wizytę. Nawet jak robi usg i cytologię. Fakt, że mnie już trochę zna,ale z tego co wiem, to więcej niż 70zł nie bierze. A jak się okazało, że mam pusty pęcherzyk ciążowy, to nie wzięła nic za wizytę. Są jeszcze wspaniali lekarze! :-)
reklama
mootyleek90
Początkująca w BB
Kobietka22 już poczytanie waszych postów dodalo mi otuchy! Niewiem jak natrafilam na to forum ale niezwykle sie cieszę !!
mootyleek90
Początkująca w BB
klaczku dokładnie jest tak jak mówisz, test sikany najpierw robiłam a pozniej betke co 2 dni co niestety potwierdziło najgorsze, ja nie byłam na to wszystko gotowa, ciaza super niespodzianka a pozniej tragedia. Tak sie pocieszam ze zawinila operacja i nast razem wszystko będzie Okej bo tutaj żadnych badań nie porobia w Pl mam nadzieje ze zdążę bo jadę zaledwie na kilka dni, niestety praca tutaj wzywa ..
K
kobietka22
Gość
Mootyleek to fajnie :-) tutaj jest bardzo fajnie mamy ciężaróweczki dowód na to ,że może być dobrze mimo takiej tragedii one bardzo dodają wiary , staraczki też są taki mix wszystko w jednym i kobietki oczekujące na zielone światełka np ja ,jak już będziesz gotowa żeby się pośmiać czy pogadać o głupotach to zapraszam na odskocznię tam też jest fajna atmosferka Ja jak może czytałaś robiłam dziś test bo zapomnieliśmy się z moim M i się zastanawiałam czy nie jestem w ciąży,ale wyszedł negatywny ,a wyniki tarczycy tzn tsh miałam za wysokie i się bałam bardzo , a tak apropo robisz sobie jakieś badanka?Radziłabym zbadać właśnie tarczycę czy wszystko jest ok bo przez nią można stracić maleństwo też.Doczytałam teraz ,że ty nie z PL ,a nie można tam u Ciebie zrobić badań na własną rękę?
Ostatnio edytowane przez moderatora:
karola1388
Poprostu żyj...
majra to albo jestescie bardzo przy kasie i kazdy was zaprasz,albo macie duuuza rodzine,albo poprostu jestescie bardzo lubiani,albo wszystko naraz kurcze u nas jak 1 raz na jakis czas wypada to zawsze jest kłopot,a co dopiero 3 albo wiecej...pozatym ja za weselami to tak nie przepadam...teraz idziemy na slub i na taki obiad 14 lipca i ja juz mam problem,bo raz,ze nie mam sukienki i wiem,ze bedzie mi ciezko kupic,a dwa,ze lipiec=upały wiec chyba padne na ryjka bett ma dzis wesele-bett udanej impressssski:-) gatto powiedzialas juz mezowi o fasolce???? jak sie czujesz??? kłaczku no wlasnie mialam cie pytac czy u was nie mozna isc np prywatnie na usg...kochana,ale jak dalas rade z karolem zyc w takiej niepewnosci to dasz i teraz.silna jestes no i nie masz wyjscia...anilek to naprawde pogratulowac lekarki.ja tez mam super gina,ale w swoim zyciu musialam czekac az 4 lata zeby trafic na takiego z powolania wlasnie...niestety tacy lekarze sa jak dinozaury...wazne,ze jestes pod dobra opieka,bo co by sie nie dzialo to wiesz,ze lekarz nie wystawi cie do wiatru.kobietko,a ty juz sie z gory przekresliłas po tym tescie??? @ juz dostalas czy nie??? bo skoro dzis masz termin to czekaj grzecznie
a ja siedze i sie nudze jak mops.maz spi jak zawsze bo jest po nocce i na noc idzie...a ja smaze nalesniki tzn juz koncze,bo mnie naszla ochota...dobrze,ze bb mi sie wczytuje.15 minut 1 strona,ale sie wczytuje
a ja siedze i sie nudze jak mops.maz spi jak zawsze bo jest po nocce i na noc idzie...a ja smaze nalesniki tzn juz koncze,bo mnie naszla ochota...dobrze,ze bb mi sie wczytuje.15 minut 1 strona,ale sie wczytuje
No, ja tez tak mysle, mootylku. Badania warto porobic dla spokoju, te podstawowe, ale mysle ze nastepna ciaza bedzie tak samo bezproblemowa jak moja z Karolkiem. Tylko daj sobie czas - niech sie organizm zregeneruje bo mu sie niezle obwerwalo i Twoja psychika musi sie posklejac po tym przezyciu. Teraz widzisz wszedzie wozki i brzuchatki i to boli, ale przyjdzie moment ze dolaczysz do tych kobietek z brzuszkami i... moze inna bedzie patrzec na Twoj brzuszek polykajac lzy. Jakos tak to sie plecie...
Karola, mnie sie Mozilla co chwile odpina i tez wczytuje sie godzinami. Wrrr... Co do prywatnego scanu, to sprawdzalam to poprzednim razem - najblizszy jest o jakies 70 mil stad i kosztuje 90 pare czy 100 funtow. W tej chwili to niewykonalne. Raz ze z kasa wisimy bo kazdy pens teraz idzie w oplaty zwiazane z zakupem chalupy, a i tak bedziemy musieli dopozyczyc "po ludziach" (dobrze ze jest u kogo) i jak najszybciej potem splacic, dwa ze Rajmund w zw z tym ile moze tyle goni za kasa - tu jakies auto naprawi, tam zbieznosc zrobi i non stop zajety. Z tym domem to jest wariactwo, ale przymierzalismy sie do zakupu od jakiegos czasu, a ze wpadla okazja... Cenowo na samym szczycie naszych mozliwosci, wiec spinamy poslady jak do gornego "c". Oczywiscie ciaza MUSIALA w tym momencie wyskoczyc bo skoro przestalam myslec o zaciazeniu a zaczelam sie nakrecac zakupem domu... No i dobrze jest. Jak piszesz - dalam rade przy Karolu to i teraz musze, tyle ze nerwowo jest... Przy Karolu tez bylo nerwowo.
Karola, mnie sie Mozilla co chwile odpina i tez wczytuje sie godzinami. Wrrr... Co do prywatnego scanu, to sprawdzalam to poprzednim razem - najblizszy jest o jakies 70 mil stad i kosztuje 90 pare czy 100 funtow. W tej chwili to niewykonalne. Raz ze z kasa wisimy bo kazdy pens teraz idzie w oplaty zwiazane z zakupem chalupy, a i tak bedziemy musieli dopozyczyc "po ludziach" (dobrze ze jest u kogo) i jak najszybciej potem splacic, dwa ze Rajmund w zw z tym ile moze tyle goni za kasa - tu jakies auto naprawi, tam zbieznosc zrobi i non stop zajety. Z tym domem to jest wariactwo, ale przymierzalismy sie do zakupu od jakiegos czasu, a ze wpadla okazja... Cenowo na samym szczycie naszych mozliwosci, wiec spinamy poslady jak do gornego "c". Oczywiscie ciaza MUSIALA w tym momencie wyskoczyc bo skoro przestalam myslec o zaciazeniu a zaczelam sie nakrecac zakupem domu... No i dobrze jest. Jak piszesz - dalam rade przy Karolu to i teraz musze, tyle ze nerwowo jest... Przy Karolu tez bylo nerwowo.
Ostatnia edycja:
Witajcie.
Nie mam czasu na poczytanie ,ale o Was pamiętam.
A u nas się dzieje -oj dzieje.
W tatą sobotę Karolcia się przekręciła z brzuszka na plecki :-):-)
Teraz robi to już z prędkością światła
Chciałam filmik wrzucić ,bo zdążyłam to nagrać za którymś razem ,ale nie chce mi się wysłać z telefonu...
Od kilku dni jak ją trzymam na rękach to rwie się do siadu
Jest naprawdę bardzo silna
Od czwartku jemy już jabłuszko i jabłuszko z winogronami w słoiczku .;-)
Małej bardzo smakuje i wręcz je pochłania.
Na razie po pół słoiczka na 1 raz.
Od poniedziałku wprowadzam jej marchewkę ,a niech je i rośnie .
I muszę się koniecznie pochwalić moją młodą .
Klaudia wczoraj odebrała wyniki z egzaminu na koniec gimnazjum.
Jako matka pękam z dumy !!!!
polski 100%
matematyka 100 %
angielski podstawowy 95 %
angielski rozszerzony 95%
historia 94%
przyroda 92 %
a średnia na koniec szkoły będzie miała powyżej 5
Siedzę i ryczę ze szczęścia od wczoraj.
Po prostu nie wierzę ,że przy tak trudnej sytuacji życiowej jaką mieliśmy ,młoda była w stanie osiągnąć takie wyniki.!!!!
Nie mam czasu na poczytanie ,ale o Was pamiętam.
A u nas się dzieje -oj dzieje.
W tatą sobotę Karolcia się przekręciła z brzuszka na plecki :-):-)
Teraz robi to już z prędkością światła
Chciałam filmik wrzucić ,bo zdążyłam to nagrać za którymś razem ,ale nie chce mi się wysłać z telefonu...
Od kilku dni jak ją trzymam na rękach to rwie się do siadu
Jest naprawdę bardzo silna
Od czwartku jemy już jabłuszko i jabłuszko z winogronami w słoiczku .;-)
Małej bardzo smakuje i wręcz je pochłania.
Na razie po pół słoiczka na 1 raz.
Od poniedziałku wprowadzam jej marchewkę ,a niech je i rośnie .
I muszę się koniecznie pochwalić moją młodą .
Klaudia wczoraj odebrała wyniki z egzaminu na koniec gimnazjum.
Jako matka pękam z dumy !!!!
polski 100%
matematyka 100 %
angielski podstawowy 95 %
angielski rozszerzony 95%
historia 94%
przyroda 92 %
a średnia na koniec szkoły będzie miała powyżej 5
Siedzę i ryczę ze szczęścia od wczoraj.
Po prostu nie wierzę ,że przy tak trudnej sytuacji życiowej jaką mieliśmy ,młoda była w stanie osiągnąć takie wyniki.!!!!
K
kobietka22
Gość
Karola-no nie dostałam ,ale pewnie dostanę coś tak czuję gdzieś w środku nie umiem tego wytłumaczyć , no nic czekamy na nią zobaczymy jak nie będzie jej to znowu teścik żeby tylko nie było tak jak ostatnim razem pierwszy nie wykazał kolejne tak ,a się skończyło wiadomo jak ,ale dobra dobra już nie kraczę nie będzie źle tak czy siak jak przyjdzie dobrze jak nie przyjdzie też dobrze aczkolwiek ze strachem o tę tarczycę.
As- gratulacje sukcesów Waszych super fajnie ,że napisałaś kochaniutka.
As- gratulacje sukcesów Waszych super fajnie ,że napisałaś kochaniutka.
Karola no pewnie, ze powiedzialam. Dowiedzial sie pierwszy!! wyslalam mu smsa hahahahaUcieszyl sie, ze ma takie silne zolnierzyki!! Faceci!!! Czyli oczywiscie cala zasluga jego
As no to takiej zdolnej dziewczynce nalezy sie na pewno jakis powod do dalszej motywacji! Jakis drobiazg???Pogratuluj jej od e-ciotki!
As no to takiej zdolnej dziewczynce nalezy sie na pewno jakis powod do dalszej motywacji! Jakis drobiazg???Pogratuluj jej od e-ciotki!
reklama
Plenitude
Witaj nasz Cudzie :)
Witam kobietki, wróciłam z pracy i jestem bardzo zmęczona, zaraz chyba się położę, ta pogoda mnie dobija.
Gatto mega serdeczne gratulacje kochana :-), podglądałam Twój wykres za każdym razem gdy czytałam BB i mocno trzymałam kciuki . Mam jeszcze jedną teorię odnośnie Twojego zajścia - bywa tak, że boli np. lewy jajnik, a prawy tylko coś tam poćmi i tyle a tak naprawdę owu jest z prawego jajnika. Bez monitoringu tego nie sprawdzisz, ja tak miałam właśnie i byłam pewna, że na lewym rośnie spory pęcherzyk a lekarz mnie zbadał i powiedział, że na lewym nic nie ma a prawy ma piękny pęcherzyk.. a więc nuuudnej i spokojnej ciąży
kobietko - test może być za wcześnie (&&&&&)a wrażliwe sutki? Moja dobra koleżanka śmiała się, że ją swędzą i są wrażliwe, @ nie przyszła, zero innych objawów i teraz jej synek ma kilka latek
angel kochana, potestuj jeszcze za jakiś czas, może u Ciebie też zbyt wcześnie? &&&&&
bett kochana dziękuję za kciuki
witam nowe aniołkowe mamusie i zapalam światełko dla Waszych Aniołków
[*], zostańcie z nami - tutaj są wspaniałe i pełne empatii osoby
As gratuluję wspaniałej rodzinki :-)
Gatto mega serdeczne gratulacje kochana :-), podglądałam Twój wykres za każdym razem gdy czytałam BB i mocno trzymałam kciuki . Mam jeszcze jedną teorię odnośnie Twojego zajścia - bywa tak, że boli np. lewy jajnik, a prawy tylko coś tam poćmi i tyle a tak naprawdę owu jest z prawego jajnika. Bez monitoringu tego nie sprawdzisz, ja tak miałam właśnie i byłam pewna, że na lewym rośnie spory pęcherzyk a lekarz mnie zbadał i powiedział, że na lewym nic nie ma a prawy ma piękny pęcherzyk.. a więc nuuudnej i spokojnej ciąży
kobietko - test może być za wcześnie (&&&&&)a wrażliwe sutki? Moja dobra koleżanka śmiała się, że ją swędzą i są wrażliwe, @ nie przyszła, zero innych objawów i teraz jej synek ma kilka latek
angel kochana, potestuj jeszcze za jakiś czas, może u Ciebie też zbyt wcześnie? &&&&&
bett kochana dziękuję za kciuki
witam nowe aniołkowe mamusie i zapalam światełko dla Waszych Aniołków
[*], zostańcie z nami - tutaj są wspaniałe i pełne empatii osoby
As gratuluję wspaniałej rodzinki :-)