reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam dziewczyny!
Przy porannej kawce czytam wasze posty. Pospałam dziś na maxa- chyba odespałam cały ten tydzień stresujący.
Mam słówko do mysiak: jestem w tej samej sytuacji, co Ty: miałam puste jajo płodowe (jak to nieładnie brzmi) i łyżeczkowanie mavivy po tabletkach- 06.06.2012. Moja gin mi nie powiedziała kiedy możemy zacząc starania, tylko zapisała witaminy dla mnie i męża i kazała zrobic wyniki krwi na THS i anty tpo czy coś takiego- nie wiem nie robiłam jeszcze- czekam na wypłatę i jeszcze betę tak dla wszelkiej pewności. ;-) Twoja gin powiedziała, że po pierwszej@ możecie zacząc.... Może ja też będę mogła... Fajnie by było. Idę 18 lipca na wizytę, to zobaczymy. A Ty kiedy idziesz?

Dziewczyny- ciężarówki trzymam za Was kciuki i liczę, że niedługo do Was dołączymy- my wszystkie niezaciążone. :-)

reklama
Anilek po wynikach histo nie wiele sie spodziewaj, wiekszosci z nas nic nie wyjasnily. Po tym co zlecila Ci gin wyglada, ze kolejny lekarz z powolania... wiekszosc musi sama dochodzic co by mozna przebadac, a tu prosze :-)

Anilek - tsh i anty TPO to są badania tarczycy warto je zrobić dobrze Ci poradzono :tak: ja np mam niedoczynność tarczycy i pierwsze tsh miałam wysokie miałam też anty TPO w normie więc chyba ok , no i muszę teraz badać co jakiś czas poziom tsh.

Mootyleek- od tego tu jesteśmy żeby sobie pomagać wzajemnie mnie ten wątek bardzo pomógł przede wszystkim przezwyciężyć strach jaki we mnie siedział ,dziewczyny dały mi nadzieję na lepsze jutro mam nadzieję ,że i Ty wyciągniesz z pisania z nami same korzyści ;-)

Dziewczyny martwi mnie jeszcze jedna kwestia. Na usg było widać pęcherzyk o wielkości 9 mm. Martwi mnie że to za mało. W przyszłym tygodniu jeszcze raz zrobie sobie bete. Chyba zbankrutuje, ale muszę mieć pewność...

Kwiatuszku- nie nakręcaj się zrobisz betkę i będzie ładnie przyrastała zobaczysz wszystko będzie w porządku to jest dopiero początek moja koleżanka też od razu pobiegła do gina i był tylko pęcherzyk ,a potem było wszystko w porządku jakby coś było nie tak to lekarz by Ci powiedział o tym.

a ja mam pełen pęcherz nie sikałam od rana od 9 tej dokładnie i mam test i się zastanawiam czy go nie zrobić może już dziś...

Kwiatuszku - zmusiłaś mnie do wyciągnięcia starych USG... w 5 tygodniu miałam pęcherzyk wielkości 8,5mm. w 8 tygodniu pęcherzyk ciążowy z echem żywego zarodka wielkości 15mm. mam nadzieję, że Cię to troszkę uspokoi. mnie np. badanie bety nie uspokajało bo moja beta nie przyrastała odpowiednio w związku z krwiakiem. trzymaj się kochana i postaraj nie denerwować :happy:

Karola, ja nie mam mozliwosci kontroli betki, scan po 12 tygodniu, wczesniej nic bo jakby co, to tu sie wczesnej (w pierwszym trymestrze) ciazy nie ratuje. "Jak sie ma urodzic to sie urodzi." Pozniej to ja juz bede spokojniejsza bo po 12 tygodniu bedzie dzialal monitor i bede sobie mogla serduszko w kazdej chwili znalezc i podsluchac, ale ten najtrudniejszy czas niestety musze przetrwac "na zywca" tak jak i przy Karolu.
Mysiak, byc moze Cie nie doczyscili. Po naturalnym poronieniu zostal mi fragment tkanki ok 1,5cm i on sobie wyszedl akurat jak mi zapodawala pielegniarka pigule ktora miala sprowokowac c.d. poronienia. Sorry za obrazowy opis, ale moze Ci pomoze - to wygladalo jak wymoczony kawalek miesa wielkosci paznokcia u kciuka. Wielkosc bez znaczenia, raczej wyglad... Z tym ze to bylo ze 4 tygodnie po wlasciwym poronieniu. Spokojnie - nie masz goraczki, wiec nie ma infekcji, macica moze sie jeszcze oczyszczac, jesli ktos spartaczyl zabieg i nie doczyscil.
Mootyleek, ja dobrze kombinuje ze zaszlas w ciaze tuz po operacji wyciecia wyrostka? Tu w UK? Przede wszystkim w Anglii tak wczesna ciaza nie jest traktowana jak ciaza - jesli dochodzi do poronienia, uwaza sie ze tak mialo byc i juz. Selekcja naturalna. No, w 3 tygodniu na scanie moze nie byc widac, to bardzo wczesna ciaza, ale powinien wykazac ja zwykly, "sikany" test. Przykro mi ze tak sie stalo... Mysle ze przede wszystkim musisz dojsc do formy po usunieciu wyrostka, bo jednak masz naruszone powloki brzucha, a one sie w ciazy przydaja, tak ze spokojnie daj sie swojemu cialu zregenerowac i... Nastepnym razem pewnie bedzie wszystko dobrze i bedziesz sie cieszyc macierzynstwem. Teraz masz czas zaloby, wiec wywalaj z siebie emocje - placz, krzycz, pisz, zal sie - rob wszystko co pomoze Ci poczuc sie lepiej psychicznie. Cialo poradzi sobie samo, z psychika bywa trudniej. Z czasem bedzie latwiej, ale bol nie zniknie zupelnie - po prostu bedzie latwiej z nim zyc.
Nisiao, dawaj! W kupie weselej!
Anilek, w sumie kwas foliowy to tylko ja zarlam, natomiast mojemu zapodalam witaminki z cynkiem i selenem przede wszystkim. Plus tam takie jak magnez, wapn...
Aniolkowa.mamo, sa w Uk grupy wsparcia po poronieniach, mozna uzyskac pomoc psychologiczna - to nie do konca jest tak, ze jestesmy tylko przypadkami medycznymi. Inna rzecz, ze nie moze sie personel medyczny rozpajeczac nad kazda matka tracaca ciaze bo oni sami by powariowali - musza miec dystans. Osobiscie tu byli znacznie bardziej ludzcy niz w PL w analogicznej sytuacji. Byli mili, traktowali mnie jak czlowieka, informowali o wszystkim, rozmawiali, podczas kiedy w PL na pytanie czy i kiedy bede miala scan (ponad dobe czekalam na usg) dowiedzialam sie ze jestem "strasznie roszczeniowa". A ja chcialam tylko wiedziec czy moje dziecko zyje...
Kwiatuszek, Ty panikaro!! 9mm to calkiem dorodny pecherzyk jest! Przeciez on sobie dopiero rosnie i ma na to 9 miesiecy! Daj czas malenstwu.

dzien dobry.

mysiak spokojnie.nie zakładaj,ze zle cie wyczyscili moze to poprostu skrzepy krwi z ciebie schodza...motyleek90 witaj.mozesz krwawic tyle ile napisalas.to organizm decyduje jak dlugo chce sie oczyszczac.aniołkowa mamo co u ciebie??? gatto teraz musisz zmienic opis nad awatarem-" wykombinowalismy":-) majra 3 wesele?????:szok: nie dała bym rady...finansowo to juz wogole...a my jutro mamy taka mała imprezke rodzinna i juz mi sie nie chce tam isc:confused2:.kwiatuszek daj troche spokoju swojej fasolce i przestan sie zamartwiac.to jest bardzo wczesna ciaza i nikt ci nie powie ile powinien miec pecherzyk,jaka wysoka powinna byc beta itp...bedzie dobrze.uwierz w to:tak: poczekaj na wizyte,a narazie ciesz sie ta ciaza...

a u nas dzis ładna pogoda,cieplo i juz bylismy z psiakiem na polach zeby pobiegał...pranie wlasnie zrobione,obiad tez juz zjedzony i teraz slodkie lenistwo.ide zaraz polezec,bo dzis okrutnie ciagna mnie wiazadła...

reklama
Do góry