reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ilii - spokojnie, po to jesteśmy tutaj by sobie pomagać, tam doczytasz informacje, które potrzebujesz, ale również wiele innych cennych porad, wskazówek. :tak:

Witam wszystkie kobietki, zarówno te nowe jak i stałe bywalczynie, przykro mi z powodu Waszej straty, zapalam światełko dla nowych Aniołków
[*].
enya, ja robiłam testy owu, miałam też możliwość sprawdzenia ich wskazań na monitoringu, pomimo wyraźnie pozytywnych testów pęcherzyki nie miały nawet 10 mm, lekarz stwierdził, że zaburzenia hormonalne niestety tak właśnie wyglądają, pik LH przy braku perspektyw na owu, natomiast przy stymulacji i pęcherzykach 21 i 22 mm testy ujemne (dlatego dostaję Pregnyl na pękanie pęcherzyków bo same nie zamierzają pękać). Mierzenie temperatury czy śluzu w moim przypadku ma taki sam sens co testy, nie mam sama owu, tempka nie skacze, śluzu płodnego brak. Na pewno są kobietki, którym te testy pomogły określić dokładnie owu, jednak u mnie tylko potwierdziły anomalię, mam nadzieję, że choć troszkę Ci pomogłam :-)
ja testuję się w piątek i dla pewności (że ujemny :-( ) powtórzę w sobotę, raczej pęcherzyk się wchłonął niż pękł skoro lekarz nie był w stanie potwierdzić żadnej z opcji więc nastawiona jestem na negatyw.
Mam też receptę na clo, wskazanie już 3 x 1 przez 5 dni, a było 2 x 1.. :-(

Trzymam kciuki za wszystkie testujące w niedługim czasie i rozpoczynające starania :-) &&&&

Ostatnia edycja:
Witajcie - ja już pomału ogarniam bałagan , został mi jeszcze jeden pokój do sprzątnięcia i łazienka i będzie jak znalazł na święta potem tylko przetrę kurze i będzie luksio , w sumie i tak wyjeżdżamy na Święta więc mieszkanie będzie puste , cieszę się bo kuchnia lśni i nasz pokoik też umyłam okna jeszcze muszę pościągać firanki i poprać ,ale to jutro zrobię rozłożę sobie ten generalny porządek na parę dni , pozdrawiam wszystkie dziewczynki.

Witam

Nam sie znowu nie udało :-( Beta spada. Byłam na to jakoś przygotowana, ale czuje jakbym znowu dostała nożem w serce. Nie mam juz siły :no:

Aniołkowa mamo - strasznie mi przykro :-(jestem wściekła na to jak ten świat jest skonstruowany ,że spotyka nas takie cierpienie , jesteśmy wszystkie całym sercem z Tobą i Twoim M tak bardzo mi żal Twojego skarbu, zapalam światełko (*), kochana i co teraz idziesz na zabieg czy sama musisz się oczyścić?
Jeszcze raz przekazuję Ci wyrazy współczucia.....:-(

Witam
Aniołkowa mamo strasznie mi przykro z powodu Twojej kolejnej straty.:sad:... nie wiem co powiedzieć...musimy wierzyć, że w końcu nadejdą dla nas dobre dni...wiem co teraz czujesz...całym sercem jestem z Tobą.

Dziewczyny powiedzcie mi po jakim czasie od owulacji robiłyście pierwsza betke? jak szybko można? albo test ciążowy? Czy betka wykryje już malusieńkiecgo bobasa ?

Hona - tak bardzo sie cieszę, ze wszystko ok po wizycie. Ja mam straszliwe urwanie głowy w pracy, więc mało co zaglądam na forum.

reklama
Duncus -Test ciążowy najlepiej robić w dniu @ bo ja kiedyś zrobiłam przed @ i potem przylazła ,a dwie kreseczki były i do tej pory nie wiem czy test oszukał czy coś się zadziało , dlatego radzę w dniu @ ,a bety nigdy nie robiłam więc Ci nie doradzę niestety .

Do góry