reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzięki Gatto:-) Samolotem można latać, niektóre linie żądają tylko zaświadczenia że wszytsko jest OK ale to już w widocznej ciąży. No i od któregoś miesiąca też nie wszystkie chcą wpuszczać ciężarne na pokład. Ale siostra mojego męża całą ciążę co 6 tyg latała samolotem z Norwegii tam i z powrotem. A ostatni raz leciała 3 tyg przed porodem. D

Dziewczynki miała któraś z Was tak że test owu wychodził prawie pozytywny - kreska testowa niewiele bledsza, a na następny dzień znowu bardzo blada??? Przy czym owulacji nie było bo mam monitoring i pęcherzyki nie były jeszcze dojrzałe. Co o tym myślicie??? Ja obawiam się tylko tego że się wchłonęły i LH spadło...Jutro bedę wiedziała ale i tak się zadręczam...:no:Czy LH ma jeszcze szansę wzrosnąć??? Bo ja mam właśnie obawy że u mnie o to LH chodzi...

reklama
anila bardzo mi przykro. Wiem co czujesz też poroniłam w 9 tygodniu :( po 3 miesiącach udało nam się zajść w ciąże od nowa więc bądź dobrej myśli. Ale jak popatrzeć tyle dziewczyn traci swoje maleństwa .. przykre to jest :( .
Gatto ja leciałam już 4 razy w ciąży i teraz lecę na święta znowu, jeśli ciąża przebiega prawidłowo to nie ma problemów, lot chyba nie powinien trwać powyżej 4 godz ale tego pewna nie jestem. Moimi liniami można lecieć do 36 tygodnia.

Cześć Enya, ja nigdy nie widziałam na teście LH takiego super pozytywnego wyniku, a mimo to miałam skok temperatury i w ciążę zaszłam (szkoda tylko że na krótko) Ale bywało i tak że miałam taki średnio pozytywny potem nic i znowu pozytywny. Moj cykl ciążowy możesz podejrzeć na enpr/2593. żaden z testów owulacyjnych nie był super, a zaznaczyłam tylko te na których cokolwiek wyszło.

Witam Was

Anila bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Sama też niedawno straciłam mojego syneczka więc wiem co czujesz. Napewno przyjdą lepsze dni...tylko potrzeba trochę czasu żeby nauczyć się żyć z tym bólem. Ta ciąża była dla mnie najszczęśliwszym okresem w moim życiu. Nigdy wcześniej nie czułam takiej szczerej radości....Trzeba też czasu żeby choć trochę "ochłonąć", żeby podjąć decyzję o kolejnych staraniach. Od śmierci mojego synka minęło 3 miesiące a ja nadal nie jestem pewna czy jestem już gotowa na kolejną ciążę.
Ja narazie bardzo się boję następnej ciąży....że może się ten zły scenariusz powtórzyć - chyba nie wytrzymałabym kolejnej straty.....
Gdyby któraś z Was potrzebowała pomocy to w Katowicach, w Mysłowicach, Częstochowie i Wrocławiu działają grupy wsparcia dla rodziców po stracie, prowadzone przez psychologów z fundacji "By Dalej Iść". Sama korzystam z takiej grupy i dużo mi to daje. Przynajmniej zobaczyłam, że jest bardzo dużo kobiet z podobnymi przeżyciami do moich.

Cześć Enya, ja nigdy nie widziałam na teście LH takiego super pozytywnego wyniku, a mimo to miałam skok temperatury i w ciążę zaszłam (szkoda tylko że na krótko) Ale bywało i tak że miałam taki średnio pozytywny potem nic i znowu pozytywny. Moj cykl ciążowy możesz podejrzeć na enpr/2593. żaden z testów owulacyjnych nie był super, a zaznaczyłam tylko te na których cokolwiek wyszło.

Obejrzałam:p Ale jak dla mnie był bardzo ładny - tylko szkoda że tak się skończyło....Powiem tylko że zazdroszczę Ci tylko że tak wcześnie masz owu - u mnie to dopiero koło 20-21 dc o ile są (mam monitoring to zobaczę)- cykle 35 dniowe. Wniosek z tego taki że muszę dłuuugooo czekać na wyrok:sorry2:

Anila bardzo przykro mi z powodu Twojej straty zaglądaj do nas będzie Ci łatwiej
Kobietka
no sprzątanie jest najgorsze ale najważniejszy jest plan działania:-) no i może mama pomoże więc szybko Ci pójdzie zobaczysz a po remonciku jest pewnie pięknie więc będziesz mogła podziwiać wasze mieszkanko
Gatto oraz do_ti kurczę tak już chciałabym to własne m ciągłe wynajmowanie jest bez sensu no i samo urządzanie tego mieszkanka na sama myśl się uśmiecham:-)
enya81również przykro mi z powodu Twojej starty kochana nie wolno Ci się obwiniać to jest najgorsze co możesz sama sobie zrobić to nie była twoja wina

Ostatnia edycja:
dziękuję dziewczyny...
Iza3 czuję dokładnie to samo... boję się ryzykować, że usłyszę to samo... a ja nie chcę się bać...
ianka - dziękuję skarbie! właśnie takich słów dziś potrzebuję, bardzo, bardzo chcę wierzyć, że to niczego nie determinuje...

bałam się tego tygodnia w domu... teraz widzę, że to konieczne... dla mojego ciała w które się wsłu****ę bo chcę wierzyć, że wszystko jest dobrze... i dla mnie - mogę się porozpieszczć... pospać do 9, zapłakać kiedy mi smutno, zaśmiać się, zadbać o swoją kobiecość...

i to nie jest prawdą, że jest jak kiedyś... jestem już inna...
mierzę temperaturę i czekam... aż wiara że będzie dobrze przegoni lęk...

reklama
Kochane, u mnie dziś mija 32 dzień po stracie :( pewnie niebawem dostanę @. Jak wiecie lekarz mi nie dał żadnych badań do zrobienia a ja jestem zdeterminowana jednak je zrobić tylko, że jak wiadomo odpłatnie. Mam do Was takie pytanie. W jakich dniach cyklu powinno zrobić się te badania:
TSH
Prolaktyna
FSH
LH
Estradiol
Progesteron

i czy powinno się je robić raz czy kilka razy w cyklu patrząc czy przyrastają/maleją?

Do góry