enya81
Fanka BB :)
Dziewczyny powiedzcie mi po jakim czasie od owulacji robiłyście pierwsza betke? jak szybko można? albo test ciążowy? Czy betka wykryje już malusieńkiecgo bobasa ?
Beta wykrywa ciążę już w kilka dni po zapłodnieniu, ogólnie chyba po zagnieżdzeniu się zarodka. Gdzieś czytałam o ile dobrze pamietam że to może być 5-7 dni ale moja pamięć może mnie zawodzić:-)
Aniołkowa.mamo światełko dla Aniołka
[*]
Dziewczyny bardzo proszę Was o modlitwę i kciuki. Od jutra zaczynamy starania dzisiaj się troszkę podłamałam bo M dostał propozycję pracy w Norwegii i chce żebysmy tam razem pojechali. Tylko że ja nie wiem jaka tam jest opieka zdrowotna. Czy któraś z Was mieszka w Norwegii? Albo mieszkała?
Ja byłam w Norwegii 8 razy tylko że na krótko, mój mąż pracuje już tam 10 miesięcy a siostra mojego męża mieszka tam już 6 lat na stałe. Powiem Ci tyle że jesli chodzi o lekarzy to jest fatalnie....Jesli jesteś chora nie dają antybiotyków tylko leczą owocami, dzieci praktycznie nie mają szczepień, dużo jest dzieci chorych ponieważ nie ma żadnej opieki prenatalnej (wiem to od szwagierki bo pracowała w przedszkolu). Szwagierka zaszła w ciążę i przyjeżdzała do lekarza do Polski ponieważ tam badanie ginekologiczne to tylko zwykłe badanie "na macanie". USG nie robią a wielkość dziecka mierzą linijką przykładaną do brzucha... Urodziła też w Polsce bo tam się bała - cesarek też nie robią a ona musiała ją mieć. Starsze dziecko też leczy w Polsce, jest w kontakcie telefonicznym z lekarzem a antybiotyki wysyła jej teściowa pocztą albo przez kogoś...Tak więc jak widzisz jest fatalnie - niby cywilizowany kraj ale raczej nie w tym kierunku...
Aniołkowa mamo cholernie mi przykro, wiem co czujesz tylko u mnie beta spadała bez krwawienia...I wiem że jesteś wściekła bo nikt Ci nie powiedział dlaczego tak się dzieje - ja mam takie same odczucia. Do tej pory chociaż zrobiłam bardzo dużo badań mogę się tylko domyślać że miałam za niski poziom progesteronu co spowodowało zatrzymanie się rozwoju ciąży. Ale to moje gdybanie...Tylko ja nie brałam nic na podtrzymanie a Ty bierzesz duphaston...Rany nie wiem nawet co Ci powiedzieć, sama wiesz że słowa to nic...liczą się myśli i gesty. Spróbuj może być pod kontrolą lekarza w Polsce w kolejnej ciąży bo że w niej będziesz to wiem na pewno:-), tylko znowu jak to zrobić organizacyjnie???
Ostatnio edytowane przez moderatora: