reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Karolcia, Ilona24 Dziewuchy proszę o spokój :-) Powolutku, na luzaku i do przodu, bez nakręcania mi się tutaj ;-) Pamiętajcie, że fasolka lubi spokój.... Trzymam kciuki za powodzenie w starankach i przesyłam dużo pozytywnej energii.....!!!!

reklama
Hej,
nie spałam w nocy, tak się denerwuję wizytą...:-( zasnęłam dopiero nad ranem. Masakra, co ta ciąża ze mną robi, co będzie później?
Dziewczynki kochane, proszę Was o kciuki, modlitwy czy w co tam wierzycie. Bardzo proszę.

Kahaka, kochana, ja też się tak bardzo stresowałam na początku, a na pierwsze trzy USG szłam ze ściśniętym gardłem... zobaczysz wszystko będzie ok :-) i mogę Cię zapewnić, że później nerwy troszeczkę odpuszczają, a jak zaczniesz czuć maleństwo, które każdego dnia będzie dawało o sobie znać, to uspokoisz się całkowicie.... Musisz przetrwać te parę tygodni, myślami jestem z Tobą....:-)

Hej,
nie spałam w nocy, tak się denerwuję wizytą...:-( zasnęłam dopiero nad ranem. Masakra, co ta ciąża ze mną robi, co będzie później?
Dziewczynki kochane, proszę Was o kciuki, modlitwy czy w co tam wierzycie. Bardzo proszę.

trzymam z całych sił....wiem, że strach jest ogromny....tyle razy przez to przechodziłam...najgorszy jest ten moment przed wejściem do gabinetu.....tak mi zawsze serce wtedy wali...że aż mi się słabo robi ze strachu....
dasz rade...jest dobrze....zobaczysz...

Karolcia, ilona, prosze mi sie tu natychmiast uspokoic! Siadamy na d..., wdech... wydech... wdech... wydech... Nie slepimy w kalendarz i nie liczymy dni do owulki, ani do @, bierzemy sie do roboty, uzywamy systematycznie swojego (najlepiej) chlopa i cieszymy sie figielkami. Idealnie by bylo pokombinowac jakies nowe sztuczki, zeby figielki byly dla czystej przyjemnosci a nie w zboznym trudzie plodzenia. I BAWIMY SIE!:tak:
Karolcia, przeszlo - na szczescie krotko trwalo, skonczylo sie poteznym rzygulcem i to takim ze myslalam ze mi picz na czolo wyciagnie. I juz jest ok, Jajko sie kopie, ucieka przed detektorem i w ogole nie wspolpracuje z nami, ale chyba o to chodzi.
Kahaka, uwierz. Wiesz co? Ja sie zalatwilam w tej ciazy niechcacy, ale skutecznie. Otoz zwrocilam sie do bl. JPII, z prosba o pomoc, o wstawiennictwo i opieke nad naszym Jajkiem. I jak nachodzil mnie niepokoj, jakis strach, to zwracalam sie do Niego, mowilam ze jesli nasze dziecko jest nam pisane, to oddaje je w Jego opieke i prosze zeby rozwijalo sie zdrowo... I to mnie uspokajalo w jakis sposob. Natomiast na pewno odrzuc negatywne mysli, sprobuj uwierzyc ze Twoje malenstwo rosnie sobie spokojnie, kreci sie i wierci. Te pierwsze tygodnie sa najtrudniejsze, kiedy wiemy o ryzyku poronienia, kiedy jeszcze nie czujemy w sobie ruchow, namacalnej obecnosci maluszka, ale zostalo Ci juz niewiele tego pierwszego okresu, wiec byle do przodu.

kahaka - kłaczek ma racje najgorse są początki, dopuki nie czujesz ruchów. Strach nie zniknie jak bańka mydlana ale osłabnie i przyblenie. Też się teraz boje, bo zawsze może pujść coś nie tak ale kopniaczki, ruchy maleństwa mnie uspokajają.

karolcia , ilona - tylko spokój może mas uratować :-D:-D

a_gala - alce ci się suwaczek do przodu poszedł, tylko tak dalej :-):-)

Bibiana - udanego urlopiku i upojnych bobosexów

jak patrze na swój suwak to niemogę uwierzyć że to już tak blisko.Zaczynam mieć stresa

Ostatnia edycja:
halo halo. ja tak na szybko, nie mam czasu cusik..... pogrzeb mam... umarła jakaś tam ciotka...

czy na ten ślub moge iść w ołówkowej spodnicy i jakiiejś skromnej zwykłej bluzce?

A dlaczego nie? Byle spodnica nie byla pod sam tylek a bluzka z dekoltem do pepka. Elegancko bedzie, jesli kolory beda stonowane, spokojne, raczej ciemne nawet - jesli to dalsza rodzina, nie obowiazuje Cie zaloba jako taka, wiec spokojnie.

Ilona..... Wiem że to nie na miejscu gnić w tej sytuacji... ale Ty idąc na pogrzeb spytałaś czy wypada iść w tym na ŚLUB :-D dobra dobra już się uspokajam :p
Kahaka kciuki zaciśnięte tylko powiedz o której godz cisnąć najmocniej.

reklama
Witam was dziewczynki dziś się wziełam za doczytywanie zeszyt w rękę i zanotowałam co nie co bo mam skleroze:)
IZW- no the best ten Twój make up mało ze stołka nie spadłam hihihi , no rozumiem Cie trzeba się zorientować co w organiźmie się dzieje ,ja już sie w swoim pogubiłam kiedyś miałam 28 dni cyklu jak w zegarku ,a teraz z 28 się zrobiło nawet 34 i tak na zmianę więc mi przy starankach pozostanie czekać na termin @ w błogiej niewiedzy tak sobie myśle ,że jak 3 tygodnie będzie się opóźniać to dopiero zatestuje bo raz już myślałam po 2 tygodniach ,że to dzidzia ,a tu dupa wyszła @ mi figla spłatała.
Talf- kochana takie uczucia są zupełnie normalne , ja akurat tak nie miałam bo u mnie to było tak ,że masa sióstr ciotecznych zachodziła akurat w ciąże i jakoś tak cieszyłam się z tego ich szczęścia no i miałam swojego chrześniaka ,na którego przelałam całą swoją niespożytkowaną miłość jest moim oczkiem w głowie, nie przejmuj się swoimi odczuciami to jest całkiem normalne wiele kobietek tak ma ,ale z czasem to przejdzie jeszcze spojrzysz na wszystko inaczej.Tulę i pozdrawiam cieplutko.
Czarna- dzięki ,że zostaniesz ze mną ,a Ty to właściwie kiedy zaczynasz staranka?Czy może już trwają?
Ilona24- to trzymam kciuki za Ciebie i Karolcie żeby ten sierpień był dla was szczęśliwy i udany i świrujcie ile chcecie ja to lubiłam też się nakręcać jak mi coś w cyklu nie grało więc Was zrozumiem na pewno jak i cała reszta::)
Bibiana- miłego urlopowania będziemy tęsknić:)
Kahaka- kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& będzie dobrze zobaczysz.
Ilona1990- pewnie ,że możesz tak się ubrać będzie elegancko wyglądać takie zestawienie :)
Poroniona , Kłaczek witam :)
no to nadgoniłam teraz się kawusia należy życzę miłego dzionka wszystkim:)

Do góry