reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Milencia, Kobietka i Ilona ja po stracie aniołka miałam to samo, nie mogłam pogodzi się z tym dziwnym ustrojem na świecie, że takie alkoholiczki ,narkomanki rodzą dzieci jak króliki piękne zdrowe a My???? Nadal tego nie zrozumiem,aż złośc we mnie wzbiera. Kurcze korzystam z kompa siostry i coś ma zrypane z klawiaturą i piszę tak niezgrabnie, wybaczcie;) miłego wieczorku Moje drogie Panie.

reklama
Agniesia tu masz racje akurat jestem dzis w domku wiec wlaczylam telewizor zeby chociaz dowiedziec sie co sie dzieje na tym swiecie i wiecie co w Ameryce matka wsadzila swoje 17 tyg dziecko do mikrofali i wloczyla na 30 min dziecko nie przezylo a najdziwniejsze jest to ze miala takie wytlumaczenie ze Dziecko mialo wade serca i chciala mu pomuc to jest chore .... ja bym poprostu takie kobiety od razu do lochu i umieraj tam ....

Ja dostałam pierwszą miesiączkę po 5 tyg. Była zaskakująco łaskawa dla mnie, nawet nie było tak strasznie, a ja przygotowywałam się na mega ulewę z ogromnymi bólami. Wydaje mi się,że to zależy od organizmu, czy zostałaś dokłanie oczyszczona i jak szybko macica się obkurczy. Będzie dobrze Milencia.

Witam was serdecznie :) Strata mojego dziecka nastapila 4 tyg temu .
Jestem bardzo zalamana tym co sie stalo obecnie mieszkam za granica z moim narzeczonym 4 tyg temu wybralismy sie na urlop do Polski . Bylo idealnie pieknie znosilam ciaze zadnych bolow kompletnie nic . Powrot do Hamburgu byl okropny zaczely pojawiac sie bole podbrzusza i lekie krwawienia w pulowie drogi w jakies nieznanej na miejscowosci musielismy sie zatrzymac bo nie moglam juz wytrzymac gdy poszlam do toalety zaczelo leciec ze mnie mialam okropny krwotok pojechalismy do pobliskiego szpitala czekalismy 2 godz na gin ktory najprawdo podobniej sie wogole nie spieszyl ja czekajaca z bolem i krawieniem wkoncu trafilam do niego dla niego to bylo normalnie mowi do mnie : ,, poronienie w toku nic nie mozemy zrobic przykro mi takie jest zycie matka natura nie chciala tego zarodka i tak sie stalo '' nie rozumiem tego wszystkiego siedzi to we mnie wciaz mam zal do samej siebie moze gdybym nie jechala moze by sie wcale to nie stalo . Jak lekarz mogl tak po prostu powiedziec dla mnie to bylo moje dziecko nie jest to wazne czy poronilam w 11 tyg czy nie to byl moj dzidzius moje szczescie !!! Jest mi teraz troche lzej ze moglam gdzies to napisac Moi rodzice mieli sie o tym dowiedziec po powrocie z urlopu ze beda dziadkami ale stalo sie to nieszczecie i nie powiedzialam i o sytuacji. Pozdrawiam was kochani
Zapalam dla Twojego aniołka (*)
Zostań tu z nami.:tak::-):-)
Ból nie ustanie ,ale oswoisz się na tyle z tym bólem ,że da się normalnie z nim żyć.:sorry:
Nie obwiniaj się ,że gdybyś nie przyjechała to by się nic nie stało.
Skąd to możesz wiedzieć?
Nikt Ci tego nie powie,nikt się nie odważy....
Czasami tak jest i tyle...
Ja mam za sobą 4 straty i włosów z głowy nie wyrywam,nie rozpamiętuję ,bo bym już dawno usiwiała.
Po ostatnich przejściach wróciłam do aktywnego życia ,by trochę zapomnieć,by zatrzeć ślady przeszłosci na tyle ,by nie przeszkadzało w normalnym funkcjonowaniu.
Okropnie się boję II kresek ,ale marzę o kolejnej szansie ;-):-):-)
Zobaczymy co czas przyniesie .
Teraz tylko czas..czas...czas....:sorry::sorry::sorry:

Dziekuje wam wszystkim ... Tak to prawda najgorsze jest to ze nigdy czlowiek nie moze sie dowiedziec dlaczego tak sie dzieje... coraz wiecj kobieta zaczyna tracic swoje pierwsze dziecko .. Mam nadzieje ze nastepnym razem sie uda dobrze ze codzienie jestem w pracy i nie siedze w domu tak wiec nie mysle tak duzo . Mam pytanko ile musze teraz czekac na pierwszy okres . Pozdrawiam :happy:
Zwykle od 4 do 6 tygodni ,ale nie ma reguły ..:sorry::sorry:

Witaj Kobietka22 Przykro mi ze muszisz teraz tak dlugo czekac :/
Denerwuje mnie tylko jedno My chcemy tak bardzo miec dziecko niektorym z nas sie to nie udaje z pewnym znanych nam przyczyn a takie bezduszne Kobiety na tym swiecie morduja wyrzucaja do smieci lub jedza swoje dzieci .... Zycze im najgorszego . A tobie duzo szczescia :*

Ne życz drugiemu co Tobie niemiłe....
Coś tymi osobami powoduje ...
Nie znamy ich życiorysów ,nie nam to oceniać...
Każdy robi dla siebie to co uważa ,że w danej sytuacji jest najlepsze ...

Każde zachowanie to tylko zachowanie i to od nas zależy jak je zinterpretujemy....
My pewnym zachowaniom nadajemy sens poprzez nadanie im emocji ,inni podchodzą do tego na zimno...
Patrząc na lekarzy -dla nas strata to tragedia ,dla nich to kolejny przypadek do wyczyszczenia i tyle....
Lekarz też może mieć zły dzień w pracy, bo to tylko praca.Powinien się poświęcać dla ludzi ,ale czy my nie mamy złych chwil w swoim życiu?
Czasami trzeba ich też zrozumieć...

Nie tłumaczę lekarzy ,bo nie taki mój sens wypowiedzi,ale rutynę postępowania w takiej sytuacji.
Dla nich to tylko praca i podchodzą do tego bez emocji,bo gdyby przeżywali z pacjentem każdą stratę to długo psychicznie by nie wytrzymali....:sorry::sorry::sorry:
Wszystko zależy od interpretacji.

To takie moje przemyślenia po kilkuletniej analizie zachowań u dzieci i dorosłych.:tak:;-):-):-)

Wróciłam z młodym z sali zabaw.
Na początku się nudził bo nie było dzieci.
Uruchomił jednak duże rezerwy wyobraźni i bawił się ze swoim niewidzialnym przyjacielem tygrysem przez dobrą godzinkę.:tak::tak:
Potem przyszły dzieci sporo młodsze i obawiałam się nieco ,bo Kuba zwykle nie zauważał maluchów i nie potrafił się z nimi bawić.

A dziś super !!!! CHWALĘ SIĘ MOIM SYNKIEM !!!!!!
Młody sam pierwszy raz w życiu nie kopnął na dzień dobry ,nie podstawił nogi,nie popchnął nikogo tylko zapytał chłopca.
Cześć. Jestem Kuba .
Jak masz na imię?
Chcesz się ze mną pobawić :szok::szok::szok::szok::szok::szok::eek::eek::eek:

Dla nas to kolejny siedmiomilowy krok w walce z autyzmem !!!!!
Moje dziecko nawiązało w normalny sposób dialog ,bez negatywnych emocji !!!!!!

JESTEM Z NIEGO MEGA MEGA DUMNA !!!!!
Poryczałam się ze szcześcia :szok::szok::szok::eek::eek::-D:-D:-D:-D

Po dwóch tygodniach nowej terapii już widać pierwsze efekty !!!!!!
Ależ się cieszę .
Normalnie gdyby nie sufit to bym skakała do nieba !!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Magda moje wielkie gratulacje! Jesli o luteine chodzi, bierz od razu. Mi gin tez powiedzial, ze jak tylko sie zorientuje to 2 razy po 2 tabletki mam brac. Z przytulanek na Twoim miejscu narazie bym zrezygnowala, przynajmniej do wizyty u lekarza.

Milencia, swiatelko dla Twojej kruszynki(*). Dziewczyny juz wszystko Ci wyjasnily wiec nie bede sie powtarzac.

As gratuluje postepow synka! Zuch chlopak.

Ilona, dzwonilas za tym pokojem? Rozmawialam z Mama, mowila, ze w tym terminie ma akurat wolny pokoj.

A do pozostalych Kobitek powiem tylko tyle, ze Wam sie chyba nudzi. Dzisiaj to chyba jakas mega produkcja. Powiedzcie mi prosze jak to z tymi testami owulacyjnymi. Ja dostalam dzisiaj od mojej ciezarnej kolezanki:) A ze u mnie tarczyca robi co chce to postanowilam sprobowac. Zrobilam dzisiaj i wyszla druga krecha baaardzo blada. Pls o interpretacje:)

Buziaki:*

Olusia81 z tego co wiem to im wyraźniejsza kreska tym bliżej jest owulacja , czyli przewidywana jest na dzień ,w którym kreska jest najsilniejsza , ale testy testami ,a jak ma być zaskok to będzie:)
Milencia- ja miałam mało bolesną @ po zabiegu , tylko ,ze było sporo róźowego śluzu na początku.
As- no to tylko pogratulować postępów synka:)

As, brawo dla synka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Olusia kochanie , jutro lub pojutrze przedzwonie bo mój sie boi ze w tym czasie bedzie pogoda do bani bo tak zapowiadają i w sumie 3 dni bedą spędzone w pokoju a nie na plazy , wiec jeszcze musze poobserwować co bedą mówić na temat pogoda do polowy miesiąca, !!!!!!! bo jednak spory kawałek mamy do Sztutowa !!!!
Z tymi testami to jak pisze kobietka , ta druga kreska musi byc identycznie ciemna co kontrolna, i zanim zrobisz test pij dużo płynów ,no i test w tej samej godzinie zrób jutro co dzis :):)
Milencia - nie wiedziałam ze miałas zabieg tak wiec cofam posta w którym napisałam ze juz po 1 okresie mozna sie starać,,,, , dopiero po 3 cyklach najwczesniej aby macica sie zagoiła i odbudowała !!!!!!! ja popełniłam błąd i zaszłam od razu :(((( bo głupia byłam i tyle przyznaje sie bez bicia !!!!!!!!!!!!

Ciekawe jak jutro moja tempka , czy spadnie czy sie podniesie, bo jak sie podniesie to kurcze juz zgupieje bo przed @ powinna spać a mnie rosnie hmmmmmmmmm...........................
A ja chyba walnę sobie brąz/ rudy :tak: strasznie mnie na zmiane nasz ło, oooo coś takiego bym chciała

rude.jpg ładny kolor ??????????????? teraz mam czarne !!!!!!!!!!

reklama
Agniesia84 z tego co wiem mialam pod pelna narkoza robione lyzeczkowanie zostalam na jedna noc w szypitalu potem nastepnego dnia bylam u gin ona dostala moj list z szpitala i powiedziala ze nie mogli zbadac zarodka poniewaz wydalilam go w polsce . zbadala mnie i umowila za tydzien jak przestalam krwawic po zabiegu to mnie jeszcze raz zbadala i powiedziala ze jest wszystko w pozadku mam poczekac z ciaza 3 nastepne miesiaczki poniewaz jest wiele kobiet ktore po pierwszej miesiaczce sie staraja i nie donosza ciazy a moze tez byc odwrotnie ale lepiej nie ryzykowac Pozdrowienia

Do góry