reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Linnea82 - gratuluję wizyty u ginka. Jeszcze za wczesnie na serduszko.. ale juz następnym razem za dwa tyg powinno się pojawić.. choć to też nie jest pewne bo jak napisala jedna z nas ... czasem i bilo dopiero w 8 tc.. więc teraz tylko cierpliwość... a co do dawki leku.. zawsze zaczyna się od najmniejszej.. więc dlatego tak zaleciła.. warto byś za kilka dni powtórzyła badanie a już na pewno jak będziesz szła na wizytę do gina .. by w razie czego zwiększyć dawkę leku. Mocno trzymam kciuki za Was &&&&&
aaaa przypomniało mi się. Owszem wysokie tsh może powodować poronienia. Kilka dziewczyn tutaj miało takie przypadki i po uregulowaniu tsh i zazywaniu leków w ciąży udało im się szczęśliwie donosić ciąże... i urodzic zdrowe bobaski. Warto bybyło sprawdzić jeszcze ft3 i ft4 bo jeden z tych hormonów odpowiada za rozwój dziecka i jego tarczycy. Więcej niech wypowiedzą się te osoby co miały problem z tarczycą.

magnusik - gratuluję kochana i spokojnych, bezproblemowych 8 miesięcy Ci życzę...

Agnieszko agamanti - widzisz.. hormony robią swoje. Może masz swoją winowajczynię braku @ ehhh szkoda że to nie fasolinka.. ale ważne że wiesz co powoduje takie wydłużenie cyklu... a czasami zdarza się właśnie tak jak piszesz że owulka dopiero jest coś po 30 dniu cyklu i wtedy test wychodzi bardzooo późno i beta nawet pozytywna!A przy takich długich cyklach jest to możliwe..

onaxx też jestem zdania że przyjdzie pora i na Ciebie i Twoje łóżkowe wygibasy.. ważne by znaleźć tego odpowiedniego.. trzymam za to kciuki &&&&&& a wtedy jak bedą wygibasy i miłość... wszystko się może zdarzyć i fasolinka sama do Was zawita..

lusia05 [*] dla Twojego Aniołka. Witaj w naszym skromnym gronie Aniołkowych mam..Przykre jest to że musisz do nas dołączyć w tak smutnych okolicznościach...ale sama się przekonasz że to forum jest świetną terapią na złamane serduszko Aniołkowej mamusi..
Gratuluję @ po zabiegu... powoli wszystko zacznie wracać do normy

Iza44441 dla Aniołka Twojego brata [*] przykre że i Oni muszą przez to przechodzić..

zjola jak piszę Ewelinka czasem zdarzają się CUDA i miejsce się wcześniej zwolni bo ktoś rezygnuje (bo chyba ma dość czekania i robi prywatnie wcześniej).. więc warto próbować.. szczerze odpowiem Ci że jestem na forum już dość długo i jeszcze nigdy kariotyp nic nie wniósł w badaniach.. mówi on jak pisałam czy masz odpowiednią liczbę chromosonów Ty i Twój mąż i czy są o prawidłowej budowy.. a naprawdę rzadko się zdarza by coś było nie tak.. aleeeee... wiadomo lepiej zrobić jedno badanie więcej i wiedzieć na czym się stoi niżeli nie zrobić.. zresztą lekarze upominają się o nie przy kolejnych ciążach..

Emy,a_gala trzymam kciuki i czekam na wieści co u was dziewczyny!

asia1987 a nie myślalam nad żadnymi badaniami? Może warto by sytuacja się nie powtórzyła.. czasem widzisz wina jest "błachostka" jak tarczyca i tylko odpowiednie leki i wszystko jest git.. nooo wiadomo że z tarczycą mogą być większe i mniejsze problemy ale ja tutaj piszę np własnie o wyregulowaniu hormonów.. Dlatego czekaj na pierwszą @ i na Twoich miejscu właśnie pomyślalabym o badaniach.
[*] również dla Twojego Aniołka..

kobietka Martuś witam i buziam :**

aniunnia cieszę się że zdecydowałaś się na badania. Warto je porobić. Przepraszam ale nie pamiętam Twojej histori więc nie pomogę z badaniami... ale może gin Cię dobrze pokieruje.. a Ty tym czasem ładuj akumulatory..

As76 witaj Anetko.. my też z mężem z długo dystangowców..w tym roku 12 lat razem nam stuknie.. naszej miłosci i każdy dzień jest piekniejszy od odchodzącego.. Ucałuj Kubusia od e-cioci!

Wybaczcie że wszystkim nie odpiszę.. czeka mnie prasowanie.. a zaraz znów karmienie wiec opuszczam Was.. ale jestem caly czas z Wami sercem.
Całuje szczególnie te nie wymienione (tylko z braku czasu)

a_gala może na test za wcześnie.. beta może być niska... albo .. po prostu ten cykl nie należal do Was.. ale póki nie ma @ wszystko jest możliwe..Pomyśl o becie.

ewelinko ładnie "tanio" u Was kariotyp!

Ostatnia edycja:
E_gala, pamiętaj, póki nie ma @ jest nadzieja! Może warto, by było wybrać się na betkę, testy, jak zbyt wcześnie zrobione nie wychodzą, nie wiem...nie chcę Cię nakręcać...a może po prostu ten cykl nie należał do Was, ale głowa do góry! Pomyśl o kolejnym owocnym cyklu starankowym! Toż to same przyjemności, trzymam kciuki, mimo wszystko*

Slodziutka, dla Nas i tak było zbyt drogo...jednak, gdyby nie to, że termin nam się zwolnił, to pewnie zapłacilibyśmy, bo warto, nawet dla własnego sumienia...

Hej dziewczęta
Przeczytałam, ale nie dam rady odpisać, bo jak siedzę to brzuszek uciska i ciężko oddychać. Zapalam światełko dla Aniołków... tak bardzo przykro.
Zjola i dziewczyny chcące zrobić kariotypy, jestem przykładem, ze można bardzo szybko na NFZ. Moją drugą kruszynkę straciłam 1 grudnia, więc wiadomo koniec roku, itd... Byłam bardzo zdeterminowana, wszystkie badania robiłam prywatnie i zadzwoniłam do Białegostoku, aby umówić się na genetykę. tam pani poradziła, żebym wzięła skierowanie i obiecała, ze długo czekać nie będę. Dziewczyny czekałam tydzień! Od razu miałam pobraną krew, wynik wyszedł prawidłowo, więc poprosiłam o przesłanie. Trochę teraz załuję, bo koleżanka, która pojechała osobiści, miała od razu zrobionego V-Leidena, ja nie. Słodziutka ma rację, ze rzadko cos wychodzi, więc radzę się zapisać i robić dalsze badania, a to przyśpieszy. W moim przypadku bardzo się cieszyłam, ze zrobiłam, bo później jak pojechałam do profesora to pierwsze o co zapytał, to było to badanie. Myślę, ze gdybym nie miała, to kazałby zrobić i wszystko by się przeciągnęło...
Słodziutka witaj:) Mam do Ciebie pytanie, napisze na priva:)
a_gala na taka sytuację może się złożyć mnostwo przyczyn.. Hormony! albo przesunięta owulka i fasoleczka jeszcze się pokaże. Trzymaj się.
Pozdrawiam ciepło

no sama nie wiem co to bedzie :) zawsze mialam rowniutkie cykle co 27 dni, dzien lub dwa przed czulam bole w podbrzuszu i w krzyzu, a teraz jest zupelnie inaczej troszke czasami gdzies mnie zaboli jajnik i to wszystko, do tego mam gesty, mleczny sluz i tempke 37 stopni....ostatnia ciaze wykrylam dwa dni po terminie @ i druga kreseczka byla baaaardzo slabiutka...hmmm chyba sie ludze, ze moze jeszcze sie pojawi ta druga krecha ech...tak bym chciala

Emy a u Ciebie jak tam???

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny! Dziś miałam ciężką noc śnią mi się jakieś głupoty i bolał mnie brzuch. Nie wiem dlaczego ale od tamtego krwawienia ciągle się pojawia ten ból. Taki sam jak wtedy w nocy po sexach. Teraz kiedy minął mi ten "okres" po sexach znów jest ten sam ból jakby ból wejścia do macicy. Cokolwiek to jest to wcale nie jest przyjemne! Jaknajszybciej chcę dostać się do lekarza. :-( Miałyście kiedyś jakieś takie dziwne bóle dziewczyny? (dodam, że kwawienie zaczęło się w nocy 26/27 d poprzedniego c a teraz jest 8 d bierzącego c.)

Linnea82 - Nie martw sie u mnie na pierwszej wizycie wogule jeszcze nic nie bylo widac na usg . A w 7 tygodniu serduszko juz bilo takze teraz trzeba myslec pozytywnie.

Ja idę w poniedzialek na wizyte , kurcze stresa juz mam. Ale gdzies tam w głebi duszy cos mi podpowiada ze bedzie wszystko wporządku.

a_gala- może kochana rzeczywiście za wcześnie.Ja juz wcześniej pisałam że z Melką (*)zrobiłam 8 testów i żaden mi nie wyszedł i jak poszłam do gina to powiedzial mi że jestem w 13 tygodniu.Także kochana bądx dobrej mysli ja trzymam mocno kciukasy.
Boox2-kochana przepraszam ale ci nie pomogę.no jak najszybciej do lekarza niech zobaczy co się dzieje.
skierka188-kochana nie ma innej opcji będzie dobrze:)
Linea82-no fasolinka osnie.no wrózka przecież powiedziała ze to będzie kawał babki.haha zobaczymy czas pokaże czy sie nie mylila.Mam nadzieje ze nie:)

Ostatnia edycja:
Skierka , Karolcia33, Linnea - ależ będzie wysyp ! niech fasolki spokojnie sobie rosna!
Magnusik - no jak fajnie , Gratuluje i nic się nie zamartwiaj
a_gala , poczekaj jeszcze troche a wszystko się wyjaśni - sądzę że pozytywnie :)
onaxx - niekiedy nie trzeba szukać , szczęście samo Cię znajdzie. I cieszę się że zaglądasz tu .
boox - bez wizyty u gin chyba się nie obejdzie , zasuwaj do lekarza

A sobie zrobiłam przerwe w pracy i podjechałam do domu na kawe. No i BB mnie wciągneło .... Ale już muszę uciekać , narka

reklama
Do góry