reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Emy- ale trzymasz w niepewności:)czekam
magnusik-Gratulacje!kochana mysl pozytywnie.grunt to dobre nastawienie Bedzie dobrze
A ja wczoraj byłam u gina z wynikami i wszystko jest ok.Przepisał mi tylko dotatkowo żelazao bo mam hemoglobine 11(norma 12)ale powiedział zebym wziela bo na starcie najwiecej sie traci
no i zrobił podgląd malucha(on zawsze robi na kazdej wizycie)i moja kochana fasolinka ma 11 mm(od ubiegłego tygonia urosła 6 mm)serduszko bije.Także bardzo się ciesze.
No kolo 11 maja być rodzice bo o 13.30 imprezka w przedszkolu a musze jeszcze troszke chatke ogarnąc
miłego dnia

agamanti - dostałam euthyrox N 25 może ze względu na ciążę taki niski? nie wiem. Na wyniku była podana skala (przedział) czy norma. gdybym wiedziała że test za wysoka to dawno bym coś z tym zrobiła cholera muszę jakoś te 2 tyg przeżyć
karolcia - super wieści twoja fasolka to gigant hihi

Dziewczynki moje kochane.. czasu brak. Nie tylko przez dzidzię ale po prostu jak dostaliśmy możliwość wyjścia z domu to uważamy go tylko za hotel i wiecznie gdzieś gnamy.. więc i nie mam ani neta ani kompa ani czasu by siąść i napisać do Was.. ale czytam uważnie!

Dosyć podziałów.. wszystko w tym temacie zostało już powiedziane. A to jest fakt że kiedyś same będziecie dłużej stażem na forum.. kilka z Was zniknie i po prostu będziecie tęsknić za tymi co się nie odzywają.. nawet na PW nie odpowiadają bo w ogóle nie zaglądają na forum. Ale to tyle w tym temacie.. zamkniętym temacie.

Dziękuje za edytowanie postów.. od razu lepiej się czyta!

monisiowata jak Lilijanka napisała wcześniej czy później doczytam i jestem i już Ci odpowiadam.
Ja robiłam prywatnie kariotyp (bo pytasz o genetykę?) swój i męża. Bo słusznie Lili napisała że trzeba robić wspólnie. Polega on na pobraniu krwi i stwierdzeniu czy macie prawidłową ilość i budowę chromosonów X i Y..
Owszem miałam skierowanie od internisty na to badanie.. obdzwoniłam wszystkie!!!!!! wszystkie poradnie genetyczne w kraju i DOPIERO PIERWSZA WIZYTA I WYZNACZENIE TERMINU POBRANIA KRWI U GENETYKA najszybciej była w Gdańsku (akurat się tam udało a ja jestem z samego południa Polski) i był to termin na który musiałabym czekać 7 miesięcy!!!!! Ja na to czasu niestety nie miałam... gdzie indziej terminy były nawet roczne! Więc pozostało tylko wydać kasę i zrobić to badanie prywatnie ja płaciłam 800zł od łebka.. czyli 800 zł od siebie i 800zł od męża...jak chcesz coś więcej wiedzieć to pisz.. najszybciej odpowiem na priva

Słodziutka witaj :)
To co piszesz o badaniach kariotypu przeraziło mnie. Chyba jestem w kropce, bo rok czekania, to dla mnie za długo a 1600 zł, to dla mnie za dużo! Chyba trzeba będzie trzeba liczyć na łut szczęścia, niestety :(

ZJOLA, z tymi terminami na kariotyp to spokojnie....Nam też zapowiadało się długie czekanie, ale zwolniło się miejsce i pojechaliśmy o kilka miesięcy szybciej, więc nie ma reguły, zależy jak trafisz i dodam, że nam udało się za darmo, na skierowanie :) Głowa do góry, nie ma co się przerażać ;-)

Dzięki Ewelinko, będę zatem próbować :) A tak na marginesie. Wyszło coś z tych waszych badań, czy wynik był ok?

Zjola - może zadzwoń do Poznania. Ja czekałam na wizytę na NFZ 20 dni od daty rejestracji... podaję namiary
NZOZ Centrum Genetyki Medycznej Genesis
Ul. Grudzieniec 4, 60-601 Poznań
Tel. (61) 852 73 32, (61) 848 40 38
Fax (61) 851 66 46

reklama
ZJOLA, u nas zarówno kariotyp, jak i u mnie v-leiden wyszły dobrze. Prywatnie też nam proponowano, koszt w Gdańsku 400zł od osoby - tak k woli informacji ;)

Do góry