reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Agatko, ja nie mówię, że cały dzień non-stop ma się ludzik tłuc po brzuszku, no ale choć trochę mógłby od czasu do czasu, a nie w weekend odpoczywał sobie do późnego popołudnia i dopiero pod wieczór dał znać, że u niego ok, wredota mała ;-)
eh, to moje dopominanie ruchów to się pewnie po części bierze z tego, że ostatnio co jakiś czas zaczynam łapać klimacik "czy tam wszystko w porządku" (już przerobiłam starchy pt. skracająca się szyjka, twardniejący brzuch, cieknące wody, stan zapalny) - tak to się kończy jak wie się za dużo na temat co niedobrego może się w ciąży przydarzyć :wściekła/y:

A do tego wczoraj przeglądając gazety o dzieciach zaczął mnie łapać strach, jak ja sobie poradzę z maluchem (obsługa takiego ciupulka malutkiego, karmienie, jak zachoruje, potem jak to będzie z powrotem do pracy) - czyli taki strach o wszystko po kolei :confused2:

Mysza, u mnie poszło o kłamstwo, które wyszło na jaw oraz odzywki (mocno nieodpowiednie) - recydywa jeśli chodzi o obie rzeczy i tym bardziej jest to denerwujące, bo odbiera nadzieję na poprawę w przyszłości :-(
A @ w końcu przyjdzie :tak: choć wiem jak ciężko się czeka

reklama
Agniesia82 czas szybko leci... dla jednych za szybko -dla nas zawsze za wolno... za wolno do pierwszej @, za wolno do staranek, badań, wyników za wolno do dwóch kresek -za wolno do "tego" tygodnia ciąży, za wolno do bezpiecznego czasu dla malucha... za wolno... kiedyś człowiek dałby wiele zeby zatrzymać czas... teraz pojęcie "upływu czasu" jest zupełnie inne

Katkaa tak -na @ mozna czekać bardzo długo... ech ale dla nas im szybciej tym lepiej:tak:

Mysza84 -usłyszałam do S -"no to teraz mogę konsolę kupić":confused2: więc ja na to że jeśli kiedykolwiek zobaczę na tym ekranie grę -osobiście złapię siekierę i roz**** ten telewizor:-p

Gosia to już prawie wtorek -środa to już dzień "between" czyli między jednym a drugim weekendem -a później już piątek bo czwartek się nie liczy:-p

EwelinaK a nie ma takiej możliwości że @ może nie przyjsć:eek: jakiś test moze:eek:

Anetka83 ja wiem ze te rzeczy się psują po 2 latach -jak gwarancja sie skończy -a jak chcesz sobie dokupić to ubezpieczenie na 5 lat to masakra jakaś:szok: za tyle to można auto ubezpieczyć -powaliło ich z tymi cenami:confused2:

Just ale maluch może się cały dzień ruszac i tak nie będziesz spokojna:no: jak ja się budzę na pobranie krwi o 6 to do 9-10 swira dostaję -a mała po prostu tak długo śpi i niech się pali i wali -nie wstanie wcześniej mamy uspokoić:-p Ja w 27 tyg miałam 2 dni ciszy -nawet noga nie ruszyła -już siwa byłam prawie:confused2: ale co zrobić. Twój tydzień to jest tydzien właśnie ruchów wieczornych:tak: jak Ty leżysz maluch skacze -jak chodzisz on śpi bo go bujasz:tak:

A mój S rano wychodząc do pracy powiedział "poczytaj dziś małej jakąś bajkę":eek: rozmawiam z nią cały dzień, śpiewam -to za mało:sorry:

Agniesia82 czas szybko leci... dla jednych za szybko -dla nas zawsze za wolno... za wolno do pierwszej @, za wolno do staranek, badań, wyników za wolno do dwóch kresek -za wolno do "tego" tygodnia ciąży, za wolno do bezpiecznego czasu dla malucha... za wolno... kiedyś człowiek dałby wiele zeby zatrzymać czas... teraz pojęcie "upływu czasu" jest zupełnie inne

Katkaa tak -na @ mozna czekać bardzo długo... ech ale dla nas im szybciej tym lepiej:tak:

Mysza84 -usłyszałam do S -"no to teraz mogę konsolę kupić":confused2: więc ja na to że jeśli kiedykolwiek zobaczę na tym ekranie grę -osobiście złapię siekierę i roz**** ten telewizor:-p

Gosia to już prawie wtorek -środa to już dzień "between" czyli między jednym a drugim weekendem -a później już piątek bo czwartek się nie liczy:-p

EwelinaK a nie ma takiej możliwości że @ może nie przyjsć:eek: jakiś test moze:eek:

Anetka83 ja wiem ze te rzeczy się psują po 2 latach -jak gwarancja sie skończy -a jak chcesz sobie dokupić to ubezpieczenie na 5 lat to masakra jakaś:szok: za tyle to można auto ubezpieczyć -powaliło ich z tymi cenami:confused2:

Just ale maluch może się cały dzień ruszac i tak nie będziesz spokojna:no: jak ja się budzę na pobranie krwi o 6 to do 9-10 swira dostaję -a mała po prostu tak długo śpi i niech się pali i wali -nie wstanie wcześniej mamy uspokoić:-p Ja w 27 tyg miałam 2 dni ciszy -nawet noga nie ruszyła -już siwa byłam prawie:confused2: ale co zrobić. Twój tydzień to jest tydzien właśnie ruchów wieczornych:tak: jak Ty leżysz maluch skacze -jak chodzisz on śpi bo go bujasz:tak:

A mój S rano wychodząc do pracy powiedział "poczytaj dziś małej jakąś bajkę":eek: rozmawiam z nią cały dzień, śpiewam -to za mało:sorry:

Ehhh.. ja wiem że im szybciej tym lepiej i tez bym chciala zeby u mnie przyszla @ jak najszybciej, ale wiem ze mozna na nia dlugo czekac wiec nastawiam sie ze raczej ja dlugo poczekam a moze czasem zrobi mi mila niespodzianke i przyjdzie wczesniej niz sie jej spodziewam.. :)

Jakby moj G kupil konsole (to musialby byc cud bo on zawsze zalatany i nigdy czasu nie ma, a juz na gry to w ogole, a poza tym nie przepada za grami) to ja bym chyba pol dnia okupowala tv i gre oczywiscie :D lubie :)

A jesli chodzi o to czy malpa moze nie przyjsc to słyszałyście może żeby komuś się udalo przed pierwsza @?

Z tym sprzetem ADG to doskonale rozumiem, kilka miesięcy temu nam sie silnik zepsuł w pralce, przyszedl pan z serwisu i powiedzial ze taki silnik to polowa wartosci tej pralki a jeszce wymiana... ale naszczescie okazalo sie ze zosalo doslownie jeszcze kilka dni gwarancji i nic nas to nie kosztowalo... ufff... ale teraz tak jest ze robia takie badziewie... niby sie kupuje sprzet dobrej firmy zeby dluzej pochodzil a tu du pa :D

13x13 a jakie bajki czytasz?

Ja wrociłam przed chwila od lekarza domowego, niestety pani dr powiedziala ze nie moze mi zlecic badania na toxoplazmoze bo to moze tylko gin, ale wydawalo mi sie ze sie przejela i jej przykro bylo ze stracilam malenstwo. Dala mi skierowanie na morfologie, glukoze, mocz i TSH 3gen. szału nie ma ale dobre i to :) przynajmniej wykarzystam troche ten NFZ :D

Ostatnia edycja:

O mój Boże chybabym za strachu padła na zawał:no: Ale uważamy tzn sex przerywany:zawstydzona/y:
A pozatym mam takie nerwy że wszystkich domowników bym ubiła mój A juz się modli żeby w końcu @ przyleciała (ps. chyba leci z usa :-D:-D)

Ooooo, zwolenniczka rosyjskiej ruletki ;-):-D:-D;-)

no nam sie tak udawalo prawie dwa lata zanim nie zaszlam w ciążę :) teraz tylko tak uwazamy :D

Nie słyszałyśmy tylko mamy już takie dzieciątko:-) Agnieszka0240:-D z tego co pamiętam -nie doczekała pierwszej @;-)

Ale fajnie : troche strach... ale bardzo kusi... a nawiazujac do powyzszego czyli tego jakich super srodkow zapobiegawczych my stosujemy to fajnie by bylo... :)

Myszka, ja jednak wolalabym poczekac na wyniki badanek, nie chce mi sie wierzyc zeby nam sie udalo zafasolkowac mimo tych watpliwych zabezpieczeń :) chyba ze owulka bedzie dopiero pozniej (bo jak narazie to w ogole nic na to nie wskazuje zeby sie zblizala), moze juz wszystkie wyniki do tego czasu beda to wtedy kto wie... :)

Ostatnia edycja:
13x13 konsola to fajna rzecz. Ja mojemu mężowi kiedyś kupiłam na dzień dziecka xboxa i sama się tak wciągnęłam że kiedyś całą niedzielę grałam... Dodatkowo jak robiliśmy imprezki to dzieci miały zajęcie. A gry są różne, a nie tak jak mnie się wydawało że tylko o strzelaniu i wojnie.

katkaa widzę że dalej myślisz żeby nie czekać do @. Ja Ci powiem że my w sumie tak jakoś specjalnie nie uważamy...będzie co ma być! A najlepiej jakby była dzidzia! Tylko że ja nie wierzę żeby się udało, bo obawiam się czy będzie owulka.

reklama
witam was tu IWONA 24 lat
gdy poszłam do kontroli na usg świat sie zawalił....miałam 2 dni temu zabieg łyżeczkowania w szpialu.narkoza +znieczlenie..jestem teraz w domu a przy mnie mój mąż. to dla nas koszmar 1 ciążą 11tydzen i serdszko przestało bic naszej niuni...od 2 dni leze w domu biore antybiotyk doxycyclinum tzf 100mg 2x1.
nie umiem wstac z łóżka Strasznie bolą mnie mięsne rąk,nóg, kark,kręgosłup ,żebra ,przełyk, oraz brzuch. temp ciała z rana ok 36,6 stopni wieczorem 37,3. Boli mnie też przy załatwianiu się. Jestem chora na astmę nie wiem jakie mam brać leki przeciwbólowe czy wógóle teraz powinnam a lekarz w szpitalu nic nie przepisał.. . brałam sama ibuprom max ale lekarz odradził bo może to nasilić krwawienie..mam teraz ketonal w zastrzykach ale lek nie powinien byc stosowany u osób chorych na astmę więc nie boirę....apap na mnie słabo działał..prosze was o informację jak sobie poradzić....z bólem . czy przeczekać czy może lepiej dla mojego organizmu nic teraz nie brać przy antybiotyku...czy cos brać wspomagająco . może bóle mieśni i kregosłpa karku sa spowodowane antybiotykiem....czy myśąc o nastepnej ciązy przyjmowane leki przeciwbólowe maja na to wpływ ,(jak tak to jakie)jastem bezradna..... podarwiam was wszystkich ,kazdy z nas musi byc teraz silny.proszę o odp Iwona z mężem

Do góry