reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

miissiiss kurcze...na prawdę nie mam pojęcia jak to jest z tami tabletkami. Mogę zapytać ginka jak u niego będę.

reklama
Zastanawia mnie czemy lekarze odradzają takie od razu zachodzenie w kolejną ciążę ?!? Rozumiem, że jeżeli coś z badaniami nie tak, to ok, ale jeżeli u mnie byłoby wszystko ok to bym chciała już zacząć starania. Bardzo by mi na mózgownicę pomogła ta kolejna ciąża.

Mi to wyjaśnił mój gin -więc tak -lekarze robią to dla siebie bardziej niż dla pacjentki... po prostu boja się ze kobieta nie dojdzie do siebie szybko i będzie histeria panika itp itd. Będzie trudniej sobie z nią poradzić, częściej będzie latała na wizyty, może byc rozchwiana i potrzebować środków uspokajających np... są różne sytuacje -to że my mamy wsparcie i potrafimy się wzajemnie spionowac i uspokoić nie znaczy ze tak ma kobieta pozostawiona sama sobie z lękiem...
Na ostatniej konferencji -na której był mój gn -powiedzieli że nie ma medycznych przeciwwskazań do starania się o kolejną ciążę od razu (po pierwszej @) jeśli ciąża nie była starsza niż 12-13 tygodni. Jeśli organizm nie bedzie gotowy -i tak do tej ciąży nei dopusci a natura wie lepiej...

Uciekam na wieści opiszę co było na szkole rodzenia:-)

13x13 dziękuję za informację. Trochę mnie uspokoiłaś i pojawiły się nadzieje, że medycznie jak będzie ok (bez żadnych przypadłości i szczególnych powodów) to można się szybciej starać. W sumie jak się chodzi prywatnie to oni się powinni cieszyć. Przecież nie pracują w tych prywatnych gabinetach charytatywnie ;-) 10 minut i stóweczka wpada...a czasami to nawet nie ma tych 10minut.

no dokladnie to jest dla nich kasa a oni jeszcze czasem daja ci dziwne rzeczy do zrozumienia :eek: ja dzwonie do mojego dzisiaj i bede go blagala o przyjecie :sorry:

Naważniejsze jest to, że można tutaj otrzymać w darze nadzieje, że po stracie kolejna ciąża ma duże prawdopodobieństwo aby rozwijać się prawidłowo!
Dziękuję kochane! Ja to od Was otrzymałam!

A i kulinarnie się wzbogaciłam :-)

myszaa do gina zadzwonie i powiem mu ze po tych antybiotykach sie zle czulam ale nie dzwonilam nbo nie mialam kiedy i powiem zeby mi przepisal nowe bo tamtych do konca nie bralam ;-) i nie wykupie recdepty a moze go przekabace na usg ;):-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tego nie rozumiem. Czemu nie chcecie byśmy wszystkie tutaj dobrze się czuły i wszystkie miały czas na czytanie Was i ODPISANIE...
Dla mnie koniec tematu. To Wy musicie chcieć.

Dziękuje

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny,

przeczytałam z przerażeniem kilka ostatnich stron. Edyta poprosiła o edycję postów, żeby unikać mega produkcji a tu wojna się rozpętuje i jakieś dziwne pretensje.
Wiem jak to forum wyglądało kiedyś, jak się zmieniało i myślę, że wiem o co Edytce chodzi. Broń Boże nie o przeganianie kogokolwiek tylko większą przejrzystość, aby żaden post nie został pominięty. Chodzi o nowe osoby ale także o stare, które pomiędzy rozmową o głupotkach wspomną o dołku i np. nie zostaną zauważone.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Maja Koti właśnie o to mi chodzi..żeby ze 100 stron zrobić 50 własnie tą metodą! Uffff dziękuje.
Mądry jest Twój sposób przekazania info.Może Tobie się powiedzie....:sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam po dłuższym milczeniu:-)

Jestem za tym co pisały Edytka, Ola81, Agatka i Koti.
Ja po kilku dniach nie nadrobię, a gdy wchodziłam, to szukałam tylko wiadomości od Kasi, oj było ciężko...
Ja od jakiegoś czasu piszę dłuższe wiadomości i mi to wcale nie przeszkadza, no i pod spodem co u mnie ot tyle. Przecież to nie jest nie wiadomo jaka prośba
Pozdrawiam wszystkie

Do góry