reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Karolcia, jeśli chcesz to napisz skąd jesteś, to pomogę Ci może choćby przez przeszperanie netu w poszukiwaniu dobrego gabinetu w Twojej miejscowości-chyba że znasz taki-dobry diagnosta też jest ważny-wiesz mój gin od usg, jak nawet ja widziałam, że już nie ma we mnie życia, to jakby nie wierzył i szukał metodą termiczną choćby najmniejszego objawu, jakiegokolwiek znaku życia...Słonko,daj znać
Ewelka, staraj się jednak żeby te pozytywne myśli brały górę, wyobrażam sobie, że to nie łatwe ale postaraj się jakoś tą łepetynkę wyciszać.spokój mamy dla dziecka jest najważniejszy.ja wiem-pewnie myślisz, że łatwo mi mówić.ja jeszcze w ciąży nie jestem, a już się o nią boję i wiem, że musisz myśleć teraz o dobru Twojej dzidzi w brzuszku i dać jej jak najwiecej spokoju i radości, bo ona przecież wszystkie Twoje emocje odbiera ze wzmożoną siłą!!!

jestem z sosnowca.....jak możesz poszperać to bardzo proszę...bo ja już nie mam na nic siły....
dzięki...kochana

reklama
oczywiście, już do tego siadam
acha, Karolcia powiem Ci jeszcze jedno-lekarz który stwierdził, że mój dzidziuś nie żyje, to od razu zaznaczył, że mimo że jest to prawie pewne i ma na prawdę dobry apart, to koniecznie kazał mi to jeszcze z innym lekarzem skonsultować.więc zobacz tu chodziło o całkiem już spore dziecko, a u Ciebie maciupeńki zarodeczek.trzymaj się Kochana!
a możesz mi jeszcze napisać-nawet na priv jeśli nie chcesz na forum, jaki lekarz i gdzie postawił diagnozę?chodzi o to żebym miała więcej info

Ostatnia edycja:
jestem z sosnowca.....jak możesz poszperać to bardzo proszę...bo ja już nie mam na nic siły....
dzięki...kochana

Witaj, w Katowicach na ul. Opolskiej 11 mają nowoczesny sprzęt, pozatym tam przyjmują lekarze którzy mają duże doświadczenie w diagnostyce prenatalnej, dr Agata Włoch i dr Wojciech Cnota, ponadto przyjmują także w Klinice Genom w
Rudzie Śląskiej, jeśli chcesz to dam ci numer tel, i trzymaj się cieplutko

karola ja chodze do lekarza ktory tez pracuje w klinice genom (zajmuja sie badaniami genetycznymi i prenatalnymi), ni wiem jacy sa lekarze wymienenie przez glorie ale mysle ze dobrze jak sa zatrudnieni w takiej klinice. ja chodze do dr czuby w zorach i tez ma dobry sprzet usg 3d i 4d i normalne, bo dla glowicy dopowchowej jest tylko normalne ale wszystko moze bardzo powiekszyc... ja bym na twoim miejscu jechala do katowic.

karola a jakie masz objawy ciazowe?

Ostatnia edycja:
dziewczynki cały czas jestem z Wami tylko czytam.
Karolcia trzymam kciukaski.Może warto skonsultować to z innym lekarzem tak Ci radzą tutaj dziewczyny.

Ja jak poszłam do gina żeby potwierdzić wynik testu ciążowego to on mi nie potwierdził. Pojechałam do innego tylko już prywatnie i on stwierdził. Powiedział mi że w niektórych szpitalach maja beznadziejne sprzęty. I dlatego nie widza ciąż na monitorze jak robią usg. On miał zaje...... sprzęt do usg i od razu zobaczył taką kropeczkę, mała ale zobaczył.

witam
karolcia moze do mojego lekarza sie wybierzesz super sprzet ma do bedzina .Jak cos to napisz przesle cii namiary.Dziewczyny u mnie dzisiaj pojawily sie dziwne plamienia koloru kawa z mlekiem .to nie sa plamienia bo na wkladce nic caly dzien nie mialam tylko napapierze.zAha i bardzo boli mnie podbrzusze u mnie to jest 26 dc.
Aha i dziewczynki zrobilam dzisiajn kolejny test i wyszla mi gruba kreska druga.aaaaale teraz to juz sie boje

reklama
Cześć kochane...
Dziękuje wam za wsparcie i nadzieje...
Zaczęłam dużo czytać o mojej sytuacji i wiele nie daje mi spokoju....
Mam jeszcze tydzień....ale...
Opiszę Wam wszytsko może Wasza analiza będzie trochę bardziej obiektywna....
Ostatnią @ miałam 3.10....ale przytulanki podczas których ewentualnie mogłam zafasolkować były 20.10....ale do zapłodnienia musiało dojśc dużo później...pamiętacie, że plamienia miałam prawie w terminie @ czyli 30.10...czyli dopiero się coś tam zaczęło mościć....testy zaczeły mi pokazywać słabe kreseczki po terminie @ ....a taki super wyraźny pokazał się dopiero 7.11 więc nie moga mi liczyć że jestem w 8 tygodniu....skoro owulka była dużo później....16.11 był piekny malutki pęcherzyk...czyli , ze w ciągu tych 2 tygodni powinien być już duży zarodek z serduszkeim....
Nadal mam wszytskie objaw ciąży....przy tamtej wiem dokładnie kiedy się skończyła, bo wszystkie objawy minęły....teraz są...choć może to zasługa duphastonu....
Jak oglądam usg z 5-6 tygodnia to niektóre wyglądają jak to moje.....
Nawet usg Agaty z 7 tc....jest identyczne jak to co ja widziałam na monitorze...
Dziewczyny sama nie wiem.....zaczełam mieć nadzieje...ale tak się boje....

Kurcze...może przeanalizujecie to...i porównacie z Waszymi przypadkami....może powinnam to jeszcze skonsultować...może pójść do mojego starego gina.....

Buziaki

mi gin moil ze nie ma co spieszyc sie z pierwsza wizyta i usg najlepiej w 10tyg zrobic dopiero,ja test zrobilam w 56dniu,bo mialam cykle rozjechane i poszlam dopiero po dwoch meisiacach do gin,i wszystko bylo ok do 20tyg

Do góry