reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

ja sie z lena zgadzam to zalezy do tego czy dzidzi ma byc czy nie... tez tak mysle... i jak tlumacze mezowi bo on chce dluzej czekac niz 3 miesiace czy tam cztery piec.... to mu tlumacze ze jezeli ma byc dobrze to bedzie dobrze nawet po 3 miesiacach a jesli ma byc zle to i po 4 latach bedzie... i taka jest prawda. lekarz moze ocenic nasz stan za pomoca usg wiadomo ze to nie jest tak do konca sprawdzone i na 100% z ejuz mozna moim zdaniem oczywiscie... bo nikt nie wie kiedy organizm caly do konca sie zregeneruje zeby podjac nastepny wysilek. ja tez juz bym chciala miec okres i wiedziec ze wszystko ok... tak sobei policzylam mniej wiecej te 32 dni i mi wyszlo ze 14 grudnia powinnam dostac no ale zobaczymy... obym nie czekala 2 miesiaca jak to mi sie czasem zdarzalo. mam nadzieje ze po ciazy organizm moj bedzie pewniej i normalniej funkcjonowal.

reklama
Witam wszystkie bardzo serdecznie,
jestem mamą 4-latka (prawie), w maju tego roku w 7 tygodniu poroniłam ciążę trojaczą, miałam zabieg, odczekalismy z mężem 3 m-ce i po kolejnych 3 m-cach udało się, w 10dpo beta 35, ale nadzieja trwała krótko, bo słabo rosła po 2 dniach tylko 44, potem 49, dalej bety nie robiłam, popłakałam i czekałam, w tamtym tygodniu w nocy z środy na czwartek miałam silne bóle brzucha, aż bałam sie iśc do łazienki, bo wiedziałam że to koniec marzeń, w czwartek rano zaczęło sie krwawienie, w piątek byłam na usg, maica lekko rozpulchniona, na szczęście miała tylko 3,4mm i w środku nie było skrzepów, obędzie się bez zabiegu, choc tyle dobrego, podobno w tym cyklu mogę się starac, ale martwi mnie jedno - dzisiaj juz nie ma nawet plamień, ale temperatura 37,3, a to 6 dc, czy warto powtórzyc bete, może cos tam jednak zostało, może mi cos doradzicie
pozdrawiam i tulę mocno

Witam dziewczynki,

Miałam straszny sen,że miałam już rodzić a dziecko mi umarło nim je jeszcze zobaczyłam :( no że miałam romans z ginekologiem :/ straszne

A tak wogóle to po łyżeczkowaniu dostałam @ i poszłpam do gin i dał mi tzw. 'zielone świtaełko' zabieg miałam w paź okres dwa tyg temu no i ja bym chciała już od stycznia się starać.... myślicie że to za wcześnie.??? W styczniu po miesiączce czyli od zabiegu byłyby 3@... ja tak bardzo chcę ale nie chcę się opierać tylko na moich pragnieniach, czy ktoras z was szybko tak zaszła w ciążę i czy było wszytsko ok?

Ja zaszłam w ciąze zaraz po 1 @ i wierzę że wszystko będzie ok - mój lekarz wyraził na to zgodę :)

Cześc dziewczyny....

Przywitam się i idę troszkę poogarniać mieszkanie...bo się troszkę zapuściłam...niby w domku siedzę, a nic nie robię, aż mi głupio przed Z, bo przychodzi z pracy i jeszcze sprząta....

Czuje się dobrze...tylko mnie sikanie w nocy męczy....ale przynajmniej dzięki temu wiem, że jest dobrze....przy tamtej ciazy tak nie sikałam często...bo chyba nie powiększało mi się tam wszytsko tak jak trzeba...więc teraz cieszę się z każdej nocnej pobudki...

Pytanie do ciężerówek.....
czy brzuch to ma pobolewać tak jak przy @, bo mnie właśnie tak czasami boli...nie ciągnie, nie kłuje...tylko boli jakbym miała zaraz dostać @....?

Buziaki....

Kaśka, Karola......przytulam Was mocno.....

Kobietka....byłaś u lekarza....to w końcu @?
Pati...co z Twoim testem?
Newfie...dlaczego od nas uciekłaś?
Motyl...ale masz dziewczyne w domu...wymagająca...i dobrze!
Just, She, Kasikz, Aga, Agatka, Anetka,Koti, Aniołki, Wiolka, Lena, Lady...i wszytskie niewymienione pozdrawiam....!:laugh2:

beta witaj, ja nie wiem co ci doradzic niestety :-( mialam inna sytuacje ,moze dziewczyny z tak wczesnymi poronieniami pomoga. mozesz zrobic bete jak chcesz.... moze akurat a jesli chodzi o nastepne staranka to bym poczekala wiecej chyba niz miesiac... nie wiem juz sama .

Beta ja też nie potrafię Ci doradzić, bo moja sytuacja była inna i nie wiem co zrobiłabym na Twoim miejscu. Tak jak napisła Missiiss możesz zrobić jeszcze bete... i oby było po Twojej mysli.

witaj beta, zostan z nami :-) moze przejzyj watek badania po poronieniu, bo moze przyczyna jakas jest i warto zrobic choc podstawowe badania, ginekolodzy lubia zwalac na przypadek a dla mnie tacy lekarze to nie lekarze tylko weterynarze...
koti nie wiem jak przezylas zabieg bez narkozy :-O jestem w szoku... czy w szpitalu gdzie ci go robili pracuje twoj lekarz? bo bardzo go chwalisz i nie wiem czy oni maja takie procedury czy tak lepiej czy co... ja sobie nie wyobrazam zabiegu bez narkozy...
a czemu znowu cie chca polozyc do szpitala??

karolcia, testy narazie sa puste jakies.. pewnie felerne :-D w czwartek lub w piatek zrobie nastepny a jak mi nie wyjda do konca tygodnia i @ nie dostane to pojde na bete bo szkoda mi juz kasy na te testy.. musimy sobie kupic hurtowo na allegro chyba...

wcinam wlasnie sniadanko i pijem kawke :-)

kaska odezwij sie dzis do nas, i powiedz czy ty dalej plamisz? lekarz mowil jak dlugo to moze potrwac??

ja raczej się nie łudzę, że ciąża przetrwała, tylko panicznie boje sie że to pozamacziczna, dlatego tak beta słabo rosła, niby prosiłam lekarza aby obejrzał jajowód, nie wiem skąd u mnie ten lęk, wiem że panikuję, ale ostatnie pół roku było dla mnie bardzo traumatyczne, czasami myslę czy nie odpuścic staranek, ale z drugiej strony ja tak bardzo czekam na to drugie maleństwo, jak w grudniu zeszłego roku zaczęłam staranka to wręcz byłam pewna że w te Święta albo będę miała już maleństwo, albo będę w ciąży, a tu nic, tylko ból

pati pisałas o weterynarzach, hi hi, ja jestem weterynarz

:-) cześc laski, byłam wczoraj u gina ,ale jestem zadowolona z wizyty :-) takie badanie usg mi zrobil jakiego nigdy jeszcze nie mialam, wszystko tak dokładnie zobaczyłam, i wiecie nawet usg 3D mi zrobil,ale super to moje dzieciatko wyglada co prawda jeszcze nie wykształcone i bardziej przypomina jakiegos malego potworka ,ale super :-)

A przezierność karkowa to robi między 12-15 tyg ciązy , wiec jak bede szła do niego na 13tc to wtedy mi zrobi.

Najwazniejsze ,ze serduszko bije i oby biło cały czas :) A i fasolina ma 21,6mm :)

reklama
Witam!

Kasiu, dobrze, że się wyjaśniła przyczyna krwawienia, super, że maluszek ma sie dobrze :-)

Ewela, fajnie, że z wizyty zadowolona jesteś :-)

Ja jakoś weny nie mam do pisania, ale podczytuję co tam u Was słychać ;-)

miłego dnia :-)

Do góry