reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jestem po wizycie. Oczyścilam się w "w całości " tylko betę mam jeszcze podwyższona. Mam przyjść 18 na kontrolę z betę . Tylko w sumie po co ? Pytam się doktora czy zrobić jakieś dodatkowe badania bo to drugie poronienie to mówi że żadnych badań 🤷 nie wiem co mam myśleć . Nie wiem poprostu nie wiem . Faktycznie może nie robić w może coś właśnie powinnam zrobić .. zmienić lekarza .. ? Echh mętlik mam w głowie. Jedynie co mi powiedział to że wstrzymac się 3 miesiące do kolejnych staran .
Mi beta po pierwszym poronieniu spadała dwa miesiące. Ja zrobiłam badania materiału z poronienia, ale przez zanieczyszczony materiał nie udało się ustalić przyczyny. W zamian zrobiono mi badania na trombofilię. Wyszły mi dwie mutacje. Wiele dziewczyn tutaj poleca zrobić też zespół antyfosfolipidowy, ale najlepiej 6 tygodni po poronieniu (jeśli się mylę to poprawcie mnie).

reklama
Po pierwszym poronieniu nic nie wyszło na bad histo(miałam łyżeczkowanie ) .a teraz poronilam samoistnie... ale materiału nie dostarczyłam bo nie zdążyłam... a te badania to ci zrobili w szpitalu ? Na NFZ ? Jak ja mam za wszytko płacić to mnie szlag trafia 😔 wszędzie wizyty płatne jeszcze badania 😔. Chyba do jakiejś kliniki się wybiorę niech mnie pokieruje bo już nie wiem co mam robić. Mam w domu dwie córki może więcej nie mam mieć dzieci ? Mam taki mętlik w głowie . Jeszcze ta dziejszw wizyta nic nie podniosła mnie na duchu . nie podsunął zadnych badań wiem może to wcześnie robić ale po co ja mam przyjść za 2tyg znowu do niego . Żeby pokazać betę że spadła ? Beznadziejnie się czuje

Po pierwszym poronieniu nic nie wyszło na bad histo(miałam łyżeczkowanie ) .a teraz poronilam samoistnie... ale materiału nie dostarczyłam bo nie zdążyłam... a te badania to ci zrobili w szpitalu ? Na NFZ ? Jak ja mam za wszytko płacić to mnie szlag trafia 😔 wszędzie wizyty płatne jeszcze badania 😔. Chyba do jakiejś kliniki się wybiorę niech mnie pokieruje bo już nie wiem co mam robić. Mam w domu dwie córki może więcej nie mam mieć dzieci ? Mam taki mętlik w głowie . Jeszcze ta dziejszw wizyta nic nie podniosła mnie na duchu . nie podsunął zadnych badań wiem może to wcześnie robić ale po co ja mam przyjść za 2tyg znowu do niego . Żeby pokazać betę że spadła ? Beznadziejnie się czuje
Za wszystko płaciłam, za badania i wizyty. Mi badania materiału poleciła moja dr. Ja też badałam betę co 2/3 tygodnie, ale przesyłam jej smsy z wynikami. Trochę to wygląda na naciąganie. Bo dziś już USG Ci zrobił więc za dwa tygodnie znowu USG mimo że wszystko się oczyściło? Może znajdź innego lekarza który rzeczywiście Cię pokieruje.

Za wszystko płaciłam, za badania i wizyty. Mi badania materiału poleciła moja dr. Ja też badałam betę co 2/3 tygodnie, ale przesyłam jej smsy z wynikami. Trochę to wygląda na naciąganie. Bo dziś już USG Ci zrobił więc za dwa tygodnie znowu USG mimo że wszystko się oczyściło? Może znajdź innego lekarza który rzeczywiście Cię pokieruje.
No właśnie. USG zrobił . Mogłabym mu też wysłać SMS że beta spadła . Po co ta kolejna wizyta.. no właśnie też mi to tak wyglads. Kurde tyle czasu do niego chodzę może faktycznie trzeba zmienić lekarza. Mam teraz czas na regenerację i poszukanie jakiegoś specjalisty które może nami się "zaopiekuje"

Jestem po wizycie. Oczyścilam się w "w całości " tylko betę mam jeszcze podwyższona. Mam przyjść 18 na kontrolę z betę . Tylko w sumie po co ? Pytam się doktora czy zrobić jakieś dodatkowe badania bo to drugie poronienie to mówi że żadnych badań 🤷 nie wiem co mam myśleć . Nie wiem poprostu nie wiem . Faktycznie może nie robić w może coś właśnie powinnam zrobić .. zmienić lekarza .. ? Echh mętlik mam w głowie. Jedynie co mi powiedział to że wstrzymac się 3 miesiące do kolejnych staran .
I to jest właśnie podejście lekarzy. Nie badać się. a potem ilość poronień tylko się zwiększa...( u mnie 6)
Tak. Zmienić natychmiast lekarza.
Polecam z całego serca dr Iwonę Janosz na Śląsku(Piekary? Ruda?). Na pomoc dla mnie/nas było już za późno(mój limit wiekowy- który sama sobie wyznaczyłam minął), ale kilku osobom, którym poleciłam dr zaowocowało dzidziusiem:) Serio!
pozdrawiam

Ja bym w pierwszej kolejności zmieniła lekarza. Zrobiła badania, a później jeszcze raz bym próbowała.

Hej dziewczyny 😔 Wracam tu po dłuższym czasie. Powiedzcie mi proszę jak długo czekałyście na okres przy ciąży biochemicznej ? We wtorek miałam betę 33, w czwartek już 25 ...tupie nogami, żeby szybko poszło 😔, żeby już się zaczął nowy cykl 😔
Hej 😘 w czwartek miałam betę 18, w sobotę dostałam okres. Najpierw przez 2 h lekkie plamienia, a potem normalne krwawienie jak na okres. U mnie miesiączka trwa 5 dni, ale wtedy przedłużyła mi się do 7.

Hej 😘 w czwartek miałam betę 18, w sobotę dostałam okres. Najpierw przez 2 h lekkie plamienia, a potem normalne krwawienie jak na okres. U mnie miesiączka trwa 5 dni, ale wtedy przedłużyła mi się do 7.
Czyli jest szansa, że w przyszłym tygodniu się zacznie 🙂 oczywiście w poniedziałek powtórzę betę i umowie się do lekarza na kontrolę za jakieś 3 tygodnie (chyba, że się nie ruszy to wcześniej).
Planujesz starania odrazu ? Ja bardzo bym chciała 🙈

reklama
Hej dziewczyny 😔 Wracam tu po dłuższym czasie. Powiedzcie mi proszę jak długo czekałyście na okres przy ciąży biochemicznej ? We wtorek miałam betę 33, w czwartek już 25 ...tupie nogami, żeby szybko poszło 😔, żeby już się zaczął nowy cykl 😔
w poniedziałek okazało się że spada, wynosiła już tylko 10, odstawiłam proga (rano jeszcze brałam) i w czwartek wieczorem zaczęłam plamić, a wczoraj od rana już poszło na całość.

Do góry