reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Czyli jest szansa, że w przyszłym tygodniu się zacznie 🙂 oczywiście w poniedziałek powtórzę betę i umowie się do lekarza na kontrolę za jakieś 3 tygodnie (chyba, że się nie ruszy to wcześniej).
Planujesz starania odrazu ? Ja bardzo bym chciała 🙈
Akurat ta ciąża, o której pisałam, to przytrafiła mi się w sierpniu, po tym cyklu zaszłam w kolejną, też niedonoszoną. Aktualnie jestem po zabiegu łyżeczkowania, czekam do pierwszej wizyty kontrolnej i na zielone światło od lekarza 😃

reklama
Akurat ta ciąża, o której pisałam, to przytrafiła mi się w sierpniu, po tym cyklu zaszłam w kolejną, też niedonoszoną. Aktualnie jestem po zabiegu łyżeczkowania, czekam do pierwszej wizyty kontrolnej i na zielone światło od lekarza 😃
Trzymam mocno kciuki, żeby szybko się udało 😘 ja miałam ogromne szczęście po poronieniu donosić zdrową ciążę. Teraz jakoś trochę naiwnie jak dziecko stwierdziłam, że musi być dobrze i będę się cieszyć tą ciążą, bo w tej donoszonej cały czas miałam duszę na ramieniu...no cóż 🤷 znów będzie dusza na ramieniu ale oby miała powód, żeby tam siedzieć 🙂

Dwa miesiące temu poroniłam w 7 tygodniu ciąży. teraz znowu sie staramy. Chciałam zapytać cz ciąża po poronieniu jest możliwa bez rzadnych komplikacji? Czytrzeba jakoś specjalnie uwazac? Bardzo pragne dziecka a jednoczesnie troche sie boję, że będę za bardzo sie wszystkim przejmowac i będe się wszystkiego bać.
Ja poroniłam w lipcu po dwóch miesiącach zaczęliśmy starania z myślą że się od razu nie uda no i ...zaszłam . Jestem obecnie w 6tygodnii ciąży i niestety zaczęłam plamić , na wizycie u gin serduszko bije ...dostałam duphaston w dużej dawce ale plamienia nie ustają 😪 może ktos brał duphaston i może powiedzieć po jakim czasie daje to efekty ? A być może macica nie zdążyła się oczyścić w ciągu dwóch cyklów i gdzieś to teraz musi mieć ujście ? 😔 Martwię się , staram się być dobrej myśli ale nie jest to proste .

w poniedziałek okazało się że spada, wynosiła już tylko 10, odstawiłam proga (rano jeszcze brałam) i w czwartek wieczorem zaczęłam plamić, a wczoraj od rana już poszło na całość.
Ja poroniłam w lipcu po dwóch miesiącach zaczęliśmy starania z myślą że się od razu nie uda no i ...zaszłam . Jestem obecnie w 6tygodnii ciąży i niestety zaczęłam plamić , na wizycie u gin serduszko bije ...dostałam duphaston w dużej dawce ale plamienia nie ustają 😪 może ktos brał duphaston i może powiedzieć po jakim czasie daje to efekty ? A być może macica nie zdążyła się oczyścić w ciągu dwóch cyklów i gdzieś to teraz musi mieć ujście ? 😔 Martwię się , staram się być dobrej myśli ale nie jest to proste .

@rr401 U mnie poronienie stwierdzone w 11tc, a zarodek obumarł ok 8tc. Od ok 6tc bralam duphaston.
Kolejna ciąża w 3 cyklu po poronieniu - plamienia pojawiły się ok 5tc, też dostałam duphapston. Od tego momentu co chwila byłam u gina, bo plamienia nie ustawały. W 7tc dostałam krwawienia i skierowanie do szpitala. Na przełomie 7/8tc stwierdzili, że ciąża jest za mała jak na wiek z OM i żeby nie robić sobie nadziei. Po tygodniu kontrola u mojego gina - a na USG wszystko idealnie, zgodnie z OM. Plamienia miałam do ok 16tc.
Kolejna ciąża - plamienia pojawiły się ok 6tc. Trwały do 14tc. Przyjmowałam także duphaston 3x2, nospa forte, magnez

Ja to dopiero jestem na etapie czyszczenia macicy. W piątek dali mi tabletkę i w poniedziałek mam do nich wrócić. Pewnie dadzą drugą tabletkę, bo krew wolno leci. Zarodek że wszystkim odebrał się, gdy miał 7 tygodni. Nie wiadomo dokładnie. Jak miał 6 t i 3 dni biło serduszko, a po 2 tygodniach poleciała ze mnie brązowa krew. W marcu skończę 42 lata. Synek w grudniu skończy 2 latka. Chciałabym, aby miał rodzeństwo, ale nie wiem, czy się uda. Pewnie w styczniu czy w lutym będę mogła się starać, ale czy się uda, tł inna sprawa

@rr401 U mnie poronienie stwierdzone w 11tc, a zarodek obumarł ok 8tc. Od ok 6tc bralam duphaston.
Kolejna ciąża w 3 cyklu po poronieniu - plamienia pojawiły się ok 5tc, też dostałam duphapston. Od tego momentu co chwila byłam u gina, bo plamienia nie ustawały. W 7tc dostałam krwawienia i skierowanie do szpitala. Na przełomie 7/8tc stwierdzili, że ciąża jest za mała jak na wiek z OM i żeby nie robić sobie nadziei. Po tygodniu kontrola u mojego gina - a na USG wszystko idealnie, zgodnie z OM. Plamienia miałam do ok 16tc.
Kolejna ciąża - plamienia pojawiły się ok 6tc. Trwały do 14tc. Przyjmowałam także duphaston 3x2, nospa forte, magnez
Dziękuję za odpowiedź . Również biorę duphaston 3x2 i niestety plamienie przerodziło się w krwawienie a miało być lepiej 😪 staram się być dobrej myśli i czytam te posty , one dodają mi otuchy ☺️

reklama
Do góry