reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

o moim poronieniu to nawet nie opowiadam, bo to była tragedia.. tak w skrócie - lekarz który 5x pytał czy robimy już zabieg beż żadnych wyjaśnień i po zabiegu 0 kontroli, sama musiałam iść zapytać czy już mogę wyjść, czy jakieś l4 dostanę, żadnych zaleceń, wszystko z internetu sobie doczytałam
Czyli Twoje poronienie było już na późniejszym etapie ?

reklama
Dziewczyny mam wyniki z trombofilii, co to oznacza ze mam nieprawidlowe mthfr i pai1?
Ja mam identyczny wynik. Wszystkie 3 heterozygotyczne. U ciebie nie widzę do końca bo jest rozmazane.
U mnie to oznaczało branie podczas starań witamin metylowanych a od pozytywnego testu zastrzyków z heparyny.
To jest po prostu zwiększone ryzyko wystąpienia zakrzepicy w ciąży, po szczepieniu itd.

Cześć dziewczyny. Niestety dołączam po cichu do wątku. W zeszłym tygodniu w środę poroniłam, prawdopodobnie przez stan zapalny który niewiadomo skąd się wziął. Nagle zaczęłam krwawić, kiedy dojechałam na SOR serduszko mojego maleństwa jeszcze biło. Po 4 godzinach niestety było już po wszystkim. To był 10tc. Poprzednia ciąża stracona w 7tc. Przed poronieniami ciąża pozamaciczna. Nie wiem czy mam jeszcze siłę się starać, mam już dwójkę cudownych dzieci w domu, ale mimo wszystko bardzo chcemy mieć jeszcze jedno. Podpowiedzcie, co mogę zrobić żeby lepiej przygotować się do ewentualnej kolejnej ciąży? Teraz brałam progesteron i miałam zastrzyki z neoparinu. Czy odstawienie heparyny mogło doprowadzić do poronienia? Tydzień wcześniej wzięłam ostatni zastrzyk i moja ginka stwierdziła, że to wystarczy. Ściskam Was wszystkie.

reklama
Cześć dziewczyny. Niestety dołączam po cichu do wątku. W zeszłym tygodniu w środę poroniłam, prawdopodobnie przez stan zapalny który niewiadomo skąd się wziął. Nagle zaczęłam krwawić, kiedy dojechałam na SOR serduszko mojego maleństwa jeszcze biło. Po 4 godzinach niestety było już po wszystkim. To był 10tc. Poprzednia ciąża stracona w 7tc. Przed poronieniami ciąża pozamaciczna. Nie wiem czy mam jeszcze siłę się starać, mam już dwójkę cudownych dzieci w domu, ale mimo wszystko bardzo chcemy mieć jeszcze jedno. Podpowiedzcie, co mogę zrobić żeby lepiej przygotować się do ewentualnej kolejnej ciąży? Teraz brałam progesteron i miałam zastrzyki z neoparinu. Czy odstawienie heparyny mogło doprowadzić do poronienia? Tydzień wcześniej wzięłam ostatni zastrzyk i moja ginka stwierdziła, że to wystarczy. Ściskam Was wszystkie.
przykro mi z powodu Twojej straty, być może tak było ale tego się raczej nie dowiesz. Pytania w głowie będą się kłębiły jeszcze długo.. ale trzymam mocno kciuki za powodzenie następnym razem. Wiem co czujesz bo ja jestem 3tyg po.. wcześniej 2 ciąże bez żadnych komplikacji a teraz na testach nieprawidłowe mthfr i pai1, to chyba moje córy są cudami więc nigdy nie należy tracić nadziei

Do góry