reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

o moim poronieniu to nawet nie opowiadam, bo to była tragedia.. tak w skrócie - lekarz który 5x pytał czy robimy już zabieg beż żadnych wyjaśnień i po zabiegu 0 kontroli, sama musiałam iść zapytać czy już mogę wyjść, czy jakieś l4 dostanę, żadnych zaleceń, wszystko z internetu sobie doczytałam
Czyli Twoje poronienie było już na późniejszym etapie ?

reklama
Dziewczyny mam wyniki z trombofilii, co to oznacza ze mam nieprawidlowe mthfr i pai1?
Ja mam identyczny wynik. Wszystkie 3 heterozygotyczne. U ciebie nie widzę do końca bo jest rozmazane.
U mnie to oznaczało branie podczas starań witamin metylowanych a od pozytywnego testu zastrzyków z heparyny.
To jest po prostu zwiększone ryzyko wystąpienia zakrzepicy w ciąży, po szczepieniu itd.

Cześć dziewczyny. Niestety dołączam po cichu do wątku. W zeszłym tygodniu w środę poroniłam, prawdopodobnie przez stan zapalny który niewiadomo skąd się wziął. Nagle zaczęłam krwawić, kiedy dojechałam na SOR serduszko mojego maleństwa jeszcze biło. Po 4 godzinach niestety było już po wszystkim. To był 10tc. Poprzednia ciąża stracona w 7tc. Przed poronieniami ciąża pozamaciczna. Nie wiem czy mam jeszcze siłę się starać, mam już dwójkę cudownych dzieci w domu, ale mimo wszystko bardzo chcemy mieć jeszcze jedno. Podpowiedzcie, co mogę zrobić żeby lepiej przygotować się do ewentualnej kolejnej ciąży? Teraz brałam progesteron i miałam zastrzyki z neoparinu. Czy odstawienie heparyny mogło doprowadzić do poronienia? Tydzień wcześniej wzięłam ostatni zastrzyk i moja ginka stwierdziła, że to wystarczy. Ściskam Was wszystkie.

reklama
Cześć dziewczyny. Niestety dołączam po cichu do wątku. W zeszłym tygodniu w środę poroniłam, prawdopodobnie przez stan zapalny który niewiadomo skąd się wziął. Nagle zaczęłam krwawić, kiedy dojechałam na SOR serduszko mojego maleństwa jeszcze biło. Po 4 godzinach niestety było już po wszystkim. To był 10tc. Poprzednia ciąża stracona w 7tc. Przed poronieniami ciąża pozamaciczna. Nie wiem czy mam jeszcze siłę się starać, mam już dwójkę cudownych dzieci w domu, ale mimo wszystko bardzo chcemy mieć jeszcze jedno. Podpowiedzcie, co mogę zrobić żeby lepiej przygotować się do ewentualnej kolejnej ciąży? Teraz brałam progesteron i miałam zastrzyki z neoparinu. Czy odstawienie heparyny mogło doprowadzić do poronienia? Tydzień wcześniej wzięłam ostatni zastrzyk i moja ginka stwierdziła, że to wystarczy. Ściskam Was wszystkie.
przykro mi z powodu Twojej straty, być może tak było ale tego się raczej nie dowiesz. Pytania w głowie będą się kłębiły jeszcze długo.. ale trzymam mocno kciuki za powodzenie następnym razem. Wiem co czujesz bo ja jestem 3tyg po.. wcześniej 2 ciąże bez żadnych komplikacji a teraz na testach nieprawidłowe mthfr i pai1, to chyba moje córy są cudami więc nigdy nie należy tracić nadziei

Do góry