reklama
MarMar1
Początkująca w BB
homocysteina w lipcu 7,3 teraz 7,8. Jeszcze w normie. Dzięki spróbuje z innymi supłami z sama aktywna forma@MarMar1 Prenatal Uno zawiera obie formy kwasu foliowego. Być może tego zwykłego wogóle nie możesz brać. Ale to trzeba testować na sobie. Jednym kobietom pasuje "mieszanka", inne źle reagują. Być może potrzebujesz także brać metylowaną wit. B12.
MarMar1
Początkująca w BB
suplami*homocysteina w lipcu 7,3 teraz 7,8. Jeszcze w normie. Dzięki spróbuje z innymi supłami z sama aktywna forma
marsi89
Fanka BB :)
ja też go brałam podczas starań i na początku ciąży bo potem po 13 tyg. I podczas karmienia bierze się Duo.biorę wit. I czekam na wynik homocysteiny właśnie. Tez Mi się wydaje ze jest coś nie tak z przyswajaniem.. biorę prenatal uno. To chyba ten dobry metylowany kwas.. :/
Po 3 miesiqcach brania homocysteina z 8.2 spadła mi na 4.7
MarMar1
Początkująca w BB
sprawdzę ten kwas może jeszcze za jakieś półtora tyg. i na razie nie będę nic zmieniać. Może to chwilowy skok był po zmianie po prostu. Najwyżej ten cykl odpuścimy i poczekam aż sie wyreguluje wszystkoja też go brałam podczas starań i na początku ciąży bo potem po 13 tyg. I podczas karmienia bierze się Duo.
Po 3 miesiqcach brania homocysteina z 8.2 spadła mi na 4.7
Ann2907
Hej dziewczyny, powiedzcie mi plis jak to było u was ze staraniami po poronieniu mając łyżeczkowanie. U mnie sytuacja wyglada tak: w szpitalu powiedzieli mi ze po pierwszym okresie mam iść na kontrole wraz z wynikami histopat. Okres dostałam, poszłam do kontroli (jeszcze bez wyniku bo go nie było), lekrzarz stwierdził, ze na usg wszystko b. ładnie wyglada, trzeba poczekać ma wyniki i ze staraniami poczekać 3 miesiące, tak tez wyczytałam, ze zalecane jest by czekać te 3msc. Później poszłam skonsultować wynik badania jak już go otrzymałam, ale u innego lekarza. Stwierdził, ze wyniki git, nie ma stanów zapalnych wiec jak i na usg wszystko w porządku to można się starać, te 3 miesiące to dawne szkoły. Wiec teraz mam pytanie do was, kiedy wróciliście do starań? Jestem po 2 okresie i zastanawiam się czy wznowić starania czy jednak poczekać jeszcze ten jeden miesiąc…
Kinga1013
ja miałam łyżeczkowanie 19 lipca, 2 tyg po byłam na kontroli z wynikami histopat, miałam robione usg i lekarz powiedział, że ładnie się oczyściło, że za 3-4 tyg będę miała miesiączkę i że po drugiej miesiączce możemy się znowu starać, tyle, że porobiłam trochę badań i u mnie wyszły mutacje mthfr(co wg PTG nie jest żadnym wskazaniem do leków w ciąży) i pai 1 homozygotyczne więc przez to będę miała włączoną heparynę w ciąży oczywiście pełnopłatną, ale też nie wiem czemu gin powiedział, że dopiero od 7 tyg ciążyHej dziewczyny, powiedzcie mi plis jak to było u was ze staraniami po poronieniu mając łyżeczkowanie. U mnie sytuacja wyglada tak: w szpitalu powiedzieli mi ze po pierwszym okresie mam iść na kontrole wraz z wynikami histopat. Okres dostałam, poszłam do kontroli (jeszcze bez wyniku bo go nie było), lekrzarz stwierdził, ze na usg wszystko b. ładnie wyglada, trzeba poczekać ma wyniki i ze staraniami poczekać 3 miesiące, tak tez wyczytałam, ze zalecane jest by czekać te 3msc. Później poszłam skonsultować wynik badania jak już go otrzymałam, ale u innego lekarza. Stwierdził, ze wyniki git, nie ma stanów zapalnych wiec jak i na usg wszystko w porządku to można się starać, te 3 miesiące to dawne szkoły. Wiec teraz mam pytanie do was, kiedy wróciliście do starań? Jestem po 2 okresie i zastanawiam się czy wznowić starania czy jednak poczekać jeszcze ten jeden miesiąc…
ewm
Ja w wyniku histopatologicznym miałam podejrzenie zaśniadu więc czekaliśmy aż beta całkowicie spadnie ale ginekolog mówiła że teraz stanowisko się zmieniło i jeżeli wynik histopatologiczny jest ok i USG też jest w porządku to jak najbardziej można się starać po pierwszej miesiączce.Hej dziewczyny, powiedzcie mi plis jak to było u was ze staraniami po poronieniu mając łyżeczkowanie. U mnie sytuacja wyglada tak: w szpitalu powiedzieli mi ze po pierwszym okresie mam iść na kontrole wraz z wynikami histopat. Okres dostałam, poszłam do kontroli (jeszcze bez wyniku bo go nie było), lekrzarz stwierdził, ze na usg wszystko b. ładnie wyglada, trzeba poczekać ma wyniki i ze staraniami poczekać 3 miesiące, tak tez wyczytałam, ze zalecane jest by czekać te 3msc. Później poszłam skonsultować wynik badania jak już go otrzymałam, ale u innego lekarza. Stwierdził, ze wyniki git, nie ma stanów zapalnych wiec jak i na usg wszystko w porządku to można się starać, te 3 miesiące to dawne szkoły. Wiec teraz mam pytanie do was, kiedy wróciliście do starań? Jestem po 2 okresie i zastanawiam się czy wznowić starania czy jednak poczekać jeszcze ten jeden miesiąc…
Powodzenia
reklama
ewm
Ja miałam pełnopłatną od samego początku. Byłam u ginekologa 4+0, jak zobaczył pęcherzyk ciążowy to od razu mi przepisał. niektóre dziewczyny dostają od razu po pojawieniu się cienia na teście.ja miałam łyżeczkowanie 19 lipca, 2 tyg po byłam na kontroli z wynikami histopat, miałam robione usg i lekarz powiedział, że ładnie się oczyściło, że za 3-4 tyg będę miała miesiączkę i że po drugiej miesiączce możemy się znowu starać, tyle, że porobiłam trochę badań i u mnie wyszły mutacje mthfr(co wg PTG nie jest żadnym wskazaniem do leków w ciąży) i pai 1 homozygotyczne więc przez to będę miała włączoną heparynę w ciąży oczywiście pełnopłatną, ale też nie wiem czemu gin powiedział, że dopiero od 7 tyg ciąży