reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Kawę piłam normalną 😉 a te 0,0%nie zawsze są takie 0, więc trzeba dobrze czytać skład. Ja nie piłam bo mi po prostu nie smakowały. I to sam cukier właściwie. W sylwestra miałam cin cin 0% i bym taki oo 😛
Zero procent w praktyce zawiera mniej niż 0.5 procent alkoholu bodajże - tyle co nic. I uważa się je za bezpieczne. Ale trzeba uważać bo część piw smakowych ma 0,5 lub nawet więcej.

Dziewczyny zostalo mi kilka nieruszonych opakowań neoparin 0,4 po ciąży. Gdzie je mogę oddać? Może ktoś z was potrzebuje ? Oddam za darmo😊 w ciąży i tak nic za nie nie placilam a wiem że niektóre muszą brać już przed a chyba nie jest to refundowane.

Ciężko..
Psychicznie to ja ostatnio siadam. Nie umiem podjąć decyzji co do amniopunkcji, u kogo i gdzie i jeszcze mam łożysko z przodu więc w głowie mam same czarne scenariusze.. Jest źle.
To co miało być oczywiste paraliżuje mnie i stoję w miejscu.

W brzuchu córeczka !-wynik nifty prawidłowy ❤️ USG znowu bardzo ładne.
Mam też cukrzycę (chociaż ja uważam inaczej :)) więc ta ciąża ora mnie z każdej strony.
Najbardziej psychicznie bo samopoczucie coraz lepsze.
Ale jestem tak umęczona tymi natrętnymi myślami,że ja już nie wiem jak funkcjonować .Taka prawda.
Sorry za post..

Ciężko..
Psychicznie to ja ostatnio siadam. Nie umiem podjąć decyzji co do amniopunkcji, u kogo i gdzie i jeszcze mam łożysko z przodu więc w głowie mam same czarne scenariusze.. Jest źle.
To co miało być oczywiste paraliżuje mnie i stoję w miejscu.

W brzuchu córeczka !-wynik nifty prawidłowy ❤️ USG znowu bardzo ładne.
Mam też cukrzycę (chociaż ja uważam inaczej :)) więc ta ciąża ora mnie z każdej strony.
Najbardziej psychicznie bo samopoczucie coraz lepsze.
Ale jestem tak umęczona tymi natrętnymi myślami,że ja już nie wiem jak funkcjonować .Taka prawda.
Sorry za post..
Wcale Ci się nie dziwię, bo sama bym miała problem z podjęciem decyzji. Nie jest to łatwe i nie ma na to rady niestety. A jak kogoś zapytasz o zdanie, to 10 różnych odpowiedzi, które jeszcze bardziej nie pomagają, bo mętlik w głowie jeszcze większy. Ech... Dlatego, jak ktoś mi mówi, że ciąża, to cudowny czas, to mam ochotę wyjść. Wiadomo, że są różne przypadki, ale np. samo ruszanie dziecka nie jest czasami cudowne 😅
Gratulację córeczki i cieszę się, że NIFTY wyszło prawidłowo! Super 😊
A co do stanu psychicznego, to może warto skorzystać z psychologa? Czasami wystarczy 1 wizyta 😉

U mnie niestety nie najlepiej ☹️
Badania prenatalne wyszły tragicznie obrzek płodu plus wada serduszka. Miałam robiony zabieg biopsji kosmówki, który wykazał wadę genetyczna 😭 We wtorek na wizycie kontrolnej okazało się, że serduszko mojego synka już nie bije. W środę miałam wywoływany poród.

reklama
U mnie niestety nie najlepiej ☹️
Badania prenatalne wyszły tragicznie obrzek płodu plus wada serduszka. Miałam robiony zabieg biopsji kosmówki, który wykazał wadę genetyczna 😭 We wtorek na wizycie kontrolnej okazało się, że serduszko mojego synka już nie bije. W środę miałam wywoływany poród.
Jeny, tak bardzo mi przykro! Trzymałam kciuki od poczatku za Was, a teraz jak to przeczytałam, to płakać mi się chce 😔😔 Wierzę jednak, że w końcu będzie dobrze. Trzymaj się!

Do góry