reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@FiMi bardzo mi przykro, że Cię to spotkało. Straszne, że musisz przez to przechodzić 😔 Najważniejsze, że masz wsparcie w mężu, a to bardzo ważne by mieć je od bliskich osób. Teraz będzie Ci ciężko, ale czas leczy rany. Sama wiem to po sobie. Trzymaj się! 😊 Jeżeli chodzi o heparynę, to ja będę ją miała wdrożoną ze względu na mutacje genetyczne. Mam czynnik VR2 hetero i Pai 1 homo, a z tego, co mi wiadomo, to ma to związek z krzepliwością i zagnieżdżeniem. @marsi89 super wieści! Nie odbieraj tego w ten sposób, jest to troska. I takiego lekarza, to ze świecą szukać.

Ostatnia edycja:
reklama
A tamta ciąża skończyła się szczęśliwie? I czy w tej jak masz krwiak to czy lekarz kazał Ci leżeć i powiedział że jest jakieś ryzyko? Bije się z myślami, dlaczego mój nie kazał leżeć i kazał się nie martwić bo niby zagrożenia nie było, a krwiak miał 4cm na 0.8cm.. nie da mi to chyba spokoju.
Tak, z tamtej ciąży mam juz przedszkolaka. Wtedy na początku lekarze mówili, że nie muszę leżeć, ale co tydzień dostawałam nowego krwawienia i tworzył się nowy krwiak/powiększał stary, więc w końcu wylądowałam w szpitalu na 2 tyg leżenia (w szpitalu na łóżku też miałam krwaiwenie i krwiak zrobił się wielgachny, więc skuteczność tej metody średnia). Teraz jak się zrobił krwiak jakoś w 8tc, to lekarz kazał mi leżeć tydzień a potem już nie, nawet l4 nie wypisuje.

@aspekt a czy nadkrzepliwośc u Ciebie objawiała się już w podstawowych badaniach (INR, czas/wskaźnik protrombinowy, APTT) czy dopiero po dokładniejszej diagnostyce się o tym dowiedziałaś? Pytam, bo chciałabym wziąć możliwie jak najwięcej rzeczy pod uwagę, a nie wiem czy w ogóle iść z diagnozą w tę stronę, skoro powyższe badania i morfologię mam w normie

Dziewczyny wracam od gina. Jestem w ciąży. Wszystko jest ok ja ten moment. Dostałam neoparin bez acardu póki co i mam przyjść za 3 tyg. I wtedy będziemy książeczkę ciąży zakładać. Myślałam że się uspokoję po wizycie ale mój lekarz obchodził się ze mną jak z jajkiem i jeszcze z tekstem że jakby jakieś plamienie czy coś było to mam dzwonić o każdej porze. I tak mi to jakoś popsuło humor jakby on zakładał że coś nie tak będzie
Super, trzymam kciuki!!! 🤞🥰

Napewno nie jest za stary. Ponoć facet nigdy nie jest i nawet mam dowód za płotem 🙊 mój sąsiad spłodził zdrowego syna przed 70tką (niestety jak ktoś ich nie zna to myśli, że to jego dziadek 🙈) sąsiadka była też grubo po 40stce i plotki mówią, że złapała go za pierwszym razem 😂 długa historia ale na tą chwilę jak sobie przypomniałam to poprawiła mi humor 🤣 mówią, że wiek odgrywa rolę ale znam naprawdę dużo osób w takim wieku co już nie powinni mieć dzieci a jednak im się jeszcze trafiły 😊 i wiem, że Twój mąż napewno nie ma 70ciu lat więc śmiało możesz go pocieszyć 😁
To siedzi mu w głowie. Mowi, że dopiero w wieku 60 lat będzie miał względnie odcjowane dzieci i że juz z życia nie skorzysta... a szkoda gadać ;-)

To siedzi mu w głowie. Mowi, że dopiero w wieku 60 lat będzie miał względnie odcjowane dzieci i że juz z życia nie skorzysta... a szkoda gadać ;-)
Mój mąż jest ode mnie 12 lat starszy ma 41, a staramy się dopiero o pierwsze, a totalnie na tyle nie wygląda i na tyle się nie czuję. Wiek, to tylko liczba 😉

Mój mąż jest ode mnie 12 lat starszy ma 41, a staramy się dopiero o pierwsze, a totalnie na tyle nie wygląda i na tyle się nie czuję. Wiek, to tylko liczba 😉
Mój tyle samo, a nastawienie do życia jakby był połowę młodszy i nieśmiertelny :) ja panikuję, że mam już 25 i z roku na rok pewnie będzie coraz trudniej o ciążę, a on pyta czym ja się martwię skoro jesteśmy przecież młodzi i mamy jeszcze tyyyyle czasu

reklama
Do góry