reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

AST 24 U/l 5 - 34

ALT 37 U/l 0 - 55

Bilirubina całkowita 0,30 mg/dl 0.3 - 1.2

Fosfataza zasadowa 51 U/l 40 - 150

GGTP 10 U/l 9 - 36

Fibrynogen 358,79 mg/dl 180 - 350

D-dimer 0,25 µg/ml 0 - 0.5

INR 1,00 0.9 - 1.3

Wskaźnik protrombiny 102 % 70 - 120

Czas protrombinowy 11,4 sek 0.4 - 13

APTT 29,54 sek 25.3 - 33.8

reklama
Oooj bardzo dużo. Wiem, że nie robiłas przed miesiączką, ale jednocześnie krótko po poronieniu - pani dr zinterpretuje, ale moim zdaniem to jest realne ryzyko.

Gdzie wyniki?
Dzięki wielkie. Czekam w takim razie jeszcze na kiry, ale w takim razie nie wiem czy nie odpuścić na zawsze

AST 24 U/l 5 - 34

ALT 37 U/l 0 - 55

Bilirubina całkowita 0,30 mg/dl 0.3 - 1.2

Fosfataza zasadowa 51 U/l 40 - 150

GGTP 10 U/l 9 - 36

Fibrynogen 358,79 mg/dl 180 - 350

D-dimer 0,25 µg/ml 0 - 0.5

INR 1,00 0.9 - 1.3

Wskaźnik protrombiny 102 % 70 - 120

Czas protrombinowy 11,4 sek 0.4 - 13

APTT 29,54 sek 25.3 - 33.8
Ile bierzesz już heparynę? A jakie nasz płytki krwi w morfologii?

Ile bierzesz już heparynę? A jakie nasz płytki krwi w morfologii?
Płytki 262 ,nawet ciut więcej niż ostatnio. A norma jest 150-400.
Heparynę biorę od 3 lutego (0,4%).
Te wyniki jakoś nie różnią się od moich "normalnych".
Fibrynogen nieznacznie podwyższony ale w ciąży to chyba nic niezwykłego.Aczkolwiek nie wiem jak to się ma do heparyny.

I jakieś ogólnie te wyniki w porządku jak na mój obecny stan tzn. trochę chora.

Płytki 262 ,nawet ciut więcej niż ostatnio. A norma jest 150-400.
Heparynę biorę od 3 lutego (0,4%).
Te wyniki jakoś nie różnią się od moich "normalnych".
Fibrynogen nieznacznie podwyższony ale w ciąży to chyba nic niezwykłego.Aczkolwiek nie wiem jak to się ma do heparyny.

I jakieś ogólnie te wyniki w porządku jak na mój obecny stan tzn. trochę chora.
Nie znam się na niuansach, chyba nic nie jest alarmujące. Czy myślisz że Twój gin będzie umiał odczytać te wyniki, czy raczej gdzieś Cię wyśle?

Nie znam się na niuansach, chyba nic nie jest alarmujące. Czy myślisz że Twój gin będzie umiał odczytać te wyniki, czy raczej gdzieś Cię wyśle?
Mam nadzieję, że tak.Prowadzi ciąże na heparynie i w sumie całym zestawie to powinna coś ogarniać.
Ale to będzie dopiero moja druga wizyta także ciężko stwierdzić.
Swojemu na miejscu w razie potrzeby pewnie też mogę pokazać.
Dzięki :)

reklama
Zobaczymy, powoli tego się robi dosyć dużo. Dzięki za pomoc, będę informować :)
Trochę rozumiem Twoje odczucia. Ja też gdzieś odczuwam jakąś granicę - nie czuję postawy "za wszelką cenę". Ale Ty w ogóle nie masz dzieci? Myślę, że z biegiem czasu i wraz z poznawaniem wroga, będziesz widziała mocniejsze światło nadziei i będzie Cię ono przyciągać. Bo teraz to tak naprawdę masz prawo ryczeć z doświadczonego rozczarowania - trudno wmawiać sobie, że następnym razem będzie słodko.

Do góry