reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam. Ja dziś byłam na kontroli ,,, ehhh szkoda gadać

. Nie wiadomo czy nie będę miała robionej histeroskopii bo jestem źle wyczyszczona po szpitalu.
A jeżeli do niedzieli moje plamienia nie ustaną to w poniedziałek mam się zgłosić na wizytę i ustalimy jakiś termin.
Starania chwilowo też wstrzymane do odwołania bo coś mu się macica nie podoba bo się nie obkurcza
...
U mnie zawsze jak się wali to wszystko

W dalszym ciągu mam leżeć i zero jakiegokolwiek wysiłku , nawet krótkie spacery zostały chwilowo wykluczone z mojego grafiku :(

Normalnie bosko tylko siąść i ryczeć
Miałam taka sytuacje po pierwszy poronieniu, tez nie byłam dobrze wyczyszczona i z racji niskiej bety czekaliśmy na miesiączkę, jednocześnie co tydzień kontrolując usg jak wyglada sytuacja. Byłam tym załamana i przerażona. Ostatecznie skończyło się na histeroskopii - histeroskopia jest zabiegiem mało inwazyjnym - robi się ja miedzy miesiączkami i nie zaburza cyklu. Ja zawsze szukam plusów kiepskiej sytuacji i w tym przypadku jest to dokładny opis macicy i wiem ze po pierwszym lyzeczkowaniu nie ma żadnych zrostów.

reklama
Chyba odkryłam przyczynę swoich poronień. Nie jest dobrze. Badanie Allo MLR wykazało ze nie mam przeciwciał blokujących (hamowanie 0%). Jestem załamana. Czy to oznacza ze nie mam szans na ciąże? Ze zamorduje każde swoje dziecko?

Powiedz mi czy będę w stanie histeroskopie załatwić na NFZ ??? Bo ja mam lekarza prywatnie w klinice i kiedyś jak miałam wycinanego polipa to też miałam zabieg u nich i ok 1500 zł to kosztuje.
Miałam taka sytuacje po pierwszy poronieniu, tez nie byłam dobrze wyczyszczona i z racji niskiej bety czekaliśmy na miesiączkę, jednocześnie co tydzień kontrolując usg jak wyglada sytuacja. Byłam tym załamana i przerażona. Ostatecznie skończyło się na histeroskopii - histeroskopia jest zabiegiem mało inwazyjnym - robi się ja miedzy miesiączkami i nie zaburza cyklu. Ja zawsze szukam plusów kiepskiej sytuacji i w tym przypadku jest to dokładny opis macicy i wiem ze po pierwszym lyzeczkowaniu nie ma żadnych zrostów.

Dziewczyny może wy co będziecie wiedziały lub macie wizytę u lekarza i będziecie w stanie delikatnie podpytać bo ja dziś zapomniałam.
Kiedy najwcześniej po poronieniu można się zaszczepić na Covid.
Interesuje mnie J&J żeby nie bawić się w dawki .

Powiedz mi czy będę w stanie histeroskopie załatwić na NFZ ??? Bo ja mam lekarza prywatnie w klinice i kiedyś jak miałam wycinanego polipa to też miałam zabieg u nich i ok 1500 zł to kosztuje.
Ja dostałam od prywatnego lekarza normlanie skierowanie do szpitala i zrobili mi w szpitalu na NFZ. Histeroskopie operacyjna prywatnie wycenili mi na ponad 4 tys z uwagi miedzy innymi na znieczulenie ogólne. Pierwotnie chciałam żeby mi ja zrobił mój ginekolog ale jak usłyszałam 4 tys to się od razu przeprosiłam z publiczna służba zdrowia :)

Ja miałam histeroskopie na NFZ i to ze skierowaniem od ginekologa prywatnego. Tylko że ja ze względu na polipy macicy ale myślę że to nie ma znaczenia.
Cześć :)
Dziewczyny czy któraś z Was robiła badanie PAI1 ??
Ja robiłam. I tak mi wynik napisali że dwóch lekarzy powiedziało że nie rozumie . Dopiero immunolog jakoś to odczytał i stwierdził że jest ok

@Euforia0204 ja zrobiłam test dzień przed @ , wyszedł pozytywny więc od razu dzownilam do mojej gin i jeszcze tego samego dnia miałam heparynę. Ale ja byłam z nią tak umówiona, nie wymagała ode mnie bety. Więc myślę że wszystko zależy od lekarza.

reklama
@Euforia0204 ja zrobiłam test dzień przed @ , wyszedł pozytywny więc od razu dzownilam do mojej gin i jeszcze tego samego dnia miałam heparynę. Ale ja byłam z nią tak umówiona, nie wymagała ode mnie bety. Więc myślę że wszystko zależy od lekarza.
też tak jestem umówiona! jutro zrobię rano test w 9dpo. brzuch mnie nie boli tak jak za każdym razem kiedy byłam w ciąży, ale ewidentnie mi mdło. do tego stopnia, że w nocy się budziłam. ale może to być też zatrucie. obserwuje też swój wykres temperatur i na razie cały czas temperatura rośnie.
Nie nastawiam się, tylko po ostatnim biochemie mam wrażenie, że trzeba szybko działać w naszych przypadkach :(

Do góry