reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Masz heterozygotyczny polimorfizm. Wielu lekarzy uważa, że to jest bez znaczenia. Ja mam homozygotyczny i 3 dzieci bez leków. Ale Twój wynik to od biedy podstawą do skierowania do hematologa i zrobienia dokładniejszych wyników. Nie mówiąc już o tych Twoich przeciwciałach dodatnich. A masz już wyniki przeciwciał na beta 2 glikoproteine?

@Aurorra Jak poczytasz babyboom to zobaczysz, że są mamy, które miały allo 0 a teraz mają dzieci, nawet dwoje. To mogą być, wyrzeczenia, może być walka o ciążę, na pewno jest pod górkę, ale jest nadzieja, że organizm zaskoczy. Pomyśl, ile kobiet nie robi tego badania i nieswiadomoe mają wiele poronien, tracą lata na szukanie przyczyny. Ty już jesteś "do przodu", mimo że wyobrazam sobie, jak Cię to ugodziło i zdołowało.
Mam wyniki, wyszły ujemne, czekam jeszcze na resztę mutacją zobaczymy co wyjdzie ;)

reklama
Dziewczyny może wy co będziecie wiedziały lub macie wizytę u lekarza i będziecie w stanie delikatnie podpytać bo ja dziś zapomniałam.
Kiedy najwcześniej po poronieniu można się zaszczepić na Covid.
Interesuje mnie J&J żeby nie bawić się w dawki .
Zaraz można. Pierwsze słyszę żeby nie można było albo żeby jakiś odstep musiał być Już nawet szczepią kobiety w ciąży i wszystko jest ok więc pewnie już możesz. Tak samo jak możesz się zaszczepić i następnego dnia już zaczynać starać. Ale J&J chcesz się szczepić ? One są ponoć słabo skuteczne
Tez mnie to interesuje. Tyle, ze ja jeszcze zęba mam do wyrwania wiec pewnie i tak ze 2 tyg bede musiala odczekać po.
Ja miałam 2 tyg. Po poronieniu rwanego zęba i kilka dni po rwaniu miałam szczepienie przeciw covid. I wszystko było ok. Ani nie pomyślałam żeby kogoś pytac czy można. spytałam po fakcie i lekarz powiedział że nie ma przeciwwskazań

Dziewczyny podziwiam, że wiecie jak interpretować wyniki tych wszystkich badań🙂 ja zrobiłam.pakiet z test.dna, czekam na wyniki i już wiem gdzie najpierw się zglosić😉

@Czikunia ja miałam podobny wynik na zespół antyfosfolipidowy, mój gin stwierdził, że to już jest aps i wskazanie do heparyny. Niby powinno się powtórzyć badanie chyba po 12 tyg i sprawdzić, ale ja już tego nie robiłam. Wyniki miałam takie świeżo po poronieniu więc lekarz uznał, że niezbędna będzie heparyna i acard.

Dziewczyny, któras robiła badanie na celiakie? Bo zastanawiam się czy zrobić z krwi genetyczne HLA czy tylko przeciwciała igg i igm? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

@Czikunia ja miałam podobny wynik na zespół antyfosfolipidowy, mój gin stwierdził, że to już jest aps i wskazanie do heparyny. Niby powinno się powtórzyć badanie chyba po 12 tyg i sprawdzić, ale ja już tego nie robiłam. Wyniki miałam takie świeżo po poronieniu więc lekarz uznał, że niezbędna będzie heparyna i acard.
Ja mam wizytę u mojego lekarza dopiero 15 grudnia bo nie wiem kiedy dostanę pierwszej miesiączki po poronieniu. A byłaś w ciazy na tych lekach ?

reklama
Do góry