reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Masz heterozygotyczny polimorfizm. Wielu lekarzy uważa, że to jest bez znaczenia. Ja mam homozygotyczny i 3 dzieci bez leków. Ale Twój wynik to od biedy podstawą do skierowania do hematologa i zrobienia dokładniejszych wyników. Nie mówiąc już o tych Twoich przeciwciałach dodatnich. A masz już wyniki przeciwciał na beta 2 glikoproteine?

@Aurorra Jak poczytasz babyboom to zobaczysz, że są mamy, które miały allo 0 a teraz mają dzieci, nawet dwoje. To mogą być, wyrzeczenia, może być walka o ciążę, na pewno jest pod górkę, ale jest nadzieja, że organizm zaskoczy. Pomyśl, ile kobiet nie robi tego badania i nieswiadomoe mają wiele poronien, tracą lata na szukanie przyczyny. Ty już jesteś "do przodu", mimo że wyobrazam sobie, jak Cię to ugodziło i zdołowało.
Mam wyniki, wyszły ujemne, czekam jeszcze na resztę mutacją zobaczymy co wyjdzie ;)

reklama
Dziewczyny może wy co będziecie wiedziały lub macie wizytę u lekarza i będziecie w stanie delikatnie podpytać bo ja dziś zapomniałam.
Kiedy najwcześniej po poronieniu można się zaszczepić na Covid.
Interesuje mnie J&J żeby nie bawić się w dawki .
Zaraz można. Pierwsze słyszę żeby nie można było albo żeby jakiś odstep musiał być Już nawet szczepią kobiety w ciąży i wszystko jest ok więc pewnie już możesz. Tak samo jak możesz się zaszczepić i następnego dnia już zaczynać starać. Ale J&J chcesz się szczepić ? One są ponoć słabo skuteczne
Tez mnie to interesuje. Tyle, ze ja jeszcze zęba mam do wyrwania wiec pewnie i tak ze 2 tyg bede musiala odczekać po.
Ja miałam 2 tyg. Po poronieniu rwanego zęba i kilka dni po rwaniu miałam szczepienie przeciw covid. I wszystko było ok. Ani nie pomyślałam żeby kogoś pytac czy można. spytałam po fakcie i lekarz powiedział że nie ma przeciwwskazań

Dziewczyny podziwiam, że wiecie jak interpretować wyniki tych wszystkich badań🙂 ja zrobiłam.pakiet z test.dna, czekam na wyniki i już wiem gdzie najpierw się zglosić😉

@Czikunia ja miałam podobny wynik na zespół antyfosfolipidowy, mój gin stwierdził, że to już jest aps i wskazanie do heparyny. Niby powinno się powtórzyć badanie chyba po 12 tyg i sprawdzić, ale ja już tego nie robiłam. Wyniki miałam takie świeżo po poronieniu więc lekarz uznał, że niezbędna będzie heparyna i acard.

Dziewczyny, któras robiła badanie na celiakie? Bo zastanawiam się czy zrobić z krwi genetyczne HLA czy tylko przeciwciała igg i igm? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

@Czikunia ja miałam podobny wynik na zespół antyfosfolipidowy, mój gin stwierdził, że to już jest aps i wskazanie do heparyny. Niby powinno się powtórzyć badanie chyba po 12 tyg i sprawdzić, ale ja już tego nie robiłam. Wyniki miałam takie świeżo po poronieniu więc lekarz uznał, że niezbędna będzie heparyna i acard.
Ja mam wizytę u mojego lekarza dopiero 15 grudnia bo nie wiem kiedy dostanę pierwszej miesiączki po poronieniu. A byłaś w ciazy na tych lekach ?

reklama
Do góry