reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

też tak jestem umówiona! jutro zrobię rano test w 9dpo. brzuch mnie nie boli tak jak za każdym razem kiedy byłam w ciąży, ale ewidentnie mi mdło. do tego stopnia, że w nocy się budziłam. ale może to być też zatrucie. obserwuje też swój wykres temperatur i na razie cały czas temperatura rośnie.
Nie nastawiam się, tylko po ostatnim biochemie mam wrażenie, że trzeba szybko działać w naszych przypadkach :(
Pewnie im wcześniej wykryjesz tym lepiej ale wydaje mi się że na test może być za wcześnie. Ale zawsze możesz spróbować.

reklama
Chyba odkryłam przyczynę swoich poronień. Nie jest dobrze. Badanie Allo MLR wykazało ze nie mam przeciwciał blokujących (hamowanie 0%). Jestem załamana. Czy to oznacza ze nie mam szans na ciąże? Ze zamorduje każde swoje dziecko?
Napisz w wątku o leczeniu immunologicznym, poszukaj tam też wyszukiwarka hasla "allo". Masz lekarza immunologa?

Ja miałam histeroskopie na NFZ i to ze skierowaniem od ginekologa prywatnego. Tylko że ja ze względu na polipy macicy ale myślę że to nie ma znaczenia.

Ja robiłam. I tak mi wynik napisali że dwóch lekarzy powiedziało że nie rozumie . Dopiero immunolog jakoś to odczytał i stwierdził że jest ok
No ja właśnie nie rozumiem opisu :p napisali tak: Podwyższone poziomy dla Plasminogen-Avitvator-Inhibitor-1 są związane z allelem 4G polimorfizmu 4G/5G w regionie promotora genu Plasminogen-Activator-Inhibitor 1. Allel 4G koreluje ze zmniejszającą się aktywnością fibrynolityczną i zwiększa ryzyko zaburzeń krzepnięcia żylnego i tętniczego. Wynik: Obecność heterozygotów alleli 4G i 5G. Wynik ten jest związany ze zmniejszoną aktywnością fibrynolityczną.
Ciekawe czy mój lekarz ogarnie :D

Dziewczyny może wy co będziecie wiedziały lub macie wizytę u lekarza i będziecie w stanie delikatnie podpytać bo ja dziś zapomniałam.
Kiedy najwcześniej po poronieniu można się zaszczepić na Covid.
Interesuje mnie J&J żeby nie bawić się w dawki .
Tez mnie to interesuje. Tyle, ze ja jeszcze zęba mam do wyrwania wiec pewnie i tak ze 2 tyg bede musiala odczekać po.

No ja właśnie nie rozumiem opisu :p napisali tak: Podwyższone poziomy dla Plasminogen-Avitvator-Inhibitor-1 są związane z allelem 4G polimorfizmu 4G/5G w regionie promotora genu Plasminogen-Activator-Inhibitor 1. Allel 4G koreluje ze zmniejszającą się aktywnością fibrynolityczną i zwiększa ryzyko zaburzeń krzepnięcia żylnego i tętniczego. Wynik: Obecność heterozygotów alleli 4G i 5G. Wynik ten jest związany ze zmniejszoną aktywnością fibrynolityczną.
Ciekawe czy mój lekarz ogarnie :D
O Panie ;) wklejam Ci moje wyniki. U mnie ginekolodzy nie wiedzieli co to znaczy
IMG_20211118_173412.jpg

O Panie ;) wklejam Ci moje wyniki. U mnie ginekolodzy nie wiedzieli co to znaczy
Zobacz załącznik 1338125
No rzeczywiście:p ale u Ciebie jest ze nie ma skłonności do trombofilii a u mnie zwiększa ryzyko zaburzeń krzepnięcia krwi to chyba coś jest na rzeczy :p chyba wole zeby coś wyszło i dostane na to leki niż badania super a do poronien dochodzi :(

No rzeczywiście:p ale u Ciebie jest ze nie ma skłonności do trombofilii a u mnie zwiększa ryzyko zaburzeń krzepnięcia krwi to chyba coś jest na rzeczy :p chyba wole zeby coś wyszło i dostane na to leki niż badania super a do poronien dochodzi :(
Rozumiem, też chciałam żeby coś wyszło. No musisz pokazać jakiemuś lekarzowi i wtedy się wyjaśni :)

reklama
No rzeczywiście:p ale u Ciebie jest ze nie ma skłonności do trombofilii a u mnie zwiększa ryzyko zaburzeń krzepnięcia krwi to chyba coś jest na rzeczy [emoji14] chyba wole zeby coś wyszło i dostane na to leki niż badania super a do poronien dochodzi :(
Masz heterozygotyczny polimorfizm. Wielu lekarzy uważa, że to jest bez znaczenia. Ja mam homozygotyczny i 3 dzieci bez leków. Ale Twój wynik to od biedy podstawą do skierowania do hematologa i zrobienia dokładniejszych wyników. Nie mówiąc już o tych Twoich przeciwciałach dodatnich. A masz już wyniki przeciwciał na beta 2 glikoproteine?

@Aurorra Jak poczytasz babyboom to zobaczysz, że są mamy, które miały allo 0 a teraz mają dzieci, nawet dwoje. To mogą być, wyrzeczenia, może być walka o ciążę, na pewno jest pod górkę, ale jest nadzieja, że organizm zaskoczy. Pomyśl, ile kobiet nie robi tego badania i nieswiadomoe mają wiele poronien, tracą lata na szukanie przyczyny. Ty już jesteś "do przodu", mimo że wyobrazam sobie, jak Cię to ugodziło i zdołowało.

Ostatnia edycja:
Do góry