reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Boję się krwiaków, bo w ostatniej też był przyczyną poronienia.. Polegiwać niestety nie mogę, małe dziecko w domu i duży pies.. Niestety pies też nie ułatwia mi życia, bo w ogóle się mnie nie słucha a cały czas skacze i podgryza, mąż w pracy do późna.. No ale trzeba sobie jakoś radzić. Mam nadzieję, że będzie ok.
Ale jeśli teraz masz możliwość przez weekend i święto korzystać z pomocy, to warto to zrobić. Rozumiem Twoje położenie o tyle, że krwiak we wczesnej ciazy u mnie pojawił się, gdy pracowałam, robiłam awans i miałam dzieci w wieku 6 lat i 1,5 rok. Było ciężko.

@Katrinaka To wszystko zależy, co chcesz sprawdzić. Jeśli chcesz sprawdzić czy metformina działa prawidłowo, to nie odstawiasz jej wcale. A jeśli chcesz sprawdzić jak Twój organizm funkcjonuje bez niej, to odstawiasz na 2 tygodnie przed badaniem.

Ja umówiłam się na NFZ w środę jeszcze, żeby sprawdzić czy ciąża się rozwija, skontroluje ten płyn w macicy i dopytam o tą torbiel.. Potrzebuję lekarza, który będzie potrafił mnie uspokoić, bo teraz to jestem kłębkiem nerwów. Niby staram się myśleć, że wszystko się ułoży, ale dzisiaj moja córka dorwała się do zdjęcia usg i mówi, "mamusiu, dzidziuś nie musi się już skrywać, on się uderzył tylko, tu jest kamień i on się tylko uderzył" A mi łzy lecą, bo wiem, że ona ma wyobraźnię, ale w ostatniej ciąży też leżąc ze mną w łóżku ni stąd ni zowąd powiedziała, że będzie mi krew z brzucha lecieć.. Ja chyba naprawdę już wariuję.. Zostaje mi pić ciepłą herbatę i oglądać bajki dla dzieci, tam przynajmmiej wszystko jest kolorowe. 😊

Ale jeśli teraz masz możliwość przez weekend i święto korzystać z pomocy, to warto to zrobić. Rozumiem Twoje położenie o tyle, że krwiak we wczesnej ciazy u mnie pojawił się, gdy pracowałam, robiłam awans i miałam dzieci w wieku 6 lat i 1,5 rok. Było ciężko.
No właśnie nie bardzo mam jak odpuścić, bo mąż wyjechał do rodziców daleko, mama kiedy będzie mogła to wpadnie na chwilę, ale na ogół teraz do poniedziałku jestem sama w domu.. No nic, będę się starać uspokoić.

@Katrinaka ale chyba @witch84 dobrze napisała. Bo faktycznie wszystko zależy co chcesz sprawdzić. Jak sprawdzałam jak organizm działa przy mecie to nie odstawiałam a jak miałam zobaczyć jak radzi sobie bez to kazała mi tydzień wcześniej odstawić.

reklama
Do góry