reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej, jestem po wizycie już... I sama nie wiem co myśleć.. Ciąża jest w macicy, pęcherzyk i ciałko żółte, 0,42cm, wychodzi na 5t1d, w sumie się zgadza. Oprócz ciąży w macicy jest płyn, może to być krew. Gin mówi, że powinno się wchłonąć.. Ale to nie wszystko.. na prawym jajniku mam torbiel 5cm, podobno niegroźna i powinna zniknąć po porodzie najwyżej. Mam brać acard, bo to podobno ma być dla mnie najważniejsze, kwas foliowy i przepisała mi duphaston 3x1 dla mojego spokoju. Ta wizyta zamiast mnie uspokoić trochę mnie wpędziła w nerwice.. 5cm torbiel to dużo, płyn. Następna wizyta 15.11, dostałam zwolnienie i za 2 tygodnie się wszystko wyjaśni.. Ale tak cholernie się boję.

reklama
Dostałam wyniki drugiej bety. Same zobaczcie było 201 a jest 478. 😁

Progesteron wysoki, ale to chyba dobrze.

Załączniki

• Screenshot_20211028-215534_Gallery.jpg
    Screenshot_20211028-215534_Gallery.jpg
    145,3 KB · Wyświetleń: 51
Hej, jestem po wizycie już... I sama nie wiem co myśleć.. Ciąża jest w macicy, pęcherzyk i ciałko żółte, 0,42cm, wychodzi na 5t1d, w sumie się zgadza. Oprócz ciąży w macicy jest płyn, może to być krew. Gin mówi, że powinno się wchłonąć.. Ale to nie wszystko.. na prawym jajniku mam torbiel 5cm, podobno niegroźna i powinna zniknąć po porodzie najwyżej. Mam brać acard, bo to podobno ma być dla mnie najważniejsze, kwas foliowy i przepisała mi duphaston 3x1 dla mojego spokoju. Ta wizyta zamiast mnie uspokoić trochę mnie wpędziła w nerwice.. 5cm torbiel to dużo, płyn. Następna wizyta 15.11, dostałam zwolnienie i za 2 tygodnie się wszystko wyjaśni.. Ale tak cholernie się boję.
Torbielą bym się nie przejmowała. Ja w pierwszej ciąży miałam 6cm na jajniku i po miesiącu już nie było po niej śladu. Tak się czasem zdarza 😊

Ja miałam podobną betę w poniedziałek, czyli terminy mamy podobne. Ja staram się myśleć pozytywnie, ale to trudne. ☺
Torbielą bym się nie przejmowała. Ja w pierwszej ciąży miałam 6cm na jajniku i po miesiącu już nie było po niej śladu. Tak się czasem zdarza 😊
Torbiel aż tak mnie nie martwi, gin mówiła, że to torbiel z "ciąży" Pozostałości płynu z pęcherzyka zrobiły się torbielą.. Ale płyn w macicy skąd? Boję się, że to znowu krwiak i znowu ciąża obumrze. :/ jakby mało mi było stresu.

Ja miałam podobną betę w poniedziałek, czyli terminy mamy podobne. Ja staram się myśleć pozytywnie, ale to trudne. ☺

Torbiel aż tak mnie nie martwi, gin mówiła, że to torbiel z "ciąży" Pozostałości płynu z pęcherzyka zrobiły się torbielą.. Ale płyn w macicy skąd? Boję się, że to znowu krwiak i znowu ciąża obumrze. :/ jakby mało mi było stresu.
Głowa do góry, bedzie dobrze 🤍

Ja miałam podobną betę w poniedziałek, czyli terminy mamy podobne. Ja staram się myśleć pozytywnie, ale to trudne. [emoji5]

Rok temu była tu też dziewczyna z "płynem w macicy", te pierwsze USG nie dawały nadziei a jednak dzidziuś sobie poradził i jest na świecie cały i zdrowy. Jeśli boisz się krwiaków, to musisz wykorzystać zwolnienie do polegiwania. Szczególnie przy acardzie. I wyciszyć, żeby Ci też ciśnienie tętnicze nie wywalało.

Piękne wieści od rana!!!!
Super

Rok temu była tu też dziewczyna z "płynem w macicy", te pierwsze USG nie dawały nadziei a jednak dzidziuś sobie poradził i jest na świecie cały i zdrowy. Jeśli boisz się krwiaków, to musisz wykorzystać zwolnienie do polegiwania. Szczególnie przy acardzie. I wyciszyć, żeby Ci też ciśnienie tętnicze nie wywalało.
Boję się krwiaków, bo w ostatniej też był przyczyną poronienia.. Polegiwać niestety nie mogę, małe dziecko w domu i duży pies.. Niestety pies też nie ułatwia mi życia, bo w ogóle się mnie nie słucha a cały czas skacze i podgryza, mąż w pracy do późna.. No ale trzeba sobie jakoś radzić. Mam nadzieję, że będzie ok.

reklama
Do góry