reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ktoś powiedział w pracy. Mogła zrobić to jedna osoba, uważałam ja za przyjaciółkę, niestety się zawiodłam. Osobie która podejrzewam powiem, że już wiem kto powiedział, może sama się przyzna
a może wyświadczyła Ci przysługuje, bo już wiedza i sama nie będziesz musiała przechodzić przez ta trudna sytuacje, żeby powiedzieć i unikniesz pytań dlaczego. Będziesz korzystała z macierzyńskiego?

reklama
Jeśli Cię to pocieszy to mam tak samo, bardzo pragniemy dziecka a gdy czekam na okres to zaczyna się plątanina myśli, co będzie jeśli się uda itd. Głowa do góry😘
Miło usłyszeć, że ktoś ma podobnie 🙈
W sumie to już 3 rok starań, od zeszlo roku tak intensywniej, więc mam nadzieję, że przejdą jakies wątpliwości i strach szybko 🙈

Dziewczyny dziś 29dc powtórzyłam test bo jeszcze kilka mi zostało. No już nie ma złudzeń że pozytywny. Dziś umawiam się na.
wizyte na 6 września do mojego gin.

Załączniki

• IMG_20210818_082208.jpg
    IMG_20210818_082208.jpg
    771,3 KB · Wyświetleń: 57
a może wyświadczyła Ci przysługuje, bo już wiedza i sama nie będziesz musiała przechodzić przez ta trudna sytuacje, żeby powiedzieć i unikniesz pytań dlaczego. Będziesz korzystała z macierzyńskiego?
Myślę, że jednak stan zdrowia, szczególnie prokreacyjnego, jest sprawą, której się nie rozpowiada. Ale niektórzy tego nie rozumieją, nawet nie ze złej woli. Poza tym przysługa by była, gdyby sprawa ominęła @Sokzzuka , a ostatecznie wyszło na to, że jest zapytywana przez pracodawcę w być może nieodpowiednim dla niej momencie. Także ja żadnych plusów tego, że się koleżanka wygadała, nie widzę. Ale zgadzamy się pewnie co do tego, że ostatecznie, jeśli rzeczywiście chodzi o naliczanie zasiłku, to pracodawca i tak by się dowiedział, bo inaczej byłoby to oszustwo.

Myślę, że jednak stan zdrowia, szczególnie prokreacyjnego, jest sprawą, której się nie rozpowiada. Ale niektórzy tego nie rozumieją, nawet nie ze złej woli. Poza tym przysługa by była, gdyby sprawa ominęła @Sokzzuka , a ostatecznie wyszło na to, że jest zapytywana przez pracodawcę w być może nieodpowiednim dla niej momencie. Także ja żadnych plusów tego, że się koleżanka wygadała, nie widzę. Ale zgadzamy się pewnie co do tego, że ostatecznie, jeśli rzeczywiście chodzi o naliczanie zasiłku, to pracodawca i tak by się dowiedział, bo inaczej byłoby to oszustwo.
ja lubię patrzeć na sprawy które już się wydarzyły z na zasadzie znajdowania plusów. Oczywiście lepiej byłoby, gdyby nic nie mówiła. Z drugiej strony pracodawca powinien już mieć zwolnienie bez kodu B i sam się zorientować, a zapewne dla księgowości istotne jest przy wypłacie ustalenie daty poronienia. Bo nawet jak nadal trwa zwolnienie z kodem B to i tak już nie przysługuje 100% wynagrodzenia.

ja lubię patrzeć na sprawy które już się wydarzyły z na zasadzie znajdowania plusów. Oczywiście lepiej byłoby, gdyby nic nie mówiła. Z drugiej strony pracodawca powinien już mieć zwolnienie bez kodu B i sam się zorientować, a zapewne dla księgowości istotne jest przy wypłacie ustalenie daty poronienia. Bo nawet jak nadal trwa zwolnienie z kodem B to i tak już nie przysługuje 100% wynagrodzenia.
Nie wiem jak to jest, ale ja te 2 tyg po poronieniu mialam platne 100%, nie wiem co mialam napisane na zwolnieniu 🤷🏼‍♀️

@katrina13 W takim wypadku doszło do oszustwa i w przypadku kontroli ZUS będzie miał prawo do naliczenia kary. Jeśli ZUS wypłacał wynagrodzenie chorobowe, to oprócz kary pracodawca będzie musiał zwrócić nienależnie wypłacone pieniądze wraz z odsetkami. Może także zrzucić to na Ciebie, że nie powiadomiłaś o tej sytuacji.

@katrina13 W takim wypadku doszło do oszustwa i w przypadku kontroli ZUS będzie miał prawo do naliczenia kary. Jeśli ZUS wypłacał wynagrodzenie chorobowe, to oprócz kary pracodawca będzie musiał zwrócić nienależnie wypłacone pieniądze wraz z odsetkami. Może także zrzucić to na Ciebie, że nie powiadomiłaś o tej sytuacji.
A u nas misz masz teraz z kadrami, jedyna kadrowa sie rozchorowala, teraz dopiero uczy ske druga...
A moze jakies premie w sumie wtedy byly i dlatego tak wyszło 🤷🏼‍♀️

Raz nawet nie poszly sklaski do zus na czas, makabra 🙈 ale to przez przypadek, u nas te wszystkie rzeczy z kodeksu pracy itd sa akurat przestrzegane, zeby bylo tak jak ma byc ;)

reklama
Do góry