reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny, ja tu kiedyś zaglądałam, opisywałam starte w marcu, na początku ciąży.
Kurcze, nadszedł ten wyczekiwany strasznie czas stymulacji i starań i jakoś tak poczułam jakies obawy, sama juz nie wiem jakie 🙈
Czy ta ciaza się uda, co ja pocznę jak znow się okaże, że nic z tego... A co jeśli jednak nie jestem gotowa na dziecko, nie wiem co mi tak nagle przed samą owulacja 🤷🏼‍♀️
A jak pomyślę wgl o wizycie u gin jakby się udało i by potwierdził, to sama sobie nie wyobrażam jak się poczuje, chyba bym się rozryczała z radości i jeszcze większego strachu 🥺
To chyba przez te ilości hormonów mam jakieś wahania 🤦‍♀️🙈

reklama
Cześć dziewczyny, ja tu kiedyś zaglądałam, opisywałam starte w marcu, na początku ciąży.
Kurcze, nadszedł ten wyczekiwany strasznie czas stymulacji i starań i jakoś tak poczułam jakies obawy, sama juz nie wiem jakie 🙈
Czy ta ciaza się uda, co ja pocznę jak znow się okaże, że nic z tego... A co jeśli jednak nie jestem gotowa na dziecko, nie wiem co mi tak nagle przed samą owulacja 🤷🏼‍♀️
A jak pomyślę wgl o wizycie u gin jakby się udało i by potwierdził, to sama sobie nie wyobrażam jak się poczuje, chyba bym się rozryczała z radości i jeszcze większego strachu 🥺
Jeśli Cię to pocieszy to mam tak samo, bardzo pragniemy dziecka a gdy czekam na okres to zaczyna się plątanina myśli, co będzie jeśli się uda itd. Głowa do góry😘

Czy pracodawca może żądać ode mnie zaświadczenia kiedy poroniłam?
To chyba zależy, czy korzystałas z jakiegoś przywileju dla ciężarnych np. poinformował Cię o wypowiedzeniu a Ty przyniosłas zaświadczenie o ciąży i dlatego cofnął Ci je. Albo zgłosiłas, że chcesz macierzyński, ale nie donioslas jeszcze aktu martwego urodzenia itp. W normalnej sytuacji jest to moim zdaniem informacja medyczna, której nie musisz ujawniać.

CYTAT: W sytuacji, gdy nastąpi poronienie ciąży, pracownicy przysługuje zasiłek chorobowy w wysokości 80% podstawy wymiaru (70% za okres pobytu w szpitalu). W takim przypadku nie ma znaczenia, że niezdolność do pracy została orzeczona wystawionym wcześniej zaświadczeniem lekarskim zawierającym kod literowy "B".

A ktoś ze szpitala nie wystawił Ci zwolnienia bez kodu "B"?

Hej dziewczyny za ok 10dni powinnam dostać okresu choć mam ogromną nadzieje, że nie przyjdzie.. Dużymi krokami zbliża się wrzesień czyli termin gdy miałam rodzić i niestety serce mi pęka na samo wspomnienie. A wokoło tylko same wiadomości od znajomych o ciążach. A ja jak głupia szukam jakiś wczesnych objawów, bo może akurat w końcu znów się uda..
A może będzie niespodzianka i okres nie przyjdzie 😊 o z smutnej daty porodu zrobi się szczęśliwa data poczęcia nowego życia 😊
Też tak miałam. Cały cykl wielką nadzieja i pozytywne nastawienie że się uda, przed okresem panika co będzie jeśli jednak się uda a jak przyszedł okres załamka że się nie udało. Zawsze się będziemy czegoś bać.
Po 3 miesiącach staran jestem w ciąży,test zrobiłam w sobotę. Do gina wybieram się dopiero 6 września bo cykl miałam krótki a chcialabym żeby już serduszko słychać było, myślę że 7 tydzień będzie ok na pierwsza wizytę. Boje się, nie wiem co będzie ale też wiem, że nic nie da moje zamartwianie, na niektóre rzeczy nie mamy wpływu. Jedyne co musimy zrobić to myśleć pozytywnie i wierzyć że się uda bo dobre myśli przyciągają dobre rzeczy 😊

reklama
Ktoś powiedział w pracy. Mogła zrobić to jedna osoba, uważałam ja za przyjaciółkę, niestety się zawiodłam. Osobie która podejrzewam powiem, że już wiem kto powiedział, może sama się przyzna

Do góry