reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Też o tym pomyślałam i myślę że to przez tą cholerną luteinę. Teraz mam brać 3x1 dupka, 3x1 luteinę po język i jak zapytałam o dopochwową to powiedziała żeby też brać ale ja sobie chyba po prostu odpuszczę. Moja gin jest naprawdę dobra ale ma swoje ale obsesję np. Progesteron właśnie. Czy któraś z Was stosowała żel Crinone? Drogie to ale stosuje się raz na noc i jutro mam odebrać z apteki.
Ja stosowałam, jak dla mnie beznadzieja. Wysuszyło mi śluzówkę i po kilku tygodniach stosowania miałam już okropny dyskomfort podczas chodzenia! Do tego zbierał mi się ten żel w ujściu szyjki i "wychodził" w toalecie za 5-6 dni w postaci ogromnej zbitej kuli! Na początku wystraszyłam się co to może być, ale poczytałam w internecie i inne babeczki też tak miały. Poprosiłam mojego lekarza o zmianę, nie wytrzymałabym z tym ani dnia dłużej.
Teraz mam normalny utrogest dopochwowo i jest super. Dopochwowo najlepiej się wchłania. Wkładam palcem, przed i po myje ręce, żeby uniknąć infekcji. Nie używam aplikatora, ponoć można podrażnić śluzówkę.

reklama
Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za wszystkie słowa wsparcia. W domu się oczywiście martwią ale ani mąż ani rodzice nie umieją tak pocieszyć i przetłumaczyć. Dam znać po wizycie co i jak.
Koniecznie daj znać, czekamy na wieści!
Rozumiem Cię, bo właśnie jak rozmawiam na te tematy z mężem i rodzicami, to zupełnie co innego, nie zrozumieją niestety tak jak druga kobieta, która przechodzi przez to samo 💪

Nadeszła moja utrata złudzeń @ 🙈
Może za dwa miesiące. Jedyny pozytyw, że sobie jeszcze bez strachu pojeżdżę rowerem latem. 🤭

Dzięki za odp. No właśnie u mnie nie było ani łyżeczkowania ani tabletek ale znalazłam i formację, że lh i fsh 6 tyg po. A ja dostałam właśnie @ po 28 dniach i zastanawiam się czy teraz już mogę czy to strata kasy.
Badałabym oczywiście w 3 dc
zrób koniecznie robiąc fsh estradiol bo jego wynik ma wpływ na interpretacje fsh.

Ja stosowałam, jak dla mnie beznadzieja. Wysuszyło mi śluzówkę i po kilku tygodniach stosowania miałam już okropny dyskomfort podczas chodzenia! Do tego zbierał mi się ten żel w ujściu szyjki i "wychodził" w toalecie za 5-6 dni w postaci ogromnej zbitej kuli! Na początku wystraszyłam się co to może być, ale poczytałam w internecie i inne babeczki też tak miały. Poprosiłam mojego lekarza o zmianę, nie wytrzymałabym z tym ani dnia dłużej.
Teraz mam normalny utrogest dopochwowo i jest super. Dopochwowo najlepiej się wchłania. Wkładam palcem, przed i po myje ręce, żeby uniknąć infekcji. Nie używam aplikatora, ponoć można podrażnić śluzówkę.
Ja tak robiłam z luteiną bez aplikatora, czyste ręce i wielki dyskomfort mimo wszystko. Dlatego pomyślałam że ten żel może da radę. Poczekam jeszcze co gin powie dziś. Najchętniej w ogóle nic bym nie stosowała dopochwowo bo u mnie chyba i tak się niezbyt dobrze wchłania a tylko kłopot robi...

Ja tak robiłam z luteiną bez aplikatora, czyste ręce i wielki dyskomfort mimo wszystko. Dlatego pomyślałam że ten żel może da radę. Poczekam jeszcze co gin powie dziś. Najchętniej w ogóle nic bym nie stosowała dopochwowo bo u mnie chyba i tak się niezbyt dobrze wchłania a tylko kłopot robi...
Naprawdę to jest duża różnica, czy stosujesz luteinę, czy utrogestan, a ja uważam, ze najlepszy jest cyclogest. To robi różnice, który z tych leków kupisz. Niestety tylko luteinę jest darmowa.

Minimalny dyskomfort zawsze jest. Uczucie mokrosci, czujesz jak ci wypływa, a mi wypływa zawsze poza wkładka [emoji2370][emoji28] w nocy spałam bez majtek, teraz to niemożliwe, bo cała pościel ubrudzona. Na początku miałam też lekki dyskomfort, ale po kilku dniach przeszło. No i ten utrogest jest taki miękki, w sensie taka przyjemna żelatyna. Niewiele podrażnia. I nie wysycha i przez to nie piecze. Nie brałam nigdy luteiny, nie wiem jaka ma konsystencję, ale utrogest mogę polecić.

Minimalny dyskomfort zawsze jest. Uczucie mokrosci, czujesz jak ci wypływa, a mi wypływa zawsze poza wkładka [emoji2370][emoji28] w nocy spałam bez majtek, teraz to niemożliwe, bo cała pościel ubrudzona. Na początku miałam też lekki dyskomfort, ale po kilku dniach przeszło. No i ten utrogest jest taki miękki, w sensie taka przyjemna żelatyna. Niewiele podrażnia. I nie wysycha i przez to nie piecze. Nie brałam nigdy luteiny, nie wiem jaka ma konsystencję, ale utrogest mogę polecić.
Luteina jest okropna zwykłe kredowe piguły :/

Też o tym pomyślałam i myślę że to przez tą cholerną luteinę. Teraz mam brać 3x1 dupka, 3x1 luteinę po język i jak zapytałam o dopochwową to powiedziała żeby też brać ale ja sobie chyba po prostu odpuszczę. Moja gin jest naprawdę dobra ale ma swoje ale obsesję np. Progesteron właśnie. Czy któraś z Was stosowała żel Crinone? Drogie to ale stosuje się raz na noc i jutro mam odebrać z apteki.
3x1 luteiny pod język to malo. Nie odstawiaj dopochwowej. Pogadaj o zmianie preparatu lub o braniu doodbytnicznym.

Brałam luteinę dopochwowo prawie całą ciążę na zmianę z globulkami bo infekcje miałam częste po niej. Fajne to nie jest, ale jak ma pomóc to nie ma co ryzykować. Nic nie odstawiaj. Daj znać co powiedział lekarz.

reklama
Do góry