reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja mam chyba powtórkę z rozrywki. Pierwsza beta 109 druga 68 a dzisiejsza po 5 dniach 80. Idzie się załamać. Dzowniłam do ginekologa czy mam już pędzić na SOR ale uspokoił mnie że mam jeszcze poczekać, powtórzyć betę i przyjść w następnym tygodniu na kontrolę. Sama nie wiem co o tym sądzić. Niby za pierwszy razem i teraz nie było u mnie podejrzenia cp ale przez taką betę zaczynam wątpić co się dzieje w moim ciele😔 za dużo stresu w ciągu tylko 3 miesięcy 😔

reklama
Wiesz co, bardzo pomaga mi tesciowa. duzo czasu spędza ze starsza córka. Rano jak mąż wychodzi do pracy o 6.30, to ona przychodzi i pilnuje córki, jak się obudzi robi jej śniadanie i bierze do siebie na dół żebym ja się mogła wyspac. Kubuś w dzień jest grzeczniutki, ładnie spi, a w nocy potrafi co godzinę się budzić albo nie spać wcale tylko wisieć na cycu :p wiec ja rano jestem totalne zombie i nie dałabym rady wstać :p a wczoraj tesciowa jechała rano do dentysty, to moja mama przyjechała żeby ki pomoc ;) także ja siedzę z synkiem w większości, Chociaż staram sie córce poświęcać jak najwięcej uwagi :)

Te wyniki nie są okej. Insulina po 2h powinna spasc do początkowego poziomu, a jest w połowie drogi dopiero. Do tego cukier po 2h rośnie, a powinien spaść w stosunku do tego co byki po godzinie.
To są moje wyniki I wiem że są zle... mówiłam o wynikach koleżanki. 1sza godzina po jest brana pod uwagę tylko przy ciąży. Miarodajny jest wynik na czczo i 2h po. Te oba są w normie więc nie ma tam żadnych zaburzeń. Norma po 2h to 140 a 7x18=126. Wszystko ma ok.

Cześć dziewczyny😊. Jestem zupełnym świeżakiem u was. Opiszę wam po krótce z czym przychodzę. Mam 31 lat. Pierwszą ciążę straciłam 10 lat temu (21tydzień), drugą 8 lat temu (26 tydzień) przy drugiej miesiąc w szpitalu bez możliwości wstania nawet do łazienki, nie udało się, cc i córka przeżyła 9h😢. Okazało się że mam problemy ze skracającą się szyjką. Chciałabym spróbować jeszcze raz, już swiadoma. Od czego zacząć? Pomożecie? ☺
Od dobrego lekarza. Jak wiadomo w czym jest problem to powinni szybko założyć pessar i wszystko kontrolować.

To są moje wyniki I wiem że są zle... mówiłam o wynikach koleżanki. 1sza godzina po jest brana pod uwagę tylko przy ciąży. Miarodajny jest wynik na czczo i 2h po. Te oba są w normie więc nie ma tam żadnych zaburzeń. Norma po 2h to 140 a 7x18=126. Wszystko ma ok.
Dziękuję Wam za odpowiedzi.

Ja po wizycie plamienie będzie dalej macica się jeszcze oczyszcza także u mnie dalej czekanie na zielone światło . Ach ręce opadły. Kazal sie zabezpieczać a ja ze wczoraj bez, dziś 11 dc a on że jak los tak da to będziemy walczyć o utrzymanie . Głupia ja ze nie pomyślałam... nie chce znowu przez to przechodzić.. ile plemniki mogą żyć w środku? Ps sorry ze dziś tylko o sobie musiałam się wyżalić 🥺

Ja po wizycie plamienie będzie dalej macica się jeszcze oczyszcza także u mnie dalej czekanie na zielone światło . Ach ręce opadły. Kazal sie zabezpieczać a ja ze wczoraj bez, dziś 11 dc a on że jak los tak da to będziemy walczyć o utrzymanie . Głupia ja ze nie pomyślałam... nie chce znowu przez to przechodzić.. ile plemniki mogą żyć w środku? Ps sorry ze dziś tylko o sobie musiałam się wyżalić 🥺
Spokojnie może nic nie zaskoczy. Chociaż ja po pierwszym poronieniu zaczęłam od razu i widzisz jak to się skończyło, znowu dupa. Nie denerwuj się, oczyszczanie macicy trochę trwa. U mnie z reguły 4 tygodnie i jeśli mam coś poradzić od serca to zabiezpaczaj się bo lepiej dać ciału odpocząć.

Ja mam chyba powtórkę z rozrywki. Pierwsza beta 109 druga 68 a dzisiejsza po 5 dniach 80. Idzie się załamać. Dzowniłam do ginekologa czy mam już pędzić na SOR ale uspokoił mnie że mam jeszcze poczekać, powtórzyć betę i przyjść w następnym tygodniu na kontrolę. Sama nie wiem co o tym sądzić. Niby za pierwszy razem i teraz nie było u mnie podejrzenia cp ale przez taką betę zaczynam wątpić co się dzieje w moim ciele[emoji17] za dużo stresu w ciągu tylko 3 miesięcy [emoji17]
Słabo :( Oby się samo skończyło.

reklama
Do góry