reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Homocysteina jest OK, ale za bardzo nie powinnaś mieć wyzszej. Napiszę wprost, że ja nie wierzę, że nadmiar kwasu foliowego u matki = autyzm u dziecka. Czytałam te doniesienia i moim zdaniem tam jest korelacja, ale coś innego spina te przypadki, chocby dziedzicznosc genów związanych z metylacja i z autyzmem. Myślę, że Twoja profesor też w to się wgryzła i dlatego uważa, że trzeba brać mix. Ty zaraz masz drugi trymestr. Zrób sobie listę obaw i nadziei związanych z suplementacja folianami i B12. Profilaktyka rozszczepu kręgosłupa już w tym tygodniu ciazy jest chyba "odhaczona". Ale zostaję kwestia zakrzepowa i gospodarka żelazowa. Oboje moi hematolodzy mówili, że to jest ważne w ciąży. Może poszukaj preparatów Life Extension z mniejszą dawka folianow, wydrukuj i spytaj pani profesor o opinie, czy możesz na to przejść i powtórzyć po kilku tygodniach homocysteine. Oni nie mają jakiegoś preparatu wielowitamiowego dla ciężarnych?
Tak, ona chyba też uważa, że nie ma to związku z autyzmem . Zresztą twierdzi że sama prowadziła badania na kobietach które suplementowaly duże dawki kwasu foliowego i wszystko było ok. Mam nadzieję że ja nie jestem jej królikiem doświadczalnym.
Od wczoraj biorę też jakis preparat naturalny przez nią polecany z żelazem - floradix. Jest to taki syrop do picia.

Co to innych supli to muszę poszukać.

reklama
Tak, ona chyba też uważa, że nie ma to związku z autyzmem . Zresztą twierdzi że sama prowadziła badania na kobietach które suplementowaly duże dawki kwasu foliowego i wszystko było ok. Mam nadzieję że ja nie jestem jej królikiem doświadczalnym.
Od wczoraj biorę też jakis preparat naturalny przez nią polecany z żelazem - floradix. Jest to taki syrop do picia.

Ja mam chela ferr med plus 👍

Floradix wygląda OK ;) na głęboką anemię pewnie nie pomoże, ale profilaktycznie spox.

Cześć dziewczyny,
jestem po poronieniu samoistnym,za moment miną 2 tygodnie,a wczoraj wyszły mi pozytywne testy owulacyjne! Do tego piękny śluz.
Ostatnie usg miałam 3.07 i widoczny był pęcherzyk 17,5 mm, ale też marne endometrium bo dopiero co oczyściła się macica. Beta hcg z wczoraj 20 miU/ml, ciągle spada i jak widzę niewiele zostało.Ginekolog pozwolił działać, a ja siedzę i zastanawiam się jakie są szanse: po pierwsze o ile w ogóle endometrium ruszyło(to możliwe?) to co w przypadku starań teraz w momencie kiedy jeszcze w organizmie utrzymuje się minimalna ilość bety?
Za jakieś kilka dni pewnie się unormuje, ale czy to w czymś przeszkadza ? Czy ktoś się orientuje bo mam mętlik w głowie:>

Wiadomość

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny😊. Jestem zupełnym świeżakiem u was. Opiszę wam po krótce z czym przychodzę. Mam 31 lat. Pierwszą ciążę straciłam 10 lat temu (21tydzień), drugą 8 lat temu (26 tydzień) przy drugiej miesiąc w szpitalu bez możliwości wstania nawet do łazienki, nie udało się, cc i córka przeżyła 9h😢. Okazało się że mam problemy ze skracającą się szyjką. Chciałabym spróbować jeszcze raz, już swiadoma. Od czego zacząć? Pomożecie? ☺

Witajcie Dziewczyny, jestem po przejściach i w sumie ponad 2,5 roku starań i dwa dni temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Mam jednak ogromną obawę jeśli chodzi o przyrost hormonu :(
5.07. godz 9:30 wynik bhcg 35,52
7.07. godz 8:30 wynik bhcg 58,87
Według wszystkich kalkulatorów przyrost jest 68% czyli w normie, ale czytałam że przy takich małych wartościach beta powinna szybciej rosnąć, więc wariuję. Czy którejś z Was się powiodło przy takich wynikach? :(

Witajcie Dziewczyny, jestem po przejściach i w sumie ponad 2,5 roku starań i dwa dni temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Mam jednak ogromną obawę jeśli chodzi o przyrost hormonu :(
5.07. godz 9:30 wynik bhcg 35,52
7.07. godz 8:30 wynik bhcg 58,87
Według wszystkich kalkulatorów przyrost jest 68% czyli w normie, ale czytałam że przy takich małych wartościach beta powinna szybciej rosnąć, więc wariuję. Czy którejś z Was się powiodło przy takich wynikach? :(
Myślę, że póki jest przyrost na tak wczesnym etapie nie można nic przesądzić. Może zrób jeszcze jeden przyrost, a jesteś już po @?

reklama
Do góry