reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczyny,
Byłam dziś w 6+4 na USG. Jest zarodek, widziałam jak bije [emoji173]. Crl 3,3 mm.
Tylko pęcherzyk ma 10 mm. Nie wiem czy nie za mało. Lekarz kazał przyjść z wynikami badań krwi za 2 tygodnie i wtedy założymy kartę ciąży jak wszystko będzie dobrze. Zobacz załącznik 1291712
Cudowna wiadomość ❤️❤️❤️
Na pewno będzie już wszystko dobrze.

reklama
Hej dziewczyny,
Byłam dziś w 6+4 na USG. Jest zarodek, widziałam jak bije
emoji173.png
. Crl 3,3 mm.
Tylko pęcherzyk ma 10 mm. Nie wiem czy nie za mało. Lekarz kazał przyjść z wynikami badań krwi za 2 tygodnie i wtedy założymy kartę ciąży jak wszystko będzie dobrze.

Hej dziewczyny,
Byłam dziś w 6+4 na USG. Jest zarodek, widziałam jak bije [emoji173]. Crl 3,3 mm.
Tylko pęcherzyk ma 10 mm. Nie wiem czy nie za mało. Lekarz kazał przyjść z wynikami badań krwi za 2 tygodnie i wtedy założymy kartę ciąży jak wszystko będzie dobrze. Zobacz załącznik 1291712
Gratuluję super fotka 😍

Za 5min owulacja niestety żadnych boli jajnikow, ciągnięcia... szkoda
cykl chyba stracony. W ubieglym miesiącu faktycznie czułam,ze coś się dzieje teraz nic...

Mam do Was jeszcze jedno pytanie. Czy jeżeli wyniki glukozy na czczo oraz po 1 i dwóch godzinach są okej, to jest szansa, że w badaniu insuliny też będzie dobrze? Czy to dwie niezależne sprawy? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Ja np mam IO a cukry ok natomiast insulina za wysoko
Hej dziewczyny,
Gratulacje!!!! Super wieści!!!

Za 5min owulacja niestety żadnych boli jajnikow, ciągnięcia... szkoda
cykl chyba stracony. W ubieglym miesiącu faktycznie czułam,ze coś się dzieje teraz nic...
To o niczym nie świadczy :) ja zaszłam w ta ciążę właśnie gdy nie czułam owulacji aż jeździłam do lekarza potwierdzić czy byla bo po owulacji miałam zacząć brać duphaston. Także nic jeszcze straconego :)

Cześć dziewczyny,
jestem po poronieniu samoistnym,za moment miną 2 tygodnie,a wczoraj wyszły mi pozytywne testy owulacyjne! Do tego piękny śluz.
Ostatnie usg miałam 3.07 i widoczny był pęcherzyk 17,5 mm, ale też marne endometrium bo dopiero co oczyściła się macica. Beta hcg z wczoraj 20 miU/ml, ciągle spada i jak widzę niewiele zostało.Ginekolog pozwolił działać, a ja siedzę i zastanawiam się jakie są szanse: po pierwsze o ile w ogóle endometrium ruszyło(to możliwe?) to co w przypadku starań teraz w momencie kiedy jeszcze w organizmie utrzymuje się minimalna ilość bety?
Za jakieś kilka dni pewnie się unormuje, ale czy to w czymś przeszkadza ? Czy ktoś się orientuje bo mam mętlik w głowie:>

Wiadomość
Ja teraz z perspektywy czasu uważam że lepiej poczekać do pierwszej @ po poronieniu. U mnie lekarz też mówił że można od razu i tak też skorzystałam z "okazji" i zaszłam w ciążę pozamaciczna. Nie twierdzę, że to dlatego że nie dałam organizmowi odpocząć, mógł to być po prostu pech, jednak to doświadczenie nauczyło mnie że czasem warto zaczekać.
Aczkolwiek znam tu z forum kilka przypadków gdzie dziewczyny zaszły w ciążę przed pierwszą @ i szczęśliwie donosiły :)
Nie ma chyba reguły, musisz zrobić tak jak czujesz , sama powinnaś wiedzieć najlepiej czy jesteś gotowa.

Ja po wizycie plamienie będzie dalej macica się jeszcze oczyszcza także u mnie dalej czekanie na zielone światło . Ach ręce opadły. Kazal sie zabezpieczać a ja ze wczoraj bez, dziś 11 dc a on że jak los tak da to będziemy walczyć o utrzymanie . Głupia ja ze nie pomyślałam... nie chce znowu przez to przechodzić.. ile plemniki mogą żyć w środku? Ps sorry ze dziś tylko o sobie musiałam się wyżalić 🥺
Organizm nie jest głupi 😘 jak się uda to będzie wszystko dobrze, jak nie to znaczy że jeszcze trzeba czasu 😘 trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było ok 🙂

reklama
Cześć dziewczyny,
jestem po poronieniu samoistnym,za moment miną 2 tygodnie,a wczoraj wyszły mi pozytywne testy owulacyjne! Do tego piękny śluz.
Ostatnie usg miałam 3.07 i widoczny był pęcherzyk 17,5 mm, ale też marne endometrium bo dopiero co oczyściła się macica. Beta hcg z wczoraj 20 miU/ml, ciągle spada i jak widzę niewiele zostało.Ginekolog pozwolił działać, a ja siedzę i zastanawiam się jakie są szanse: po pierwsze o ile w ogóle endometrium ruszyło(to możliwe?) to co w przypadku starań teraz w momencie kiedy jeszcze w organizmie utrzymuje się minimalna ilość bety?
Za jakieś kilka dni pewnie się unormuje, ale czy to w czymś przeszkadza ? Czy ktoś się orientuje bo mam mętlik w głowie:>

Wiadomość
Coraz częściej są głosy żeby nie czekać 🙂 mało tego doczytałam się, że w badanej grupie ok. 700 par aż 78% tych którzy nie czekali 3 miesięcy cieszyło się potomstwem, a w przypadku czekających więcej niż 3 miesiące (6 miesięcy, rok) tylko 28% 🤷 Jeśli zajdziesz w ciążę to organizm powinien to ogarnąć. Nie ma dowodów na to, że taka ciąża jest bardziej zagrożona 🙂 często lekarze zabezpieczają się przed pozostałościami endometrium, które powinny się usunąć przy pierwszej @ ale nie ma reguły 🙂 mi lekarz kazał czekać i czekałam ale z bólem serca 😂

Do góry