Porannelatte
Fanka BB :)
Ale gdybym jednak zaszła, to nie wezmę drugiej dawki za 3 tygodnie xDZnam ciążę z Pfizerem i mają się świetnie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale gdybym jednak zaszła, to nie wezmę drugiej dawki za 3 tygodnie xDZnam ciążę z Pfizerem i mają się świetnie
To życzę, żebyś nie wzięłaAle gdybym jednak zaszła, to nie wezmę drugiej dawki za 3 tygodnie xD
Tak i to w sporej dawce. Jak zdecydujesz się brać to, to ja bym odstawiłam actifolin.W tym ,,naszym” life extention homocysteine Resis jest już kwas foliowy jako kwas metylowany ?
To weźmiesz druga dawkę z opóźnieniem, czego ci życzęAle gdybym jednak zaszła, to nie wezmę drugiej dawki za 3 tygodnie xD
Spać już przez to nie mogę. Homocysteina 6.6 i zrobiłam ten kwas mimo że to było bez sensu ale wynik to >40 przy normie do 26Ja byłam u dwóch i wiedzieli tylko podstawowe rzeczy, natomiast oni patrzą na kwas foliowy i na B12 jako na witaminy, które biorą udział w procesach krwiotwórczych i antyzakrzepowych, więc są w stanie powiedzieć, czy homocysteina i poziomu witamin we krwi są OK. Natomiast największą wiedzę o MTHFR to jednak spotkałam u osób przeszkolonych w genomice. Przy czym zrobiłam dziecku badanie szersze niż to z TestDNA i "genomik" rozpracował na tej podstawie różne suplementy dla niego. Myślę, że Twoje dawki są tak nietypowe a bycie w ciąży jest wyjątkowa okolicznością, że nie masz co liczyć na rzetelne opinie oparte o dowody czy chociaż podejrzenia naukowe
Tak, w tym jest metylowany kwas i metylowanej B12. Dlatego pisałam, że Life warto, żebyś spróbowała (a Solgar i Swanson nie). Actifolin ja bym odstawiła, pisałaś, że już Ci się kończy. Teraz jak najmniej kombinuj. Weź ten Life, bierz D3 i chelat żelaza (ten bez kwasu) i sprawdź za kilka tygodni homocysteine. Coś jeszcze supelmentujesz?W tym ,,naszym” life extention homocysteine Resis jest już kwas foliowy jako kwas metylowany ?
Homocysteina jest OK, ale za bardzo nie powinnaś mieć wyzszej. Napiszę wprost, że ja nie wierzę, że nadmiar kwasu foliowego u matki = autyzm u dziecka. Czytałam te doniesienia i moim zdaniem tam jest korelacja, ale coś innego spina te przypadki, chocby dziedzicznosc genów związanych z metylacja i z autyzmem. Myślę, że Twoja profesor też w to się wgryzła i dlatego uważa, że trzeba brać mix. Ty zaraz masz drugi trymestr. Zrób sobie listę obaw i nadziei związanych z suplementacja folianami i B12. Profilaktyka rozszczepu kręgosłupa już w tym tygodniu ciazy jest chyba "odhaczona". Ale zostaję kwestia zakrzepowa i gospodarka żelazowa. Oboje moi hematolodzy mówili, że to jest ważne w ciąży. Może poszukaj preparatów Life Extension z mniejszą dawka folianow, wydrukuj i spytaj pani profesor o opinie, czy możesz na to przejść i powtórzyć po kilku tygodniach homocysteine. Oni nie mają jakiegoś preparatu wielowitamiowego dla ciężarnych?Spać już przez to nie mogę. Homocysteina 6.6 i zrobiłam ten kwas mimo że to było bez sensu ale wynik to >40 przy normie do 26
Mam ochotę przestać brać ten zwykły kwas ale boje się sama podejmować decyzji. Zresztą ten zmetylowany też bym zmniejszyla
Dziękuję za Twoje odpowiedzi
Nie tylko d3 żelazo bez kwasu i teraz ten będę brać life homocysteine resist, acard ranoTak, w tym jest metylowany kwas i metylowanej B12. Dlatego pisałam, że Life warto, żebyś spróbowała (a Solgar i Swanson nie). Actifolin ja bym odstawiła, pisałaś, że już Ci się kończy. Teraz jak najmniej kombinuj. Weź ten Life, bierz D3 i chelat żelaza (ten bez kwasu) i sprawdź za kilka tygodni homocysteine. Coś jeszcze supelmentujesz?