reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Bardzo współczuję. Ale to naprawdę może być pech pod rząd😩 sama jestem podobnym przykładem. Mam już córkę z pierwszej ciąży. Druga córeczka po książkowej ciąży urodziła się z ekstremalnie rzadkim schorzeniem wrodzonym - guzem mózgu i zmarła jako niemowlę. Trzecia ciążę poroniłam w 9tc(grudzien2020), materiału nie oddałam do badań, nie znam przyczyny. Obecnie jestem w 4tej ciąży, leci 16tc. Nie robiłam badań, nie biorę leków poza kwasem foliowym. Większość dziewczyn się bada nawet po jednej stracie. Życzę aby upragnione dziecko pojawiło się w twoim życiu i bardzo współczuję strat. Bardzo ważne jest abyście wspierali się z partnerem.
Bardzo dziękuję 🧡 Partner się spisuje, dzięki temu jest prościej.
Trzymam mocno kciuki żeby u Ciebie też wszystko było dobrze ✊✊✊

reklama
Dziewczyny wybaczcie ledwo mam siłę pisać. Nie przeczytałam wiadomości ale zdam relację. Wróciłam z drugiej operacji. W nocy wymiotowałam i ciężko się oddychało. Mówili że po narkozie. Rano było gorzej więc jak próbowałam usiąść to zakręciło się w głowie i zwymiotowałam. Same pewnie wiecie jakie są wymioty świeżo po operacji jak wszystko boli. Ale niestety odruch bezwarunkowy. Dopiero o 10 na obchodzie zrobili usg. Powiedziałam że nie dojdę więc przywieźli sprzęt tu. Było 4 lekarzy i 2 położne przy usg. Spojrzeli na siebie i mnie poinformowali że jedziemy zaraz na blok. Skrzepy krwi w brzuchu. Jakieś naczynie poszło więc druga operacja. Właśnie przyjechałam do pokoju.
Rety...trzymaj sie 💙 odpoczywaj i nabieraj sił

Hej. Nie mam siły odpisać każdej. Czekam na toczenie krwii. Mój jajnik prawy prawie eksplodował. Wysączył 2 litry krwii bo była torbiel. Nie wycieli go. Przypalili go trochę i liczymy na cud. Mam dren i ta krew co jeszcze cieknie jest wysysana do pojemniczka.
Jeśli będzie jej mało to będzie oki.

Hej, zbadalam progesteron 7 dni po owulacji. Wynik to 12 ng/ml. Myślicie, że jest szansa na rozwój ewentualnej ciąży? Starania były, monitoring USG potwierdził pekniecie pęcherzyka. Mam się zgłosić do gina jak będzie pozytywny test. Termin @ na 22.06

Hej, zbadalam progesteron 7 dni po owulacji. Wynik to 12 ng/ml. Myślicie, że jest szansa na rozwój ewentualnej ciąży? Starania były, monitoring USG potwierdził pekniecie pęcherzyka. Mam się zgłosić do gina jak będzie pozytywny test. Termin @ na 22.06
Owulacja na bank była bo chyba progesteron powyżej 5 świadczy o przebytej owulacji tym bardziej że jeszcze gin to ci potwierdził. Co do rozwoju ciąży nie pomogę bo nigdy nie zwracałam na to uwagi, ale ja w cyklu w którym zaszłam w 21 dniu miałam jak się nie mylę 15 ng a potem skoczył mi do 50 ale to już po terminie miesiączki. TakE myślę że jest ok

Dziewczyny wybaczcie ledwo mam siłę pisać. Nie przeczytałam wiadomości ale zdam relację. Wróciłam z drugiej operacji. W nocy wymiotowałam i ciężko się oddychało. Mówili że po narkozie. Rano było gorzej więc jak próbowałam usiąść to zakręciło się w głowie i zwymiotowałam. Same pewnie wiecie jakie są wymioty świeżo po operacji jak wszystko boli. Ale niestety odruch bezwarunkowy. Dopiero o 10 na obchodzie zrobili usg. Powiedziałam że nie dojdę więc przywieźli sprzęt tu. Było 4 lekarzy i 2 położne przy usg. Spojrzeli na siebie i mnie poinformowali że jedziemy zaraz na blok. Skrzepy krwi w brzuchu. Jakieś naczynie poszło więc druga operacja. Właśnie przyjechałam do pokoju.
Trzymaj się tam 😘 Wszystkie tu jesteśmy z Tobą myślami ❤️

Hej. Nie mam siły odpisać każdej. Czekam na toczenie krwii. Mój jajnik prawy prawie eksplodował. Wysączył 2 litry krwii bo była torbiel. Nie wycieli go. Przypalili go trochę i liczymy na cud. Mam dren i ta krew co jeszcze cieknie jest wysysana do pojemniczka.
Jeśli będzie jej mało to będzie oki.
Bardzo mocno trzymam za ciebie kciuki :* wracają szybko do zdrowia

reklama
Hej! Pytanie wczoraj pierwszy sex 16 dni po poronieniu i po plamienie nie duże. Dziś czysto czy to normalne? Coś mi świta w głowie ze lekarz Coś mówił że nawet caly miesiąc mogę plamić ale wtedy człowiek w stresie nie do końca zakodowałam 🤔 , miłego dnia dla wszystkich 😘😘

Do góry